כך הפכה דירת 60 מ"ר ל-160 מ"ר

דירה ברמת אביב ששופצה במסגרת תב"ע הפכה מסביבת מגורים מיושנת וקטנה, לקומפלקס דו קומתי מרווח ומעורר קנאה

אתר בניין ודיור
התמ"א מאפשרת גם בניית קומה נוספת למבנה (צילומים: דן אברהם ואיתי בלאיש)

הדיירים: 1
השטח: 160 מ"ר
המקום: רמת אביב
אדריכלות ועיצוב פנים: רבקה כרמי ונטע גסקו

כולם מכירים את התוכניות השונות לשדרוג בניינים ישנים במרכזי הערים - תמ"א 38, פינוי בינוי, וכולם חולמים שיום אחד הדירה הישנה שלהם תעבור את השינוי המיוחל ותגדל מחדר וחצי אפלים לדירה משפחתית ענקית. לרוב, הדבר נשאר בגדר חלום. ולפעמים חלומות דווקא כן מתגשמים, כמו למשל במקרה של הדירה הזו שממוקמת בבניין רכבת ישן אותה תכננה רבקה כרמי, רעייתו של האדריכל המנוח רם כרמי, יחד עם נטע גסקו.

בבניין יש שלוש כניסות, ובכל כניסה ארבע דירות - שתיים בקומת הקרקע ושתיים בקומה העליונה. התב"ע (תוכניות בנין עיר) - תוכנית מתאר) אפשרה הרחבה של כל הדירות בבניין - בחזית הקדמית והאחורית ובתוספת ממ"ד, כאשר בקומה התחתונה ניתן לבנות קומת מרתף ובקומה העליונה ניתן להוסיף עליית גג. וכך הפכה דירה ישנה ברמת אביב בגודל 60 מ"ר לדירת גג מעוצבת בגודל 160 מ"ר.

בתכנון הקומה הראשונה של הדירה, הושם דגש על ריכוז של הפונקציות הציבוריות של הבית: חדר המגורים, פינת האוכל והמטבח אוחדו לחלל אחד פתוח וזורם, בעל גובה משתנה היוצר קשר בין שתי הקומות. האלמנט המרכזי של הבית הוא קיר רחב וגבוה המחבר את שתי הקומות. הקיר, שמשמש גם כאלמנט קונסטרוקטיבי, הודגש אף בחומר ובצבע, ותוכנן כך שיוכל ליצור המשכיות של חלל הבית על ידי מהלך מדרגות ארוך ורציף.

הבית רוצף בשני חומרים עיקריים - עץ ושיש. קומת הכניסה רוצפה בשיש אפור והקומה הראשונה חופתה בפרקט תלת שכבתי, המדרגות הקושרות בין הקומות יוצרות הרמוניה הן בחומר והן בחלל על ידי שילוב שני החומרים.

חדר השינה וחדר האירוח בקומה השנייה תוכננו אף הם כחלל פתוח וזורם, כאשר דלת סמויה מאפשרת פרטיות במידת הצורך. כמו כן, בשל היות הבית בעל שני כיווני אוויר, נעשה שימוש בגג כחזית נוספת על ידי פתיחם של חלונות סקיילייט בחדר השינה ובשירותים. המרפסת בקומה השנייה, שתחומה על ידי המשכו של הקיר, הופכת את הבית לדירת גג תל אביבית.

לאינדקס ריצוף וחיפוי; לאינדקס תכנון ועיצוב מדרגות
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

טוב לדעת (תוכן מקודם)

כרטיס ביקור דיגיטלי - כל עסק חייב אחד כזה

בשיתוף MYB
לכתבה המלאה
מטבח פתוח לסלון עם אי מרכזי גדול המשמש כבר
ממבואת הכניסה אפשר לראות את הקומה העליונה שתחומה במעקה זכוכית
מראה רטרו במטבח הכתום
מבט מהמטבח לסלון
שפע של תאורה טבעית
פינת האוכל
שולחן עץ מאסיבי וכיסאות תואמים כשיש ארוחות משפחתיות והרבה אורחים
חדר השינה מוקם בקומה החדשה שהתווספה
ויש גם סקיילייט לניצול מרבי של אור היום
חדר הרחצה חופה באבני פסיפס כחולים
שירותי אורחים
חדר האורחים בקומה העליונה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully