פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      הגיעו לגיל: לשפץ אחרי שהילדים עזבו את הקן

      שיפוץ דירה תלוי תא משפחתי. במקרה הזה, הזוג עבר את גיל 60 וביקש לעצמו סביבה חדשה, מרעננת ונעימה אך מעל הכל שלווה

      שיפוץ דירה ברמת גן; תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן; צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון ; סטיילינג לצילום: לינור אבישר (בנין ודיור , יונתן בלום ובועז לביא)
      שילוב של צבעים שלווים (צילומים: יונתן בלום ובועז לביא)

      דיירים: זוג
      מיקום: רמת גן
      שטח: 140 מ"ר
      תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן
      צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון
      סטיילינג לצילום: לינור אבישר

      בעלי הבית, זוג מבוגר, סלדו ממראה הדירה שלהם ותכננו להחליפה בדירה חדשה, זאת למרות העובדה שהם אהבו מאוד את מיקום הדירה. סביבה שקטה וקומה גבוהה שממנה ניתן להשקיף מצד אחד על נוף אורבני מרהיב של מגדלי הבורסה ומצד שני על נופה הפתוח והירוק של רמת גן. בתקופת הלבטים של הדיירים, כשהשאלה שעמדה בפניהם הייתה אם להחליף מקום מגורים או לשפץ את הקיים, הם נפגשו עם האדריכל והמעצב ינאי פרישר-גוטמן שהגיש להם תוכנית קונספטואלית תוך שהוא מציג בפניהם את הפוטנציאל הגלום בדירה. וכך התקבלה ההחלטה לצאת לשיפוץ.

      לפני השיפוץ המסיבי היו בדירה תקרות שהונמכו בצורה מוגזמת עקב מערכת מיזוג מרכזית שעברה בכל הדירה, חמישה חדרים קטנים וצפופים, מטבח קטן וסגור בחדר נפרד ואווירה כבדה של דירה "זקנה". היות והבית הישן היה מתוחזק ברמה גבוהה, לא היה צורך בהחלפת תשתיות מים וחשמל, והדברים המרכזיים שדרשו טיפול רציני היו חלוקה מחדש של החללים, שתותאם לצרכים העכשוויים של בני הזוג, ועיצוב עדכני שימחק את שאריות הרוח המיושנות שנשבו בין חדרי הדירה. חמשת החדרים הפכו לשלושה - שני חדרי שינה, כשהאחד שמור לנכדים הבאים לביקור, ומרחב חברתי גדול ומרווח אשר אליו צורף המטבח.

      הגדלת שטח החדרים תרמה רבות לתחושת המרחב והפתיחות בבית, אך מה שגרם לשלמות תחושה זו הייתה האפשרות להגביה את התקרה. מערכות מיזוג מתקדמות שמוטמעות בקירות אפשרו את ביטול הנמכת התקרה, עובדה שהוסיפה לגובה ותרמה לתחושת המרחב. להדגשת גובה התקרה החדש, נקבעו בפתחים שבין החדרים דלתות גבוהות המגיעות כמעט עד התקרה.

      דבר נוסף איתו נאלץ להתמודד האדריכל, היה תכנון הפנים של הדירה שהושפע מאדריכלות הבניין, אשר אופיינה בנוקשות, קווים וזוויות שאינם מחמיאים ונוחים. קווים וזוויות אלה טושטשו ועודנו על ידי עבודות נגרות בסגנון קלאסי אירופאי מאופק, שיצרו למעשה מעטפת פנימית חדשה. צבעוניות רגועה המורכבת מגוונים חמים בתוספות פרטי ריהוט חדשים, עיצוב אלגנטי בחדרי הרחצה ואלמנטים עיצוביים נוספים, הקנו לדירה מראה הרמוני רך, עכשווי ונעים למחייה.

      לאינדקס מטבחים ; לאינדקס נגרים
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      שיפוץ דירה ברמת גן; תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן; צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון ; סטיילינג לצילום: לינור אבישר (בנין ודיור , יונתן בלום ובועז לביא)
      סלון מרווח הצופה לנוף עירוני
      שיפוץ דירה ברמת גן; תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן; צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון ; סטיילינג לצילום: לינור אבישר (בנין ודיור , יונתן בלום ובועז לביא)
      תאורה אדריכלית בשילוב דקורטיבית מעניקה לסלון מראה ביתי ונעים
      שיפוץ דירה ברמת גן; תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן; צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון ; סטיילינג לצילום: לינור אבישר (בנין ודיור , יונתן בלום ובועז לביא)
      פינת אוכל בנוסף לבר הישבה במטבח לנוחות מרבית
      שיפוץ דירה ברמת גן; תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן; צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון ; סטיילינג לצילום: לינור אבישר (בנין ודיור , יונתן בלום ובועז לביא)
      עבודת הנגרות במטבח נעשתה בסגנון אירופאי
      שיפוץ דירה ברמת גן; תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן; צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון ; סטיילינג לצילום: לינור אבישר (בנין ודיור , יונתן בלום ובועז לביא)
      חדר שינה אורחים
      שיפוץ דירה ברמת גן; תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן; צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון ; סטיילינג לצילום: לינור אבישר (בנין ודיור , יונתן בלום ובועז לביא)
      חדר רחצה אחד עם מקלחת זכוכית
      שיפוץ דירה ברמת גן; תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן; צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון ; סטיילינג לצילום: לינור אבישר (בנין ודיור , יונתן בלום ובועז לביא)
      חדר שינה שני בצביון דומה לכלל העיצוב בבית
      שיפוץ דירה ברמת גן; תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן; צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון ; סטיילינג לצילום: לינור אבישר (בנין ודיור , יונתן בלום ובועז לביא)
      כך זה נראה מהכניסה
      שיפוץ דירה ברמת גן; תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן; צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון ; סטיילינג לצילום: לינור אבישר (בנין ודיור , יונתן בלום ובועז לביא)
      חדר ארונות צמוד
      שיפוץ דירה ברמת גן; תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן; צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון ; סטיילינג לצילום: לינור אבישר (בנין ודיור , יונתן בלום ובועז לביא)
      אמבטיה פרי-סטנדינג הנסגרת בווילון צמוד לפרטיות
      שיפוץ דירה ברמת גן; תכנון ועיצוב פנים: ינאי פרישר-גוטמן; צוות הפרויקט: גלי קמינסקי וגל צידון ; סטיילינג לצילום: לינור אבישר (בנין ודיור , יונתן בלום ובועז לביא)
      פינת הישיבה במרפסת