קירות שקופים מחוללים פלאים

כשיש קירות שקופים בבית יש תחושה של מרחב, פתיחות וקשר עין בין הדיירים. כך זה נראה בפנטהאוז המהפנט הזה שברמת השרון

אתר בניין ודיור
האוזרים הציבוריים מוגדרים באמצעות הרהיטים ללא קירות (צילום: בנין ודיור, גדעון לוין)

דיירים: 4
מיקום: רמת השרון
שטח: 150 מ"ר + 60 מ"ר מרפסת
עיצוב פנים: אורלי דקטר

עוד בטרם יצקו את הרצפה במיני פנטהאוז הזה ברמת השרון, הגישו בעלי הבית לקבלן סט תכניות לביצוע שכלל את כל השינויים שהם רצו לבצע. נקודת המוצא לתכנון הייתה כי חלל המגורים יהיה חלל פתוח, בסגנון מודרני ונקי, וכי תהיה הפרדה ברורה בין החלל הציבורי והפרטי על ידי חדר שקוף.

הקונספט שעמד מאחורי התכנון היה "קוביות", כשהקובייה המרכזית הינה החדר השקוף המהווה את חדר העבודה והמשפחה והינו אחד ממוקדי העניין בבית. הקוביות חזרו כחוט השני בכל האלמנטים בבית, כולל בפרטי הריהוט שתוכננו ועוצבו בהתאם לקו עיצובי זה.

בכדי להדגיש את הקובייה של חדר העבודה השקוף, הזכוכיות שנבחרו, עטופות בפרופיל אלומיניום שחור. קיר הזכוכית יוצר חיץ בין החדר לפינת האוכל אך יחד עם זאת, יוצר גם אשליה של חלל גדול יותר שממנו ניתן להשקיף על כל חדר המגורים.

מאחר והמטבח פתוח לחלל הבית, הייתה חשיבות ליצור גם בו נקודת עניין הממשיכה את הקונספט העיצובי של הקוביות. לכן, במרכז קיר ארונות המטבח עוצבה קובייה העשויה כולה משיש טבעי – סטטואריו לבן עם גידים אפורים. במרכזה כיור עם ברז במראה תעשייתי ובתוכה הותקנה קוביית אחסון נוספת כיתר ארונות המטבח הלבנים העוטפים את הקובייה מכל צדדיה. גם המקרר האינטגרלי הממוקם מימין, חופה כארונות המטבח כדי להמשיך את הניקיון החזותי של קיר הארונות הגבוהים ולשמור על קו אחיד של קיר לבן.

בחלל המגורים, עומדת ספה שעוצבה ותוכננה במיוחד עבור חלל זה. היא כוללת שתי קוביות סגולות שמשמשות לאחסון וגם להפרדה ויזואלית בין פינת הישיבה בסלון לבין האי של המטבח. הדגש בעיצוב החלל הציבורי היה בשילוב של חומרים שונים, מצד אחד חומרים מודרניים ומתועשים כמו זכוכיות, אלומיניום וקוריאן, ומאידך חומרים טבעיים כמו שיש טבעי ועץ. וילונות רכים ולבנים עוטפים את וטרינות היציאה למרפסת המקיפה את הסלון ופינת האוכל. במרפסת מוקם סלון חוץ המשקיף לנוף הפתוח של שדות וים וגם שולחן אירוח גדול הנפתח ל-16 סועדים.

הדגש בתכנון הבית היה לעצב חלל מגורים מזמין ומרווח שניתן יהיה לארח בו משפחה, וכן לעצב חדרים פרטיים עבור ההורים והילדים עם אשליה של חלל גדול. כל אחד מהילדים קיבל חדר פרטי מפנק וההורים "זכו" בסוויטה בסגנון "מלון בוטיק". כדי להגדיל את חדר השינה של ההורים, הממ"ד הוסב לחדר ארונות וסופח לחדר השינה. תוכנן גם חדר רחצה שקוף למחצה עם דלתות הזזה מזכוכית ואף הוספה פינת עבודה שמהווה חלק מיחידת ההורים ובה ספריה ופינת מחשב.

המיטה בחדר השינה, מרחפת ומרופדת, עם גב מיטה ייחודי שנמתח לכל אורכו של הקיר עד למפגש עם קיר הזכוכית של חדר הרחצה. מעל השידות האסימטריות שלצידי המיטה נתלו גופי תאורה מהתקרה עם נורות פחם. בחדר תוכננו שני כיורי קוריאן "שלו" ו"שלה" המונחים על משטח מקוריאן ומעליהם ארונות צרים שחופו במראה.

בחדרי הילדות עוצבו פרטי נגרות בהתאם לכך שכל חדר קיבל גוון עיקרי, האחד וורוד והשני שמנת עם שילובים של מוקה.

לאינדקס ארונות מטבח; לאינדקס פינות אוכל
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

טוב לדעת (מקודם)

בי-קיור לייזר- האם זה באמת עוזר לכאבים בברכיים?

לכתבה המלאה

בקרו אותנו באינסטגרם

Instagram
פינת האוכל סמוכה לחדר העבודה השקוף (צילום: בנין ודיור, גדעון לוין)
פרטי נגרות ארוכים המותאמים לפרופורציות של הבית (צילום: בנין ודיור, גדעון לוין)
מטבח לבן עם אי במרכזו וכיסאות בר (צילום: בנין ודיור, גדעון לוין)
קוביה שקופה שבה ניתן לעבוד בשקט (צילום: בנין ודיור, גדעון לוין)
וכך נראה חדר העבודה מבפנים (צילום: בנין ודיור, גדעון לוין)
חדר שינה (צילום: בנין ודיור, גדעון לוין)
חדר הרחצה צמוד לחדר השינה עם קירות שקופים (צילום: בנין ודיור, גדעון לוין)
חדר ארונות מפנק (צילום: בנין ודיור, גדעון לוין)
חדר ילדים מתוק (צילום: בנין ודיור, גדעון לוין)
עיצוב בהיר ושלו (צילום: בנין ודיור, גדעון לוין)
מרפסת צופה לשדות ירוקים (צילום: בנין ודיור, גדעון לוין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully