פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      יש סטייל ביקנעם: בית משפחתי עם טוויסט ייחודי

      הוא אמנם בן 80 אבל המייקאובר שעבר מעניק לו מראה על זמני מעורר השראה. הצצה לבית קסום ביקנעם

      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      קורות עץ בתקרת המטבח (צילומים: שגיא מורן)

      דיירים: זוג בשנות ה-40 לחייהם, ארבע בנות צעירות בגילאי 6 עד 12 וילד בן 4
      מקום: יקנעם
      שטח: 230 מ"ר
      עיצוב פנים: שירי לוי

      העמק הוא חלום של לא מעט ישראלים ובית עתיק בו רק ממתיק את הפנטזיה: הבית המשופץ הזה כבר בן 80 ונמצא ביקנעם המושבה. בבית שני מפלסים כשבקומת הכניסה, היישר מדלת הכניסה ניבט גרם מדרגות מעץ בן 30 שנה, מצד שמאל המטבח, מימין הסלון ויציאה למרפסת, ובחזית לצד המדרגות שירותי אורחים, מקלחת כללית עם ארון צהוב, חדר הורים וחדר ילד בן 4 . למעלה נמצאים שלושת חדרי הבנות עם מקלחת משותפת וחדר משחקים משותף לכולם. הבית שופץ בשנת 83, אז נוספו הקומה השנייה, גרם המדרגות והמטבח שמככב עד היום אלא שעם השנים התחיל הבית להראות את תשישותו שבאה לידי ביטוי בתשתיות ישנות, צנרת בלוייה, חוטי חשמל מתפוררים וצבע מתקלף שהיה זקוק לחידוש.

      לצד הצורך הבסיסי של חידוש התשתיות ביקשו הדיירים להתעורר לתחושת בוטיק ייחודית שתאפיין את אופיים הצבעוני, להפוך את חדר ההורים למפנק "כמו בצימר" עם מקלחת פרטית שתאפשר נוחות מלאה, וליצור פרטיות לבנות המתבגרות. הקושי היה הזמן המוגבל לשיפוץ, שנערך בחודשי חופשת הקיץ, כך למשפחה היה מקום זמני לגור בו במשך חודשיים בלבד, לפני שהייתה חייבת לחזור לבית מושלם לקראת שנת לימודים חדשה. אבל סוף טוב הכל טוב, והשיפוץ ארך כחודש וחצי בלבד בעזרתם של עשרות צוותים מקצועיים.

      מכיוון שהוחלט מראש להשאיר אלמנטים קיימים שמעוררים רגשות וזכרונות מתוקים, כמו המטבח וגרם המדרגות, העיצוב נבנה סביב האלמנטים הללו. המטבח שופץ, חודש ונצבע בלכה. כל הידיות חודשו אף הן, נוסף סטיילינג משובח ויחידת ארון תכלכלה הושלמה ליחידת כיריים עם בוצ'ר.

      כך הוחלט לשבור קירות רק באיזור חדר ההורים, שהיה לפני כן חדר שינה קטן ולידו חדר ארונות. שתי הפונקציות הללו אוחדו ונוספה מקלחת מרווחת לתוך חלל החדר כשבמרכז מככבת מכונת תפירה ישנה של סבתא, עליה הונח כיור זכוכית כתום שנרכש במיוחד. המיטה נוצרה בהזמנה אישית, מעל השידות נבחרו מראות ייחודיות עם גופים נופלים מהתיקרה, וכורסא מפנקת כתומה נותנת זריקת צבע מעניינת בחלל.

      אל החדר נכנסים דרך חדר ארונות רחב ידיים שנבנה לפי צורכי הדיירת, שבעבר כאמור היה חדר ארונות נפרד על ידי קיר בטון שבוטל ונפתח. חלל חדר ההורים רוצף כולו באריחים דמוי פרקט בגוון אגוז, שגולשים למקלחת הפתוחה והשירותים מוצנעים על ידי דלת זכוכית חלבית, וכל שאר הזכוכיות שקופות כשאת האזור מעל הכיור מעטרים גופי תאורה דקורטיביים .

      קומת הכניסה כולה רוצפה מחדש באריח 60-60 בשחור לבן שמדגיש את העץ הכהה של המטבח והמדרגות ויוצר מראה דרמטי על ידי ניגוד החומרים. הריצוף ממשיך לשירותי האורחים ולמקלחת, ומתחבר עם חיפוי קירות בריקים לבנים מבריקים א סימטרים, ועם ארון צהוב ומשטח עץ אלון בגימור טבעי.

      בקומה השנייה ממוקם חדר ששימש כמחסן והפך לחדר שינה. החדר "הולבש" בפרקט במראה משופשף ונוסף לו ארון שהתאים לצרכי הדיירת הצעירה, בגימור שלייף לק מט בסגנון פרובאנס עדין. הקיר שמצד ימין נצבע עם אפקט בגוון ג'ינס מנצנץ עדין ועליו נתלו וילון תואם, אוסף פיות ויחידות פתוחות מפח צבעוני ושלל אקססוריז. גם שאר חדרי הבנות הושלמו בוילונות בתפירה אישית, צבע ושלל אקססוריז וטקסטיל צבעוני.

      מקלחת הבנות רוצפה באריחים מודפסים 20 על 20 בגווני תכלת, עם ארון בהזמנה אישית לפי גוון שתואם את הריצוף, גוף תאורה נופל קריסטלי לתוספת מתיקות, ומשטחי עץ אלון מלא שמחזקים את הצבעוניות מעל הארון ואת הניאגרה הסמויה.

      בכניסה מוקמה דלת עץ אלון מלא ובכל הבית הוחלפו כל תשתיות החשמל והאינסטלציה לחדשות, הקירות נצבעו מחדש ועברו החלקה, גורד השפריץ כגימור חוץ והפך לשליכט דק ועדין, החלונות שופצו וחלקם הוחלף, גג הרעפים והפרגולות שופצו, שודרגו ונצבעו.

      בית בניחוח כפרי
      סטייל בסגנון קיבוץ
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בקרו אותנו באינסטגרם

      Instagram
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      כבר מהכניסה אפשר להבין שיש בפנים הפתעה
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      רצפת שחור לבן בחללים הציבוריים
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      מטבח עץ כפרי מעורר תיאבון
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      פינת האוכל מברכז המטבח
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      קשר עין בין הקומות השונות בבית
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      פינת משפחה עם צבעים מקפיצים
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      בחדר השינה הטפט נעשה בהתאמה לרצפה
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      מראות מקוריות בצורות מפתיעות
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      ויש גם אזור רחצה בסוויטת ההורים
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      צהוב מרענן בחדר הרחצה
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      הרפה המקורית חודרת גם לפה
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      חדר ילדים עם וילונות אווריריים
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      קיר אחד בגוון בהיר עושה את כל העבודה
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      תראו מה שצבע יכול לעשות
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      חדר רחצה נוסף לטובת הילדים
      בית משפחתי ביוקנעם; עיצוב פנים: שירי לוי (בנין ודיור , שגיא מורן)
      גם פה אפשר לשלב רהיטים קלאסיים