פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      שיק פלורנטיני: הצצה לדירת רווק תל אביבי

      יש בה הרבה צבע, אור וגרוב עליז שעושה טוב על הנשמה. הצצה לדירת רווק תל אביבי בלב שכונת פלורנטין

      דירה תל אביבית בפלורנטין עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      שילוב של צבעים, צורות וטקסטורות בסלון (צילומים: מושי גיטליס)

      דיירים: רווק צעיר
      שטח: 50 מ"ר + מרפסת
      מקום: שכונת פלורנטין בתל אביב
      עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT

      מוזיקאים, אמנים, ברמנים, אנשי רוח וסטודנטים - שכונת פלורנטין בדרום תל אביב היא כבר מזמן שם נרדף לאזור צעיר וזול יחסית למחייה, שבו ניתן למצוא דירות שכורות במחירים נוחים. אבל זה בהחלט לא אומר שאי אפשר להשקיע בהן ולהפוך אותן למסוגננות ואפילו בורגניות מעט, למרות האזור המתפתח שמסביבן.

      הדירה שלפניכם נמצאת במבנה שמכיל ארבע קומות וחזית לרחוב המאפשרת מרפסת צדדית לכל דירה. הוא נבנה מלבני חול אדמדמות בתחילת שנות הארבעים של המאה הקודמת. עם השנים חולקו ופוצלו הדירות המקוריות בבניין לדירות קטנות יותר בשטח של כ-50 מ"ר כל אחת, כמו הדירה שלפניכם. בעבר הושכרה הדירה לשני שותפים, ולכן כללה שני חדרי שינה, מטבחון וחדר רחצה. כתוצאה מכך היא הייתה חשוכה, צפופה ומוזנחת, עם מטבח הממוקם במעבר הצר בין חדרי השינה ללא חלון או מקור אור טבעי, גם חדר האמבטיה היה ישן, מוזנח ומסורבל.

      לאור מצבה המוזנח של הדירה, התקציב המוגבל ולוח הזמנים הקצר, הקו המנחה היה לנצל את מרבית הפוטנציאל הקיים בדירה, תוך כדי יצירת שינוי במיקום הפונקציות השונות. עקרון מנחה נוסף היה פתיחה ואיוורור החללים אל אור היום הטבעי, ויצירת דירה פונקציונלית ובהירה. כמו כן הוחלט להחליף את כל תשתיות החשמל, האינסטלציה והאלומיניום. השיפוץ הסתכם בכ-98 אלף שקל וכלל בתוכו תכנון ועיצוב, החלפת תשתיות אינסטלציה, חשמל ותאורה, מיזוג אוויר, עבודות בנייה, אלומיניום, ריצוף וחיפוי, גבס, צבע, וכמובן נגרות.

      מכיוון שקירות הבית כולם נבנו מלבני חול אדומות, הוחלט לחשוף אותן בחלל המרכזי ובכך ליצור קיר דרמטי שישמש כגב לחלל המגורים. הלבנים החשופות נמשחו בשכבת סילר שקוף בגמר מט ומוסגרו באמצעות פרופיל אלומיניום היקפי. הקיר שבין המטבח לחדר השינה הוסר, וכעת הוא מאפשר לאור מהחזית הקדמית לשטוף את החלל כולו. בקיר החיצוני של חלל המגורים נפתחה דלת נוספת המובילה אל המרפסת ששימשה בעבר רק את אחד מהחדרים בדירה, וכעת היא משותפת לחדר השינה ולחלל המגורים. שימוש בקיר קיים, חשיפת קיר לבנים או חשיפת עמוד בטון הן פעולות שעשו את כל ההבדל - טיפול קטן מביא לתוצאה עדכנית ומרעננת בעלות מינימלית.

      הכניסה לדירה מתבצעת דרך מבואה קטנה, ובה יחידת מדפים ומראת קיר גבוהה. מן המבואה נכנסים אל חלל המגורים והמטבח המוארים באור יום טבעי. בקצה הסלון, מתחת לחלון רחב, מוקם שולחן עץ עתיק המשמש כפינת אוכל קטנה. שורת מנורות אמייל ישנות התלויות מהתקרה מובילות מן המטבח אל חלל העבודה וחדר השינה - שתיים חומות ואחת כחולה.

      המטבח הישן פורק והוחלף במטבח חדש בנגרות לבנה נטרלית, עם משטח עבודה בגוון בהיר. מערך הקירות בכניסה לחדר הרחצה תוכנן כך שינצל את מקסימום השטח בעבור ארון קיר גדול לטובת חדר השינה, וכן יכיל מקום לארון שירות ומכונת כביסה בתוך חדר הרחצה, ואף חלל עבודה שהיה חלק מדרישות הדייר.

      עקב שטחה הקטן של הדירה, הקירות והנגרות הבנויה נצבעו לבן אשר יוצר תחושה של מרחב ופתיחות. כדי להימנע מתחושה סטרילית וחלבית מדי, הוחלט "לשבור" את הבהירות באמצעות ריהוט ואקססוריז משלים ובאמצעות פרטי האספנות של הדייר בהם תמונות, כלי נגינה, ומנורות ישנות שנאספו במסעות בחו"ל. חדר השינה רוהט במיטה ושידת עץ מלא ובארון לבן מרצפה עד תקרה, וקיר "ראש המיטה" בוצע בשליכט מגורען בגוון בהיר. בחדר הרחצה עומד לו עמוד בטון קונסטרוקטיבי שקולף משכבות הטיח הישנות ונשאר במראה חשוף. מראה ארוכה נתלתה לאורכו של החלל והקירות חופו בפסיפס לבן. עבור החלונות והדלתות נבחר פרופיל בלגי בגוון שחור מעושן.

      לאינדקס ריצוף וחיפוי: לאינדקס בנייה ועבודות בעץ
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      דירה תל אביבית בפלורנטין עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      סלון מאורך ובהתאמה גם הרהיטים
      דירה תל אביבית בפלורנטין עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      מבט מהסלון למטבח
      דירה תל אביבית בפלורנטין עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      מטבח לבן עם מוצרי חשמל כסופים וגופי תאורה תעשייתיים
      דירה תל אביבית בפלורנטין עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      פינת עבודה נוחה
      דירה תל אביבית בפלורנטין עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      חדר השינה נהנה ממרפסת קטנה
      דירה תל אביבית בפלורנטין עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      שידת השירות ממוקמת מול המיטה
      דירה תל אביבית בפלורנטין עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      חדר רחצה מנימליסטי
      דירה תל אביבית בפלורנטין עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      שידת עץ אותנטית משמשת כשידה לכיור
      דירה תל אביבית בפלורנטין עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      פינת אוכל נעימה
      דירה תל אביבית בפלורנטין עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      הקיר הקטן נוצל כספרייה קטנה
      דירה תל אביבית בפלורנטין עיצוב פנים ואדריכלות: כפיר גלאטיה אזולאי - THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      כי כל בית צריך מרפסת