פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      צרה, ארוכה ומלאה בסטייל: דירה תל אביבית שווה

      מסתבר שגם דירות עם נתונים צרים במיוחד יכולות להפוך לפנינות חמד משגעות. כך זה נראה בדירת קרקע תל אביבית ברוחב 3.5 מ' בלבד

      דירת קרקע בתל אביב; אדריכלות ועיצוב פנים: בשמת צפדיה וולף וניר רותם - "ספארו אדריכלים" (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מקוריות והרבה מעוף. מבט לסלון הדירה (צילומים: שי אפשטיין)

      הדיירים: זוג + שני חתולים
      המקום: הצפון הישן של תל אביב
      השטח: 80 מ"ר
      אדריכלות ועיצוב פנים: בשמת צפדיה וולף וניר רותם - "ספארו אדריכלים"

      ההבדל בין הרצוי למצוי יכול להוביל לפעמים לפתרונות יצירתיים במיוחד, כמו למשל במקרה של הזוג הצעיר הזה שהתגורר בדירת קרקע תל אביבית. הם ביקשו לחלק מחדש את החלל בהתאם לצרכים החדשים שלהם: תוספת של חדר שינה עבור ילדים שיצטרפו בעתיד, פינת עבודה שקטה ומוארת, חדר שירותים נוסף, פתרונות אחסון מרובים וארון מיוחד לארגז החתולים הכולל אוורר וחיבור לצנרת הביוב. אלא שהמבנה שבו גרים בני הזו הוא צר וארוך (3.50/19.6 מ'), מה שדרש מ"ספארו אדריכלים" לחשוב מחוץ לקופסה, או שבמקרה הזה, אנחנו יכולים להגיד בדיוק את ההפך?

      במקום חלוקה סטנדרטית, ההחלטה המרכזית הייתה למקם מעין "קופסה צהובה" בצדה הפרטי של הדירה, שמאפשרת מעברים סביבה כיוון שאינה נושקת לדפנות. לאורכה רוכזו חדר השירותים הנוסף, חדר הרחצה הראשי, תוספת לחדר ילדים ורוב פתרונות האחסון. המעברים לצידה של הקובייה משמשים לכניסות נפרדות ואינטימיות: האחד לחדר הילדים והשני לשירותי אורחים, לחדר הרחצה ולשדרת ארונות המובילה בסיומה לחדר שינה של בני הזוג. מעברים צדדיים אלו מאפשרים זרימה של אור טבעי ותנועה היקפית, הכוללת גם מעבר סודי בין חדר הרחצה לחדר ילדים (קיצור דרך למקרה שצריך לקום בלילה לתינוק).ריבוי אפשרויות התנועה וזרימת האור הן אילו שמעצימות את תחושת המרחב בדירה כה צרה וארוכה.

      הצבע צהוב נבחר על מנת לבדל את הקובייה משאר חלקי הדירה ולהעניק לה ייחודיות מרחבית. בני הזוג החליטו ללכת עד הסוף כך שגם הארונות והדלתות בדפנות הקובייה נצבעו בגוון זהה.

      לאינדקס בנייה בעץ: לאינדקס צבעים וטפטים
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      דירת קרקע בתל אביב; אדריכלות ועיצוב פנים: בשמת צפדיה וולף וניר רותם - "ספארו אדריכלים" (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מטבח שחור לבן הנותן קונטרה לפלטת הצבעים בדירה
      דירת קרקע בתל אביב; אדריכלות ועיצוב פנים: בשמת צפדיה וולף וניר רותם - "ספארו אדריכלים" (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      שקט! מנגנים
      דירת קרקע בתל אביב; אדריכלות ועיצוב פנים: בשמת צפדיה וולף וניר רותם - "ספארו אדריכלים" (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      קובייה צהובה שמבדילה בין האזורים הציבוריים והפרטיים
      דירת קרקע בתל אביב; אדריכלות ועיצוב פנים: בשמת צפדיה וולף וניר רותם - "ספארו אדריכלים" (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      גם דלתות הארונות נצבעו בגוון הזורח
      דירת קרקע בתל אביב; אדריכלות ועיצוב פנים: בשמת צפדיה וולף וניר רותם - "ספארו אדריכלים" (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מוסיף המון אור לדירת הקרקע
      דירת קרקע בתל אביב; אדריכלות ועיצוב פנים: בשמת צפדיה וולף וניר רותם - "ספארו אדריכלים" (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      בחדר השינה חלון גדול שנסגר בווילון
      דירת קרקע בתל אביב; אדריכלות ועיצוב פנים: בשמת צפדיה וולף וניר רותם - "ספארו אדריכלים" (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חדר רחצה - הדלת הצהובה מתמזגת עם הקובייה