וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מודרני לא חייב להיות קר: הצצה לדופלקס מושלם ברמת השרון

יש לו מראה של לופט למרות שמדובר בדופלקס, והתחושה הכללית חמימה ואינטימית. כך נראה בית משפחתי עם שפע של מקומות אחסון

דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
צבעים שמזכירים לופט עירוני/בנין ודיור, לירן שמש

דיירים: זוג הורים ושלושה בנים בגילאי גן וביה"ס
שטח: כ-200 מ"ר+מרפסת של 50 מ"ר
מקום: רמת השרון
אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט
צוות תכנון: סמדר מאמו ושני צדוקי

הדירה הזו על ידי בני הזוג לאחר שנים רבות של חיפושים אחרי נכס באיזור. ואכן מדובר בדירה שונה ושובת לב בעלת חללים מרווחים וחלונות מרשימים שפונים לנוף פתוח. כבר בכניסה לדירה מרגישים בייחודיות שלה: החלל המרכזי נפרס כחלל נקי עם חלונות מהרצפה ועד התקרה, שמשווים לו מראה לופטי, ומדרגות ברזל שחורות נצמדות לפינה ולפתחים ומסתובבות כלפי מעלה, כמו אלמנט מעט פיסולי.

יחד עם זאת, נתוני הפתיחה לא התאימו לבני הזוג מבחינת החומרים שנבחרו. השילוב בין אריחים אפורים, מטבח כהה ומבריק וחלונות מהרצפה עד התקרה יצרו מראה מנוכר ולא ביתי. גם חלוקת החלל דרשה התאמות ושינויים כדי להתאים לצרכי המשפחה. לכן, החזון העיצובי היה ללכת עם הקווים הנקיים אבל לשלב אותם עם טביעות אצבע ייחודיות, ולהפוך את החלל לדירה חמימה, יפה ונוחה במיוחד. הדירה משלבת קו נקי וברור עם עיצוב קלאסי ונגיעות של חומרים חמים. היא מכילה חללים נוחים ונעימים ושפע של מקומות ופתרונות אחסון, אבל בעיקר - מתאימה למשפחה שרכשה ושיפצה אותה.

דלת הכניסה נפתחת הישר לחלל המרכזי שבו פינת האוכל והסלון, מתוך מטרה ליצור למתבונן תמונה ברורה ומסודרת של החלל. במקרה הזה ההגדרה נעשתה באמצעות גופי התאורה - מנורות פינת האוכל והסלון שנבחרו הן דומיננטיות והמיקום שלהן מרמז על מרכזה של כל פונקציה. ההחלטה העיצובית הראשונה והמשמעותית הייתה לחפות בפרקט את כל רצפת הדירה למעט חדרי הרחצה. הנוחות ניצחה, ולמשימה נבחר פרקט סינטטי במראה אלון מעושן, שדומה מאוד לדבר האמיתי.

ההתמודדות הבאה הייתה עם הקיר המשמעותי היחיד בחלל הזה - קיר גדול שההשפעה שלו גדולה גם היא. ההצעה שלנו לחפות את כולו בבריקים נתקלה בחששות של בעלי הבית מתוצאה דומיננטית מדי. כדי להמחיש האת הרעיון נוצרה הדמיה תלת-מימדית של החלל שהמחישה את האפקט החיובי והובילה לקבלת החלטה בעד קיר הלבנים הגדול.

הריהוט שנבחר כלל מערכת ישיבה פינתית ומפנקת ושולחן פינת אוכל מעץ עם רגלי ברזל שחורות. יתר פריטי הריהוט תוכננו בקווים נקיים ומודרניים. החלונות הגדולים בחלל בחלקם צופים לנוף האורבני ובחלקם משמשים כפתחי יציאה למרפסת הגדולה, שנראית כהמשך ישיר של החלל הפנימי ומעצימה את תחושת המרחב.

בהמשכו של החלל נמצא המטבח, שמוסתר ממי שנכנס לדירה וגלוי רק למי שמתקדם פנימה לתוך החלל. המטבח לא גדול וכדי שיהיה פונקציונלי עבור המשפחה סופח החלל שמתחת למדרגות העולות והפך למזווה שימושי ומרווח. המטבח עצמו לבן, מבריק ונקי, והוא מורכב מדופן של יחידות גבוהות וביניהן המקרר. בניצב לו נמצאת דופן המשמשת כמשטח עבודה המכילה כיור במרכזה. במקביל למשטח העבודה מוקם אי שבצידו הפנימי משמש כמשטח עבודה עם כיריים חשמליות, ובצידו החיצוני המוגבה משמש כמשטח לאכילה.

המשך החלל מוביל לחדר משפחה מרווח במיוחד, ששימש במקור כיחידת הורים. בדרך לשם ממוקמים חדר הכביסה ושרותי האורחים. חלל במשפחה משמש כמרכז הפעילות והבילוי של הבנים בבית. הוא משלב פינת עבודה רחבת ידיים שמצדיה אחסון למשחקים וספריות, ובסמוך פינת טלוויזיה. דלתות זכוכית גדולות מקשרות בין היחידה הישר למרפסת.

הקומה השניה, שמכילה את אגף חדרי הבנים הכולל שלושה חדרי שינה ביניהם הממ"ד וחדר רחצה, כמו גם את אגף ההורים שכולל חדר עבודה גדול וסוויטת הורים מרווחת, חופתה אף היא בפרקט. יחידת ההורים הגדולה והמרווחת ממוקמת באגף משלה ומכילה כמות נכבדת של ארונות בגדים. במקום ליצור חדר ארונות קטן נבחר לשלב ארונות של ממש בתוך נישות בחדר: מול המיטה ובמעבר לחדר הרחצה. החלון הגדול גורם לתחושה של מרחב גדול עוד יותר והוילונות הרכים בחלל זה ,כמו גם בדירה כולה, מטשטשים את המסיביות של החלונות ומחממים את האווירה מבלי לפגוע בתחושת הפתיחות והקלילות של החלל.

חדר הרחצה של ההורים בגווני אפור ולבן משלב ריצוף אפור עם אריחי בריקים אפורים וגסים על גבי קיר המראה. בקצה החדר מקלחון מרווח שקירותיו מחופים באריחים לבנים.

חדרי הבנים רוהטו ואובזרו בפריטים משמנת עיצובים. לכל חדר נבחר טפט בגוון כחול, וכן תוכננה יחידת נגרות המשלבת ארון קיר ופינת עבודה עם מדפים לספרים. הנגרות משלבת גווני שמנת בהירה עם עץ אלון. בחדר הרחצה של הבנים נבחר ריצוף דמוי פרקט חום-אפרפר והאריחים הלבנים בקיר נשארו. מרבית הקירות חופו בשליכט צבעוני עדין וגם הארון נצבע. גווני התכלת ומשוט כמתלה מגבות משלימים את אווירת החופש והים.

חדר העבודה משמש לעבודה מהבית לעתים ולכן עוצב כסביבת עבודה נעימה, ובנוסף ספת עור נוחה המאפשרת גם מנוחה לצפיה בטלוויזיה.

לאינדקס פרקטים; לאינדקס צבעים וטפטים
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

בקרו אותנו באינסטגרם

Instagram
דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
פינת האוכל והסלון חולקים סגנון דומה/בנין ודיור, לירן שמש
דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
קיר לבנים שמוסיף עניין בחלל/בנין ודיור, לירן שמש
דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
מטבח פרקטי שלא עולה על מידות הדיירים/בנין ודיור, לירן שמש
דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
חללים ציבוריים ללא מחיצות/בנין ודיור, לירן שמש
דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
בקומה העליונה ממוקמים חדשי השינה שנהנים משפע של תאורה/בנין ודיור, לירן שמש
דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
חדר השינה של ההורים נראה כמו סוויטה שלווה/בנין ודיור, לירן שמש
דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
חדר הרחצה מבוסס על שילוב של צבעים מנוגדים/בנין ודיור, לירן שמש
דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
ריצוף כהה על רקע קירות בהירים/בנין ודיור, לירן שמש
דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
חדר משפחה צבעוני ועליז/בנין ודיור, לירן שמש
דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
חדר עבודה שעושה חשק לעבוד/בנין ודיור, לירן שמש
דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
חדר ילדים לא ילדותי מדי/בנין ודיור, לירן שמש
דופלקס משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט. לירן שמש, בנין ודיור
באווירת חופש וים/בנין ודיור, לירן שמש

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully