פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      צורה לו: בית ייחודי באוסטרליה

      תשכחו כל מה שהכרתם על חזית בית רגילה ומשעממת. במקרה הזה הדיירים החליטו לברך לשלום את החולפים על ביתם בצורה מקורית

      בית באוסטרליה; אדריכלות ועיצוב פנים: Fooi-Ling Khoo ו-David Brand (בנין ודיור , Nic Granleese)
      שלום לכולם - חזית הבית (צילומים: Nic Granleese)

      אדריכלות ועיצוב פנים: Fooi-Ling Khoo ו-David Brand

      הבית שלפניכם היה יכול להיות עוד בית ויקטוריאני מעוצב עם חזית מודרנית, אבל בעליו רצו להפוך אותו ליותר מסתם עוד בית פרטי. הבית הוא למעשה גם בית מגורים בעל שני חדרים וגם סטודיו עבודה, והוא ממוקם בלב לבה של שכונה אוסטרלית ביתית, מול בית הקפה השכונתי. במקום לסגור את עצמם בשטח פרטי, החליטו הדיירים לייצר מעין דיאלוג עם השכונה, ולעצב את המילה "HELLO" בגדול בחזית הבית, בשיתוף עם האמנית רוז נולן.

      לפי המעצבים, מטרת המילה "HELLO" שכתובה בגדול על חזיות באמצעות אבנים לבנות היא לפתוח בשיחה ולעודד תקשורת עם כל הבניינים ברחוב ודייריהם. הקיר אף משתלב עם ההיסטוריה הארכיטקטונית של השכונה, שמכילה בניינים מסורתיים מהמאה ה-19, דירות לבנים שטוחות משנות ה-60 וה-70 ומחסנים קטנים. לפי המעצבים, מטרת המילה "HELLO" שכתובה בגדול על חזיות באמצעות אבנים לבנות היא לפתוח בשיחה ולעודד דיאלוג עם כל הבניינים ברחוב ודייריהם. יחד עם זאת, הכתובת החיננית לא באמת מעידה על מה שמסתתר מאחורי הקיר - עולם שלם שעוצב בהתאם לנוחות ולמצב הרוח של דיירי הבית, ומהווה מקלט חמים בחורף ומפלט קריר בקיץ.

      הבית הוויקטוריאני המקורי היה חשוך ולא מזמין, כאשר חדר האמבטיה וחדר הכביסה מוקמו בחלק האחורי שלו והקשו על היציאה לחצר. החזית המקורית הייתה בעבר חנות ולכן הכילה חלונות גדולים שפנו אל הרחוב. כך שהמטרה הראשונית הייתה ליצור חללי אוכל ומגורים בחלק האחורי שלו כדי לאפשר כניסה של אור וליצור תחושה מרווחת בעזרת תקרות גבוהות, חדרים ללא קירות ושימוש בחומרים פשוטים וטבעיים.

      לאינדקס בניה ועבודות בעץ; לאינדקס ריצוף וחיפוי
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בקרו אותנו באינסטגרם

      Instagram
      בית באוסטרליה; אדריכלות ועיצוב פנים: Fooi-Ling Khoo ו-David Brand (בנין ודיור , Nic Granleese)
      חזית לבנים בולטת ברחוב
      בית באוסטרליה; אדריכלות ועיצוב פנים: Fooi-Ling Khoo ו-David Brand (בנין ודיור , Nic Granleese)
      ויש גם חלון שמבצבץ בין האותיות
      בית באוסטרליה; אדריכלות ועיצוב פנים: Fooi-Ling Khoo ו-David Brand (בנין ודיור , Nic Granleese)
      שילוב של קורות ברזל וזכוכית
      בית באוסטרליה; אדריכלות ועיצוב פנים: Fooi-Ling Khoo ו-David Brand (בנין ודיור , Nic Granleese)
      היציאה האחורית של הבית
      בית באוסטרליה; אדריכלות ועיצוב פנים: Fooi-Ling Khoo ו-David Brand (בנין ודיור , Nic Granleese)
      מטבח עץ
      בית באוסטרליה; אדריכלות ועיצוב פנים: Fooi-Ling Khoo ו-David Brand (בנין ודיור , Nic Granleese)
      שילוב בין תעשייתי לטבעי
      בית באוסטרליה; אדריכלות ועיצוב פנים: Fooi-Ling Khoo ו-David Brand (בנין ודיור , Nic Granleese)
      וכך זה נראה באור יום
      בית באוסטרליה; אדריכלות ועיצוב פנים: Fooi-Ling Khoo ו-David Brand (בנין ודיור , Nic Granleese)
      ארונות אחסון משתלבים בעיצוב החלל מעץ
      בית באוסטרליה; אדריכלות ועיצוב פנים: Fooi-Ling Khoo ו-David Brand (בנין ודיור , Nic Granleese)
      המבואה לבית