נחשו איזה צבע בעלי הבית הזה אוהבים?

הילדות ביקשו חדרים נפרדים ומשם יצאו לשיפוצים. ההורים מצידם, לא ויתרו על שימוש בצבע דומיננטי ואהוב. הצצה לדירה משפחתית בתל אביב

אתר בניין ודיור
האזורים הציבוריים עוצבו עם טוויסטים שונים (צילום: בנין ודיור, ניצן בפנר)

דיירים: זוג + 2 בנות
מקום: הצפון הישן של תל אביב
שטח: 70 מ"ר
עיצוב פנים: רועי זליחובסקי - space design

הן מקשקשות בטלפון, עורכות מסיבת פיג'מות, לומדות למבחנים ומשקיעות שעות בלוק שלהן: אין מה לעשות, כשבנות מגיעות לגיל ההתבגרות, הן צריכות קצת פרטיות. בדירה שלפניכם גר זוג הורים ושתי בנותיהם, שחלקו חדר אחד, בשמחה ובאושר במשך שנים רבות, אבל עם הזמן הבנות התבגרו ומן הסתם כל אחת כבר רצתה חדר משל עצמה. בני הזוג החליטו שאם כבר אז כבר, וביקשו גם לחדש את הדירה הישנה, להגדיל את החלל הציבורי ולהוסיף עוד חלל רחצה ושירותים קטנים שישרתו רק אותם. אתגר לא פשוט, בהתחשב בשטח הדירה הקטן.

לצורך כך תוכנן חלל הדירה מחדש עם התייחסות לשלד הקונסטרוקטיבי בלבד, כאשר החלק הציבורי מקבל נתח משמעותי ומתכנס לצד אחד של הבית-בו נמצאים המפתחים הגדולים, והחלק הפרטי מתכנס לצד השני. האתגר היה לייצר חלל מעוצב חמים ונעים, ביחס לתקציב מוגבל בו לא מעט כסף הולך לעבודות השיפוץ. ואכן, תקציב הפרוייקט לא היה גדול, לכן נעשה שימוש בחומרי גמר זולים יחסית כמו מטבח בחיפויי פורמייקה, וחידוש רהיטים ישנים שהיו בבעלות הדיירים, ריפוד הספות מחדש וחידוש גופי תאורה ישנים.

התוצאה: החדר הקודם של הבנות נוכס לסלון המקורי והפך את החלל הציבורי לגדול ומרווח, אליו הועברו גם המטבח ופינת האוכל החדשה, שתוכננה על חשבון חלק ממרפסת לא שמישה. חדרי הבנות הנפרדים תוכננו באזור בו היה המטבח, מרפסת הכביסה האחורית וחלל הרחצה ושרותי האורחים. החדרים אמנם קטנים יחסית, אבל בעלי מפתחי חלונות גדולים שנותנים תחושת מרחב גדולה ובעיקר פרטיות לכל אחת. כמו כן, חדר ההורים הוקטן לטובת חלל רחצה ושרותים קטנים.

לאינדקס ריפוד וטקסטיל:; לאינדקס עבודות נגרות
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עוד בוואלה!

תקיפו את עצמכם: מה זה ביטוח מקיף ומתי הוא מתגלה כקריטי?

לכתבה המלאה

בקרו אותנו באינסטגרם

Instagram
שילוב של קיר לבנים תרם לעניין עיצוב בחלל (צילום: בנין ודיור, ניצן בפנר)
בחירה לא שגרתית של פינת ישיבה בגוון זית (צילום: בנין ודיור, ניצן בפנר)
יחידת קיר קטנה שבה מוקמה הטלוויזיה והספרייה (צילום: בנין ודיור, ניצן בפנר)
אריחים דקורטיביים בסלון (צילום: בנין ודיור, ניצן בפנר)
כיסאות בר - גם הם עם ריפוד בצבע ירקרק (צילום: בנין ודיור, ניצן בפנר)
ארונות המטבח בגוון תכלת (צילום: בנין ודיור, ניצן בפנר)
האי שבמטבח משמש גם כבר ישיבה (צילום: בנין ודיור, ניצן בפנר)
פינת אוכל שמוקמה במעין נישה מוקפת חלונות ואור יום (צילום: בנין ודיור, ניצן בפנר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully