יוקר המחיה: בית מושלם בסביון

הוא מוקף בצמחייה, יש בו בריכת שחייה מפנקת ועיצוב הפנים עושה חשק להסתגר ולא לצאת ממנו. ביקור בבית היפה בסביון

טלי בן אבי
אדריכלות נקייה (צילומים: אלעד גונן)

מקום: סביון
שטח: 350 מ"ר
אדריכלות: דרור ברדה

כאשר רוכשים מגרש שעליו מצוי מבנה ישן, מתעוררת לעתים קרובות שאלה שלא נובעת דווקא מחישובים כספיים אלא מההיבט האדריכלי, והיא: מה עדיף - להרוס ולבנות מחדש בית שעונה במדויק לצפי האדריכלי או להתאים את הישן לסגנון חיים מודרני? בבית הזה שבסביון, שנבנה בשנות השבעים, הוחלט על שיפוץ. האתגר בשיפוץ המאסיבי כאן היה הצורך בעדכון הקווים שאופייניים לשנות השבעים כך שידברו בשפה מודרנית וכך, בתכנון התמקד אדריכל דרור ברדה בשמירה על הנינוחות ששידר המבנה הבסיסי, תוך התייחסות מרבית למרקם הסביבתי של השכונה שבה הוא ממוקם.

בחזית הבית שפונה אל הרחוב, ניכר השילוב בין מה שהיה ובין מה שקיים היום, תוך התחשבות מרבית במרקם הסביבתי. גובה הבית נשאר כפי שהיה וקירות החזית שופצו בחומרים עכשוויים, אבל המבנה האדריכלי שלו נשאר כפי שהיה, כולל המפלסים שהיו אלמנט מובהק בשנות השבעים, אלה אף הודגשו באמצעות צמחייה שנראית היטב בשעות היום ותאורת לדים בלילה שמשווה להם מראה מרחף.

עיקר השינוי בתוך הבית נעשה עם פנים לכיוון הגינה האחורית ובריכת השחייה. הדלתות והחלונות הקטנים שהיו נהוגים אז, נפתחו לפתחים רחבים שדרכם חודר שפע של אור טבעי אל תוך הבית, ובנוסף נקבע חלון גג בתקרה שמאיר את גרם המדרגות, והאור שחודר דרכו יוצר משחקי אור וצל מעניינים. פנים הבית מתפרש על פני חצאי מפלסים המופרדים ביניהם במספר מועט של מדרגות, כשבעבר הפרידו ביניהם גם קירות. המדרגות נשארו, הורחבו ועוצבו מחדש בסגנון מודרני, אך עם זאת הוסרו הקירות, וכך נוצר קשר עין בין החללים המצויים במפלסים השונים שהפכו למעשה לחלל אחד תלת ממדי.

שני המפלסים התחתונים נועדו לפעילות חברתית, במפלס האמצעי נמצא מטבח גדול שגבולותיו תחומים באמצעות הנמכת תקרה ואי פינתי שמשמש גם כדלפק אכילה. פינת האוכל הצמודה נועדה גם למתארחים בגינה, ופינת הישיבה בסלון גם היא פונה לעבר הבריכה כשבמפלס התחתון מוקם חדר המשפחה, ובמפלס העליון חדרי השינה שבכל אחד מהם נפתחו פתחים גדולים הצופים לעבר הבריכה.

דגש רב ניתן לפיתוח החצר האחורית, שבה ניכרים שלושה אזורים שמופרדים ביניהם במרקמים שונים. ביציאה מהסלון, ברחבה המקבילה לפרגולה הבנויה, ממשיך הריצוף שבתוך הבית, בהמשך הרחבה המובילה לאזור האירוח החיצוני, נבנה דק מעץ ולמשטחים סביב הבריכה מראה של אבן. בקצה הדק מוקם מטבח חיצוני הכולל עמדת ברביקיו גדולה, מקומות אחסון, מקרר מיוחד לחוץ וכיור ולנוחיות האורחים והמשתמשים בבריכה תוכנן חדר רחצה נפרד עם כניסה מן החוץ.

לאינדקס ויטרינות; לאינדקס דלתות מעוצבות
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עוד בוואלה! NEWS

הזמן המושלם להתכונן לקיץ הבא: הג'ל שמעלים את סימני המתיחה

לכתבה המלאה

בקרו אותנו באינסטגרם

Instagram
דלת הכניסה תואמת למדרגות
הסלון צופה לבריכה
מבט מהכניסה החוצה
פינת אוכל גדולה ומרווחת
מטבח אי מרכזי ומעליו תקרה צפה
בפינת האי יש בר ישיבה נוח
שירותי אורחים
בקומה התחתונה חדר משפחה נוח
חדר שינה צופה לבריכה
חדר רחצה שקוף ומרווח במיוחד
חדר רחצה זוגי
חדר שינה נוסף הצופה לבריכה
טוויסט של קיר בטקסטורה שונה
כך זה נראה כשהחשיכה יורדת על סביון
הקווים האדריכליים בולטים יותר בלילה
קוביית מגורים מוארת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully