ביתם ומבצרם: בית מעורר קנאה בסביון

הדיירים ביקשו לעצמם בית שיראה כמו מבצר, שהעוברים ושבים לא יראו את שיש בפנים ושהתחושה תהיה כמו אי מבודד בסביון

  • עיצוב פנים
  • סביון
אתר בניין ודיור
את החלק הזה רק מי שנכנס לבית רואה (צילום: בנין ודיור, רן ואסף ארדה)

דיירים: משפחה
מיקום: סביון
שטח הבית: 300 מ"ר על מגרש של חצי דונם
אדריכלות ועיצוב פנים: לבן אדריכלים

כשגרים בבניין קומות, הרבה פעמים ברור שאין פרטיות כי השכנים עוטפים אותנו מכל עבר. מצד שני, כשניגשים לתכנן בית פרטי, ניתן לבקש שהפרטיות תהיה עליונה בסדר חשיבות הדברים. כך למשל, נבנה הבית המשפחתי הזה בסביון, שמיקומו ביחס למגרש תוכנן כך שאינו מאפשר למתבונן מן הבתים הסמוכים הצצה פנימה.

בנוסף, כדי לשמור על הפרטיות הרצויה, בחזית הבית תוכננו שתי שכבות - קיר מסך שעולה מן הכניסה ועצי זית בקומה העליונה. קיר המסך נותן תחושה של פרטיות, אך גם של פתיחות ושקיפות בעזרת משחק של זכוכית ופח וגווני הזכוכית, והשכבה הנוספת – הרכה יותר, שני עצי זית במרפסת העליונה וההצללה שהם יוצרים - מאפשרת שמירה על פרטיות החדרים הנסמכים על קיר המסך.

בקומת המגורים – קומת הקרקע – המטבח והסלון הצמודים פתוחים אל הגינה ואל הבריכה, עם ויטרינות גבוהות כך שנוצרת תחושה שתחום פנים הבית כולל גם את החצר ואפילו עד גדרות המגרש. בנוסף, פינת משפחה, בה כולם מתכנסים כדי לצפות בטלוויזיה, מייצרת את הפרטיות והאינטימיות הדרושה, אך גם מאפשרת צפייה אל שאר חלקי הבית.

בקומת החדרים – הקומה העליונה – ממוקמים חדרי הילדות ולהן אמבטיה נפרדת, וחדר השינה של ההורים עם חדר ארונות וחדר הרחצה צמודים שצופים אל הגינה מלמעלה. חדר עבודה שגם נמצא בקומה זו, יכול להפוך בקלות לחדר אירוח בעזרת דלת נגררת נסתרת.

לאינדקס עבודות נגרות; לאינדקס גופי תאורה
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

טוב לדעת (מקודם)

הדגמה חינם: הפלטפוס מתיישר כבר מהצעד הראשון

לכתבה המלאה

בקרו אותנו באינסטגרם

Instagram
הבית ממוקם כמה מטרים מהרחוב כדי ליצור סוג של התרחקות (צילום: בנין ודיור, רן ואסף ארדה)
השטחים הציבוריים נהנים ממרחב ושפע של תאורת יום (צילום: בנין ודיור, רן ואסף ארדה)
פינת ישיבה עגולה (צילום: בנין ודיור, רן ואסף ארדה)
פינת אוכל ואי משותף במטבח (צילום: בנין ודיור, רן ואסף ארדה)
לבן ועץ מתמזגים בצורה הרמונית (צילום: בנין ודיור, רן ואסף ארדה)
פינת עבודה שקטה (צילום: בנין ודיור, רן ואסף ארדה)
חדרי השינה עטופים בווילונות לבנים (צילום: בנין ודיור, רן ואסף ארדה)
סוויטת השינה הזוגית משקיפה לנוף ירוק וקסום (צילום: בנין ודיור, רן ואסף ארדה)
חדר משפחה נעים וידידותי (צילום: בנין ודיור, רן ואסף ארדה)
כך זה נראה מבחוץ (צילום: בנין ודיור, רן ואסף ארדה)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully