פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      לראות, לרייר, לקנא: ביקור בית במרכז הארץ

      הוא עוצב בסגנון אקזוטי, הפנים והחוץ מתמזגים בחללים הציבוריים ואם תשימו לב תראו שהוא כמו מנותק מהאדמה. בית משפחתי במרכז הארץ מעורר קנאה

      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      כמעט מכל פינה בבית רואים את בריכת השחייה (צילומים: עמית גרון)

      דיירים: הורים ושלושה ילדים בגיל התיכון
      מיקום: מרכז הארץ
      שטח: מגרש 2.25 דונם, שטח בנוי כ-440 מ"ר
      אדריכלות: קרין קליר

      הדבר הראשון שחושבים עליו כשנכנסים לחצר הבית הגדול הזה, ומתקדמים לעבר הכניסה, הוא שהבית מרחף באוויר, היות וחלקים ממנו הוגבהו מעל פני האדמה על ידי קורות ברזל. בבית שרובו משתרע על פני קומה אחת, קיימת זרימה מעגלית המחברת בין הסלון, פינת האוכל, חדר המשפחה והמטבח הגדול. את התנועה ההרמונית משלימות יציאות מתוכננות לגינה שאליה פונים גם שלושת חדרי הילדים.

      בבית ישנו אגף מיוחד לילדים, אליו מגיעים בעזרת מסדרון ארוך ושלוש מדרגות בלבד. ייחודיות אגף הילדים בבית, הוא בתפיסה התכנונית. האדריכלית, קרין קליר, התאימה את חדרי הילדים לגילם המתבגר, גילאים שבהם חשובה הפרטיות, היום ובעתיד עוד יותר. בבית שתוכנן לשנים רבות, נלקחה עובדה זו כתכתיב. "בחרתי בתוכנית הדומה לזו של בתי מלון," אומרת קליר, "תוכנית המבוססת על סוויטות מבודדות, לכל חדר נוף משלו ושטח חיצוני, מרפסת שצופה אל השטח הציבורי אך מופרדת ממנו על ידי אלמנטים שמאפשרים ליושב בה פרטיות ומקום מסתור." כל קומת הילדים הוגבהה מעל פני האדמה על ידי קורות ברזל.

      בהמשך לשלוש המדרגות המובילות לחדרי הילדים, ממוקם גרם מדרגות המוביל ליחידת ההורים הנמצאת מעל לסלון, ולה מרפסת גדולה נפרדת המשקיפה גם היא אל רחבת הגן המרכזית שבה ממוקמת בריכת השחייה שתוכננה כ"בריכת קצינים" הנמצאת בטבע. בבריכה חיפוי בטיח אפור (מרבלייט), בניגוד לבריכות המודרניות עם תעלות הגלישה והפסיפסים הצבעוניים.

      את האווירה בבית יוצרים החומרים הבסיסיים, כגון בטון, עץ, טיח, אלומיניום בגוון טבעי ונירוסטה במראה הטבעי שלה, אליהם נוספו פריטי ריהוט קלאסיים, בחלקם מקוריים משנות ה-50 וה-60 שנאספו על-ידי בעלי הבית.

      לאינדקס נגרים; לאינדקס מטבחים
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      שילוב של פנים וחוץ
      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      צבעים חמים ונעימים בסלון
      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      קו אופקי לבריכה
      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      דלתות זכוכית שנפתחות למצב שבו החוץ נכנס פנימה
      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      תריסי עץ שיוצרים משחקים של תאורה
      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      פינת אוכל
      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      מטבח גדול ומרווח, בניחוח תעשייתי
      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      פתחים וחלונות גם בגרם המדרגות המובילות לחדרי השינה
      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      שימוש בולט בעץ בחדר השינה
      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      שימוש בגיטרות כאלמנט דקורטיבי על הקיר
      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      חדר רחצה שעושה חשק לשיר אופרה במקלחת
      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      מכאן אפשר לראות שהבית חצי מרחף
      בית משפחתי במרכז הארץ; אדריכלות: קרין קליר (בנין ודיור , עמית גרון)
      מבט מבחוץ לפינת העבודה