לא תאמינו שזה בארץ: אחוזה הוליוודית בשרון

הוא גדול ומרווח ומחולק בצורה של ביתנים - כדי שיהיה יותר קל להתנהל בו. גשרים ומעברים מחברים בין כל האגפים לנוחות הדיירים, שנהנים מסביבת מגורים חלומית

חדווה אלמוז
צורה אדריכלית נוחה להתנהלות בבית גדול (צילומים: אביב קורט)

דיירים: משפחה
מיקום: מושב בשרון
שטח: 550 מ"ר + מרתף
אדריכלות: יולי בן דוד

את הבית הזה שנמצא במושב בשרון, ניתן למקם בקלות רבה גם בדרום אירופה, בסביבה שבה חום השמש משפיע על הצמחייה שמוריקה ופורחת כל ימות השנה. הבית, שמאופיין במראה כפרי-קלאסי ומאופק, תוכנן כך לבקשת בעלי הבית שחלמו על בית ש"מחובר לקרקע".

כבר עם הכניסה לבית, מתברר שהחלוקה לחללים נעשתה בנדיבות רבה. לצורך התמצאות בבית נדרש רגע של המתנה, מכיוון שהבית שכביכול בנוי כביתנים נפרדים, טומן בחובו הפתעות של גשרים ומעברים המחברים בין כל האגפים.

ב"ביתן" הכניסה, שנמצא במרכז, ניתן להבחין עוד בטרם נכנסים פנימה. משני צדדיו נראים שני ביתנים והם האגפים הנפרדים להורים ולילדים. חלל הכניסה נמצא בקצהו האחד של ציר המתחבר אל "ביתן" חדר האוכל. מהציר המרכזי תוכננו המעברים שמובילים לאגף ההורים מצד אחד, ומולו מוקם המעבר לאגף הילדים. בהמשך מגיעים לאגף המגורים. למטבח, שמוקם בסמיכות לחדר האוכל, הוקצע חלל נפרד וגדול מותאם לרמת הפעילות המוגברת המתבצעת בו.

הגשר שמחבר בין הביתנים עובר מעל הגינה המטופחת. בנקודה מסוימת, באמצע הגשר, נשקפת מרפסת גינה קטנה הנראית כנקודת תצפית לעבר מפל קטן המוביל את המבט לעבר מרתף היינות הגלוי שבקומה מתחת. המרתף, שלמעשה פתוח למפלס התחתון של הגינה, רוהט בסגנון עתיק יותר ונראה כחדר אבירים מתקופת הדולצ'ה ויטה.

ביחידת ההורים, הנמצאת באגף נפרד בולטת שוב מגמת השטחים הנרחבים שהוקצעו לכל חדר בבית. היחידה כוללת אזור שינה נרחב שאליו מחובר חדר רחצה ופינוק רחב ידיים. כמו ביתר האגפים גם מיחידה זו יש יציאה ישירה אל דק חיצוני פרטי ואינטימי המתחבר לג'קוזי פנימי.

שטחי החוץ הרחבים נועדו להנאתם של בני המשפחה והאורחים, לכן לכל אגף בבית, ובזאת כלול גם המרתף, יש יציאה ישירה אל החוץ עם פרגולה או פטיו משלו.


לאינדקס בניה ועבודות בעץ ; לאינדקס תאורה וגופי תאורה
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

טוב לדעת (תוכן מקודם)

מקריחים? אפשר לחזור לשיער שופע - בהנחה מיוחדת לזמן מוגבל

חברת איילת גייר
לכתבה המלאה
הכניסה לבית מזכירה פתח למשכן
פינת האוכל הרשמית תחומה בקירות זכוכית
אזור פינת האוכל מוקף וילונות ארוכים ולבנים
מכל פינה בבית אפשר לצפות לסביבה הירוקה שבחוץ
מעבר למטבח
במרכז המטבח אי גדול מעץ בסגנון אירופאי
סביב האי כיסאות עור נוחים
שפע של מקומות אחסון במטבח ומשטחי עבודה
סלון בגוונים בהירים
שילוב של פרטי נגרות שנעשו לצכרי הפריטים
בנין ודיור אביב קורט
מרתף יינות יוקרתי
למרות שמדובר במרתף גם פה יש יציאה החוצה ואוויר נעים שנכנס פנימה
סוויטת השינה
יש בסוויטה גם פינת ישיבה נוחה
חלונות גדולים פתוחים לחוץ
חדר רחצה זוגי
ויש גם ג'קוזי בחדר הרחצה הזה
חדר ארונות שנעשה בהתאמה לפרטי הלבוש של הדיירים
חדר הארונות נסגר בווילונות ארוכים
וכך הסלון נראה מבחוץ
פינת ישיבה חיצונית
הגדרים שמחברים בין האזורים השונים
צמחייה שמקיפה את הבית תורמת למראה הפסטורלי
אדריכלות של אגפים מחולקים
שקט עיצובי שמקיף את הבית
המעברים בין האגפים השונים כפי שנראים מבחוץ

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully