אי של צדק: בית מהפנט בנווה צדק

בבית הקסום השוכן בנווה צדק, יש שלושה מפלסים ובריכת שחייה שרק בודדים יודעים על קיומה

גילי אריאל
שילוב של מראה רטרו ומודרני (צילום: עמית גרון)

מיקום: תל אביב, שכונת נווה צדק
שטח: 350 מ"ר
אדריכלות: צבי גרש

"חשבתי לא מעט איך אני יכול ליצור מעבר הדרגתי מהרחוב, שנמצא בשכונה העתיקה, ואל תוך הבית ששולט בו אופי אורבני עכשווי," מספר האדריכל צבי גרש, על הפרויקט המיוחד שלו בנווה צדק. "החומרים שנבחרו לבניית הבית החדש שהוקם על חורבות המבנה הקודם שהיה כאן, הם בטון, אלומיניום זכוכית ועץ, חומרים שבעיבודם המודרני לא מתחברים לחזית. כך למעשה הגעתי לפתרון: נשאיר את הקיר מנותק מהבית". וזו אכן התוצאה, בבית שמבנהו צר וגבוה משתרע למעשה בין שני רחובות, כך שמכל רחוב אפשר להיכנס אליו.

הקיר החיצוני שפונה לרחוב חודש ושופץ בהתאם לכללי השימור שהוטלו עליו, אך נותק ברובו מהבית שנבנה מאחוריו. בקיר, שמשתלב עם יתר המבנים ברחוב, קבועים חלונות מקומרים, תריסי עץ מתקפלים ודלת ישנה שחודשה, דרכה נכנסים למבואה חיצונית הפתוחה אל השמים.

בפטיו הפתוח, שנצבע בגוני תכלת ים-תיכוני, פוזרו עציצים עם צמחים מהסוג שבזמנו אפשר היה לראות כאן בכל אחד מבתי השכונה. הכניסה הראשית תוכננה בצד הפטיו, ומהצד השני נכנסים דרך שביל קטן העובר לצד בריכת שחייה היישר לפינת הישיבה בסלון.

עקב צורת המגרש, לבית ישנם רק שני כיווני אוויר, לכן הקפיד האדריכל על פתחים גדולים לקליטת הבריזה המגיעה מכיוון מערב. לפיכך, גם הקיר שבו קבועה דלת הכניסה לבית, אחרי שחוצים את המבואה, עשוי כולו דלתות גבוהות שמסתובבות על ציר בתוך מסגרות אלומיניום העולות עד לתקרה.

סגנון החיים האורבני של דיירי הבית הודגש בבחירה מדוקדקת של רהיטים ופרטים מתקופות שונות, החל מפרטי רטרו של שנות השישים וכלה באלמנטים מודרניים עכשוויים. על רקע פרקט העץ ותוספות מתכתיות בגוונים כהים בולטת צבעוניות מאופקת שמגיעה מכריכות הספרים, גופי התאורה והכורסה הצהובה. עציצים גדולים שהוצבו לצדי הבריכה והוצמדו אל קיר הזכוכית, מוסיפים מצבעם הירוק להשלמת המראה.

אלמנט עיצוב דומיננטי בחלל הקומה התחתונה הנו גרם המדרגות העשוי ברזל שחור עם רשת מתכתית באותו גוון. בעיצוב המדרגות מודגש הניגוד שבין מסת החומר-הברזל לבין מראה הגרם הנראה כצף באוויר. כרקע למדרגות, חופה קיר אחד לכל לגובהו בלבנים ישנות מפירוק, ועל הקיר הצדדי נתלה צילום של גבר העומד על ראשו.

בקומה העליונה, מחדר השינה המרכזי יש יציאה למרפסת התחומה בקיר גבוה אשר בו מוקמו תריסי עץ מתקפלים הנפתחים אל הנוף. קיר המרפסת הסגורה ממשיך לגובה את הקיר אשר שומר בכניסה לבית.

לאינדקס תאורה לבית; לאינדקס סלונים
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

טוב לדעת (מקודם)

בי-קיור לייזר - האם זה באמת עוזר להעלים כאבים?

לכתבה המלאה

בקרו אותנו באינסטגרם

Instagram
אי מרכזי ונוח במטבח (צילום: עמית גרון, איתי סיקולסקי)
ואפשר גם לשבת באי (צילום: עמית גרון)
לבית יש מעין מבואה קטנה (צילום: עמית גרון)
שילוב של צבעים מפתיעים (צילום: עמית גרון, איתי סיקולסקי)
גרם מדרגות מתכתי (צילום: עמית גרון)
שילוב של מראה תעשייתי (צילום: עמית גרון, איתי סיקולסקי)
החלונות מאירים את אזור המדרגות (צילום: עמית גרון, איתי סיקולסקי)
מבט מקומת המרתף (צילום: עמית גרון, איתי סיקולסקי)
פטיו קטן ואינטימי (צילום: עמית גרון, איתי סיקולסקי)
גולת הכותרת: בריכת שחייה בשכונה הצפופה (צילום: עמית גרון, איתי סיקולסקי)
וכך זה נראה מבחוץ. מזהים? (צילום: עמית גרון)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully