הום מייד: כך נראה בית נגר שעשה לביתו

המטבח, הארונות, השידות ואפילו דלת הכניסה בבית הקסום הזה ששוכן בזכרון יעקב נעשו על ידי נגר שהוא גם בעל הבית. ההשראות בפנים

אתר בניין ודיור
כל החלל הציבורי מואר הודות לקיר חלונות גדול (צילום: בנין ודיור, לימור הרצוג)

דיירים: זוג הורים וילד
מקום: זכרון יעקב
שטח: 90 מ"ר
עיצוב פנים ואדריכלות: ניצן שלומי

לדעת מהרגע הראשון איך אתם רוצים שהבית שלכם ייראה בסוף השיפוץ זה נהדר, אבל להיות מסוגלים לעשות את הרוב בעצמכם זה כבר חלום בליגה אחרת. בעלי הבית שלפנינו הגיעו לתהליך השיפוץ שלו כשהם מאוד מוכנים ובטוחים ברצונותיהם, טעמם וחלומותיהם. ההשראה הייתה בסגנון דירות מסקנדינביה, כלומר עם צבעי רקע בהירים, עומס מינימלי ובכל זאת תחושות של חום ופונקציונליות.

בעל הבית, שהוא גם בעל נגרייה, עזב את לימודי התואר השני בפיזיקה רגע לפני סיומם כדי למצוא חיבור מחודש לעבודה עם חומר בשילוב עם עיצוב. העבודה על תכנון הריהוט נעשתה בשיתוף פעולה מלא בין בעל הבית למעצבת, ותוך כדי התהליך נוצרה הרגשה חזקה שכל אחד מהם מביא את עולמו המקצועי אל תוך הבית. כך התקבל תוצר סופי שגדול מסך חלקיו.

בחלל הכניסה, אשר תוכנן להיות החלל המרכזי, הוסרו כל הקירות מלבד עמוד תומך אחד. הקירות לכיוון הקדמי נאטמו מלבד חלון חדש אחד צר וארוך השומר קשר עין לשביל הגישה לבית. שני קירות חיצוניים נהרסו כליל לכוון החצר הפרטית האחורית והוחלפו בחלונות ברזל לבנים בחלוקות ריבועיות. פן אחד הובלט החוצה ופינה מקום לספסל לפינת האוכל והפן השני נפתח לשתי דלתות יציאה לחצר במקום היציאה הקודמת, שצומצמה לחלון עבור המטבח החדש.

השימוש בחתך השכבות במטבח, שעשוי מפורמאיקה ובירץ' (עץ ליבנה לבוד), הוא מוטיב חוזר בכל חלקיו: במשטח, בידיות המגירות ובהיקף כמסגרת לחזיתות. ליד הכיריים הוטבעו אריחי קרמיקה בפורמאיקה לאפשר הנחת סירים חמים.

ספסל פינת האוכל עשוי מייפל מולבן וכולל שתי מגירות אחסון. רגלי השולחן נמצאו בחנות יד שנייה במצב קשה, אך עברו שיפוץ מאסיבי ונוסף להן משטח עליון צבוע לבן ברוח הרגליים, שעוצב מחודש כדי להתאים לחלל בו הוא נמצא.

לחדר השינה של הורים נוסף חדר רחצה צר וארוך על חשבון מרפסת שנסגרה. ריצוף דומינו שחור לבן, קיר ברקע כחול עמוק המשתקף למתבונן במראה. ארונית ישנה שנקנתה בחנות יד שניה והוסבה על ידי בעל הבית לארונית הרחצה.

הקיר המפריד בין חדר הילד לחדר האורחים בוטל, ובמקומו תוכנן ארון לבן ומחורץ דו צדדי לכל אורך וגובה החדר, המספק הרבה מקום אחסון. חדר הרחצה של הילדים, שמשמש גם כשירותי אורחים, רוצף בדומינו כחול/ירוק בהיר. ארון הרחצה עשוי מלוחות גולמיים של עץ אשה (ASH), אשר שכב בחוץ שנתיים ליד מרזב והתחיל כבר תהליך של ריקבון, אשר נתן לעץ את אופיו וגווניו העזים והעשירים.

שירותי האורחים הוסבו לחדר כביסה, והבוידעם הנמוך במסדרון פורק והורחבה בו נישה על חשבון חדר השינה של ההורים לפינת עבודה ובה שולחן מכתבה תכלת פרי ידיו של בעל הבית. למעשה, בכל חדר אפשר למצוא את נגיעות ידיו של בעל הבית: בארונות הבגדים, בעגלת המשחקים, במיטת ושידת הבן, בפינת האוכל ובמטבח. גם דלת הכניסה נמצאה זרוקה ברחוב ושופצה והותקנה כחדשה על ידי בעל הבית.


לאינדקס בנייה ועבודות בעץ: לאינדקס ריצוף לבית
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עוד בוואלה!

תקיפו את עצמכם: מה זה ביטוח מקיף ומתי הוא מתגלה כקריטי?

לכתבה המלאה
שילוב של עצים ורהיטים תורמים למראה חמים ואינטימי (צילום: בנין ודיור, לימור הרצוג)
פינת הישיבה ממוקמת בין שני קירות של חלונות (צילום: בנין ודיור, לימור הרצוג)
תוספת של ספסל עם כריות בפינת הישיבה (צילום: בנין ודיור, לימור הרצוג)
גם את המטבח בעל הבית תכנן בעצמו (צילום: בנין ודיור, לימור הרצוג)
מטבח דו טורי נוח לעבודה רמת משתתפים (צילום: בנין ודיור, לימור הרצוג)
ארון בגדים חצי שקוף (צילום: בנין ודיור, לימור הרצוג)
חדר שינה עם מיטת מנימליסטית (צילום: בנין ודיור, לימור הרצוג)
המריצה שהפכה למקום אחסון (צילום: בנין ודיור, לימור הרצוג)
בחדר הרחצה עוד מתקן שאפשר לאחסן בנוחות את האינסטרומנטים (צילום: בנין ודיור, לימור הרצוג)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully