פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      גן עדן במושב: בית משפחתי רגוע ומרגיע

      שלוש שנים לקח לתכנן את הבית הזה שהפך לחוף מבטחים של משפחה צעירה. צבעים בהירים, קווים נקיים ובעיקר צלילי המושב השקטים העניקו לו מראה רגוע

      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      כל פרט במטבח תוכנן בקפידה מהפסיפס שמעל התנור ועד החלון הוונציאני (צילומים: תומר רובנס)

      דיירים: משפחה בת 4 נפשות
      מקום: מושב גיבתון (סמוך לרחובות)
      שטח בנוי: 200 מ"ר
      עיצוב פנים: דנה שקד

      תאמינו או לא, אבל תכנון ועיצוב בית המגורים שלפניכם ארך כשלוש שנים. בעלי הבית פנו למעצבת עוד כשהיתה בידיהם קרקע בלבד ותכניות אדריכליות ראשונות, והמשפחה כללה אז זוג הורים וילד קטן, אך עד שלב כניסתם למגורים בבית התווספה למשפחה ילדה נוספת. עיצוב הבית, שהחל משלבי התכנון הראשונים, איפשר לתכנן את כל הנישות והפרטים הקטנים שמעניקים פתרונות פונקציונליים, לצד יצירת סגנון ייחודי שתואם את אופי הדיירים ואת הצרכים שלהם.

      כך למשל, המטבח תוכנן בקפידה וכמו כל פרטי הנגרות בבית בוצע על ידי נגר פרטי. תנור רחב ושחור מוקם בקיר הגובל עם חדר המזווה ומעל התנור פסיפס אריחים בגווני שמנת וירוק. בצד התנור תוכננה בעצתו של הנגר דלת הכוללת יחידת תבלינים בתוכה. משטחי עבודה נרחבים בחיפוי שיש בגוון חום ודלפק הישיבה הגדול כולל משטח עץ אלון גדול ובצידו כסאות עץ צבועים שמנת. מעל החלון הגדול נתלה וילון ונציאני ומעליו, כמו בשאר המטבח, נתלו גופי תאורה במראה עתיק. מעל יחידת הארונות הגבוהים, סגירת גבס המסתירה את מערכות המיזוג. תקרת כל החלל הכללי היא תקרת קורות עץ משופעת מגוונת בגוון שמנתי ורדרד עדין. במרכז המטבח תלוי גוף תאורה במראה מרחף ומעל הדלפק הגדול תלויות שתי מנורות עתיקות גדולות.

      המטבח פתוח אל הסלון, אשר תוכנן ברובו מדלתות גדולות הפונות אל החצר הגדולה בשילוב וילונות בהירים נשפכים. 3 חלונות צרים וארוכים מתכתבים עם התקרה המשופעת ומכניסים לחלל את העצים הירוקים העוטפים את הבית. הריהוט תוכנן בסגנון מודרני הכולל 2 ספות בגוון אפור חום, מזנון עשוי אמ.די.אף צבוע בורדו במראה מרחף ובמרכז הסלון שולחן מעץ גס וגלגלי מתכת ישנים. גופי התאורה בסלון נבחרו אף הם בסגנון מודרני יחסית וזורקים אור כלפי מעלה ליצירת חלל מואר ופונקציונלי.

      בצד הסלון ממוקמת פינת הקריאה בעלת קיר הלבנים האדומות וספריה גבוהה עשויה מדפי עץ במראה מרחף בשילוב מנורות קיר במראה עתיק ובגוון אור חם.

      המסדרון הראשי המוביל לחדרי השינה מציע חלל נקי, שמואר בעזרת שני גופי תאורה על הקיר וספוטים הממוקמים בזוגות כמו במבואת הכניסה הסמוכה. דלתות כל החדרים תוכננו כדלתות בקו אפס עם המשקוף ומסגרות עדינות שקועות. שילוב העיצוב המודרני יחסית עם רצפה מסוג "טרוורטין" מעניק לבית סגנון מודרני חם / כפרי לייט. חדר ההורים כולל פרטי נגרות מגוונים החל ממיטה במראה מרחף עם שתי שידות צד מונחות על גבי בסיס מדוקק. ארונות אחסון שקועים בקיר וצבועים בגוון הקיר ליצירת חלל אוורירי. בצד אחד של המיטה תוכננה פינת איפור, גם היא במראה מרחף, ובצדה השניה של המיטה מתחת לחלון הגדול תוכנן דרגש אחסון וישיבה הכולל מגרות אחסון תחתונות ומזרון עליון בשילוב כריות נוי.

      חדר הארונות מוביל אל חדר הרחצה המאופיין גם הוא במראה בהיר עם רצפת גרניט דמוי פרקט מולבן ויחידת ארון צבועה בגוון טורקיז עמוק וכיור מונח מעל. בצד השירותים תוכננה נישה צרה וארוכה עם מדפי זכוכית.

      חדר הילדים המשותף עוצב בגווני תכלת כפסים צבועים על גבי הקיר בגוונים שונים ובשילוב רצפת פרקט האלון נוצר חלל נעים ורגוע. חדר הרחצה של הילדים הוא חלל מרווח הכולל ארון בגוון שמנתי בהיר ושני כיורים מונחים עם שתי מראות צרות וארוכות במראה מרחף. האמבטיה חופתה באריחים בגווני אפור, חום ותכלת וכך גם גב נישת התכשירים בצד האמבטיה.

      בין החלל הכללי לחדרי השינה ממוקמת הכניסה לבית, לה תוכננה דלת וחצי עשויה קורות עץ אופקיות המתכתבות עם פרטי הנגרות באזור המבואה. שידת כניסה וארון קיר גבוה תוכננו בגוון הקיר בשילוב משטח עץ אלון ומראה במסגרת אלון. גם כאן נעשה שילוב בין גופי תאורה דקורטיביים במראה עתיק וגופי תאורה שקועים בתקרת הגבס לתאורה שוטפת. במבואת שירותי האורחים תוכננו שני מדפי עץ במראה מרחף וכיור זכוכית בגוון בורדו.

      לאינדקס ריצוף לבית: לאינדקס בנייה ועבודות עץ
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      אח שמחמם את כל הבית בימים הקרים הודות לצינור
      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      דלת הכניסה בנויה משתי כנפיים מעץ
      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      בר הישיבה במטבח מספיק לחמישה ישובים
      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      תאורת יום שוטפת את הסלון
      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      חדר שינה עם פרטי טקסטיל בצבעים בהירים ורכים
      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      רצפת העץ תורמת למראה המרוכך של החדר
      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      חדר רחצה זוגי עם כיורים צפים
      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      חדר השינה של שקד ותם
      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      פינת צעצועים מאורגנת בחדר הילדים
      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      ועוד חדר רחצה צבעוני לילדים
      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      תשומת לב לפרטי הטקסטיל
      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      שירותי אורחים
      בית משפחתי במושב גיבתון; עיצוב פנים: דנה שקד (בנין ודיור , תומר רובנס)
      שילוב של אריחי דקור על גבי האמבטיה