זה רק נראה כמו באירופה: פנטהאוז חלומי בכפר סבא

צבעים בהירים, חומרים רכים ובעיקר תחושה של חוף מבטחים. הצצה לפטהאוז מרגיע בכפר סבא

אתר בניין ודיור
צבעי פסטל בהירים שולטים בסלון (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)

דיירים: זוג הורים + 2 בנות קטנות
מיקום: כפר סבא הירוקה
שטח: 140 מ"ר בנוי + 100 מ"ר מרפסות
עיצוב פנים: רוית רזניק ומעיין מנור - STUDIO DETAILS

לא פעם אנחנו שומעים וקוראים על בעלי הבית שקונים נכס נהדר ואז מחפשים את המעצב המתאים שיהפוך את הנכס החדש לבית שלהם. והנה מקרה שמתחיל קצת אחרת: בני הזוג מכפר סבא חיפשו דירה חדשה עבורם ועבור שתי בנותיהם, והתלבטו בין מספר נכסים. הם פנו למעצבות רוית רזניק ומעיין מנור וביקשו את חוות דעתן המקצועית בבחירת הנכס הנכון. לבסוף, לאחר התלבטות, נבחר פנטהאוז חדש, ששופץ והותאם לאחר הקניה לצרכי המשפחה.

כבר בתחילת הדרך ביקשו בעלי הבית ליצור חלל משפחתי נפרד שישמש כחדר טלוויזיה ולהשאיר את הסלון כמקום שקט ללא מערכות בידור אלא כזה שישמש לישיבה ואירוח בלבד. בנוסף, ביקשו ליצור אי גדול במטבח שיהווה מקום מרכזי שהחיים בבית מתנהלים סביבו. בסלון הם ביקשו לעצב קיר בריקים, עליו חלמו הרבה זמן, ועל הקיר למקם רפרודוקציה של הצייר יוסף זריצקי. להשלמת האווירה נבחרה תאורה בסגנון כפרי.

על מנת לענות על הרצונות של בעלי הבית, בוטל קיר במטבח וכן בוטל חדר השירות, וכך התקבל חלל פתוח ומרווח, עם מטבח גדול ומואר בצורת האות L ועם גישה נוחה למרפסת. המטבח תוכנן בסגנון כפרי נקי, גוף מעץ סנדוויץ' וחזיתות MDF בצבע לבן שבור. החלק הרטוב של המטבח מרוצף באריחי בטון מצוירים ובמרכז המטבח מוצב אי עם פלטת עץ אלון, המשמש לעבודה ולאכילה ובו 5 מקומות ישיבה וכן אחסון נגיש.

החלל המרכזי בדירה חופה בפרקט עץ אלון תלת שכבתי ולאורך המסדרון תוכנן ארון שירות גדול אשר מאפשר פתרונות אחסון רבים ומגוונים. הארון נמצא בתוך נישה שתוכננה על ידי הארכת נישת הכיור של שירותי האורחים שהפכה אף היא לנישה מרווחת, מוארת ואינטימית.

מול חדר המשפחה נמצאים שירותי האורחים, ובהמשך המסדרון נמצאים החדרים הפרטיים – שני חדרי השינה של הבנות, חדר עבודה ויחידת ההורים. חדרי הבנות עוצבו בקו עדין ושקט על מנת להשאיר את החללים פתוחים ומרווחים. ויחידת ההורים עוצבה כמו סוויטה במלון, כאשר חדר הרחצה שופץ במלואו, הקיר שחצץ עם החדר בוטל ובמקומו ישנו קיר זכוכית שחלקה חלבי וחלקה שקוף, המעניק קלילות וניקיון לחלל וכמובן משפיע על המרחב.

לאינדקס תאורה לבית; לאינדקס סלונים
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עדויות אישיות

"כך נגמלנו מעישון ויצאנו מקבוצת סיכון"

לכתבה המלאה

בקרו אותנו באינסטגרם

Instagram
גופי תאורה כדוריים תלויים מעל האי במטבח (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)
קטן אבל פרקטי במיוחד (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)
גם המטבח נהנה מתאורת יום (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)
האזור שמועד לפורענות במטבח חופה בריצוף שונה אך דקורטיבי (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)
פינת משפחה נוחה להשתוללות הילדים (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)
זויית נוספת של פינת המשפחה עם ספרייה שנבנתה בהתאמה (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)
חדר שינה נעים ושלו (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)
חדר רחצה צמוד לחדר השינה (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)
חדר ילדים מיניאטורי (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)
אין פה צבעים זועקים שמסיחים את דעתם של הילדים (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)
חדר רחצה עם מקלחות זכוכית (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)
ויש עוד פינת ישיבה במרפסת הדק שבחוץ (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)
זווית נוספת למרפסת (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully