פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      הלוואי עלינו: כשהפטיו מרכז הבית

      בית משפחתי וקסום בגדרה מתרכז סביב הפטיו שנעשה בסגנון טרופי נעים. לגור בפנים ולהרגיש בחוץ

      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      טשטוטש גבולות בין חוץ לפנים (צילומים: אביעד בר-נס)

      דיירים: זוג הורים ו-3 ילדים
      שטח: 200 מ"ר
      מקום: גדרה
      עיצוב פנים: הנקין שביט

      החלום של הדיירים היה בית פרטי עם גינה - כזה שבו הילדים יכולים לצאת ולשחק בחוץ בלי חשש. אלא שהמציאות הייתה קצת יותר מורכבת. בעלת הבית חיפשה מספר שנים לרכוש חלקת אדמה על מנת לתכנן את בית חלומותיה. לאחר חיפושים ארוכים היא עמדה להתייאש, אבל אז נחשפה במקרה לבית קיים שבנוי על גבי מגרש של חצי דונם שענה בדיוק לדרישותיה. יחד עם זאת, הבית היה חייב לעבור עיצוב מחדש כדי שיוכל להגשים את חלומה.

      הבית, אשר מורכב מקומה אחת בלבד בצורת ח', סובב חצר פנימית / פטיו באופן דומה לארגון החללים בבית הערבי המסורתי. הוא מכיל בתוכו, חלל ציבורי אחד עם מטבח, פינת אוכל, סלון וממ"ד. אגף הילדים מכיל פינת משפחה, חדרי שינה ומקלחת, ואגף ההורים מכיל חדר שינה, מקלחת ומשרד. עיצוב הפנים של הבית, שהתמקד בחומרים טבעיים ובפשטות עיצובית, מקנה לבית ולדייריו תחושת איזון מתמדת בין הפנים לחוץ.

      פינת האוכל מורכבת משולחן עגול מפורמייקה לבנה, שמיוצר עבור ריהוט משרדי, וסביבו כסאות "אימס" לבנים. מעל פינת האוכל נתלה גוף תאורה מעוצב הנותן תחושה של קלילות בחלל ומושפע מתנועת האוויר החוצה את החלל, הן על ידי האוויר החיצוני והן על ידי המאוורר השחור בסלון.

      אי העבודה במטבח חופה בבוצ'ר אלון טבעי, ונוספו לו כסאות בר שחורים. בניצב לאי במטבח נתלתה תמונת נוף אשר מקנה עומק לחלל ומהווה חלון דימיוני אל החוץ הניצב לחלון קיים הפונה לגינה. מעל אי העבודה במטבח נתלו מנורות שחוברו לפס צבירה אחד על מנת להימנע מפגיעה מוגזמת בתקרת הבטון ומהנמכות תקרה מיותרות, ולנצל את גובה התקרה הלא סטנדרטי (כ-330 ס"מ). בדומה לכך על גבי פסי צבירה, הונחו ספוטים פונקציונלים המדגישים את צירי התנועה ויוצרים בלילה כלוב אור כלפי היושבים בחלל החוץ - הפטיו. בפינת המשפחה הוחלט לעשות שימוש במדפים תעשייתים אשר יוצרים קונטרסט לפרקט החם עליו הם מונחים, ונגישות קלה לילדים.

      בחדר השינה של ההורים מוקמה שידה ישנה אשר קיבלו בירושה מהסבתא, שופצה ונצבעה בצבע בתנור לבן ומשמשת כשידת טלוויזיה ואחסון. סיפרייה ישנה משנות ה-50, גם כן ירושה מהסבתא, מוקמה בחדרה של התינוקת, והוזמן סט טקסטיל מיוחד לחדר.

      את "שולחן הנגרים", אשר נרכש שנים קודם על ידי בעלי הבית, הוחלט למקם מול דלת הכניסה אשר במבט ראשון נחשף כאלמנט דקורטיבי שחוצץ בין הפנים לחוץ. במקביל אליו מוקם שולחן החוץ המורכב מאדני רכבת עץ אלון.

      דלת הכניסה מורכבת משתי כנפיים אשר מהם קולף והוסר הצבע הקיים, הן שויפו ידנית ונצבעו בלכה מבריקה. הרצפה הקיימת, אשר הייתה אריחי גרניט פורצלן, חופתה בפרקט אלון טבעי מיושן בעל לוחות רחבים שמוין בקפידה, והודבק על גבי הריצוף.

      לאינדקס ועבודות בעץ: לאינדקס תאורה וגופי תאורה
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      קו ישיר מדלת הכניסה לפטיו
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      אווירה טרופית
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      שולחן עץ גדול שמאפשר גם לארח ולסעוד בפטיו
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      פינת האוכל נהנת משפע של תאורת יום
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      סלון פתוח עם נקודת צבע שבאה באמצעות השטיח
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      שולחן נגרים מתפקד כקונסולה בכניסה
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      בר עץ מאסיבי במטבח
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      פינת משפחה מאורגנת הודות לארונית
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      חדר שינה הורים נעים ושלו
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      חדר רחצה הורים - כפילות כלים סניטריים למניעת מריבות בבוקר
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      חדר ילדים מרווח גם למשחק ולא רק לשינה
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      חדר ילדים נוסף נהנה מתאורת יום חיונית בחדר כזה
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      בחדר רחצה ילדים שילוב של צבע נעים בעין
      בית משפחתי בגדרה; עיצוב פנים הנקין שביט (בנין ודיור , אביעד בר-נס)
      ועוד מבט אחד על החדר הזה