תשכחו כל מה שהכרתם על מגורים בקיבוץ

הבית המשפחתי הזה ששוכן בקיבוץ גשר הזיו מציע פרטיות מוחלטת לכל דייר בו, למעט בריכת השחייה שמשותפת לכלל בני הבית

  • אדריכלות
  • קיבוץ
אתר בניין ודיור
לגור בקיבוץ ולהרגיש באי פרטי (צילום: בנין ודיור, רועי פרץ)

הדיירים: זוג הורים וילד
השטח: 265 מ"ר
המקום: קיבוץ גשר הזיו
עיצוב פנים ואדריכלות: אדר' יעקב פרץ, סטודיו 2P

פעם היה נהוג לחשוב שכל הבתים בקיבוצים נראים אותו דבר, אבל לפניכם ההוכחה שמדובר במיתוס בלבד: בית מגורים הזה אמנם מהווה יחידה אחת מתוך שתיים בבית דו-משפחתי, אבל על מנת לhצור בידול מהיחידה העתידית שטרם נבנתה, הוגדר מחבר מזוגג המייצר מעין ניתוק שקוף מהקיר המשותף. במחבר זה מוקם גרם המדרגות התלת-קומתי.

הבית עצמו בנוי מתיבה נקייה ומנותקת, כאמור, מהקיר המשותף, אשר מונחת על גבי מסד המחופה לבנים של בזלת. התיבה מונחת על המסד כך שהיא חורגת ממנו ומקרה שטחי חוץ, ובמקביל גם נסוגה ממנו ויוצרת מרפסות. התיבה גם נשענת בחלקה על עמוד מתכת שצורתו V, וכך מודגשת תחושת "הקלילות" שלה. למעשה הבית בנוי במעין ר' ש"מחבקת" את השטחים שבחוץ, הכוללים חצר גדולה ובריכת שחייה מרהיבה.

בתוך הבית, הסגנון שנבחר הינו מינימליסטי - עם מעט עיטורים והרבה קווים נקיים. הצבעים שולטים בסלון, בחדר השינה של ההורים ואפילו בשירותים הם צבעי לבן, אפור וגוונים של עץ. את הפתעת הצבע היחידה, ניתן לראות בחדרו של הילד וגם זה רק באקססוריז ובמצעים - החדר הזה גם הוא נבנה על טהרת המינימליזם.

לאינדקס מרפסות ועיצוב מרפסות; לאינדקס בריכות שחייה לבית; לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עדויות אישיות

"כך נגמלנו מעישון ויצאנו מקבוצת סיכון"

לכתבה המלאה
בחצר האחורית בריכת שחיה המוקפת משטחי דק (צילום: בנין ודיור, רועי פרץ)
החללים הציבוריים פונים לבריכה ונהנים משפע של תאורה טבעית (צילום: בנין ודיור, רועי פרץ)
פה מוותרים על ביקור בחדר האוכל של הקיבוץ (צילום: בנין ודיור, רועי פרץ)
תקרה כפולה המשותפת לקומה השנייה (צילום: בנין ודיור, רועי פרץ)
מישהו שמע על לינה משותפת פה? (צילום: בנין ודיור, רועי פרץ)
בחדר הרחצה שילוב של אבן, זכוכית ועץ (צילום: בנין ודיור, רועי פרץ)
סוויטת ההורים לא היתה מביישת צימר פרטי ואינטימי (צילום: בנין ודיור, רועי פרץ)
חדר רחצה נוסף מעוצב באותו הצביון של כלל חדרי הרחצה בבית (צילום: בנין ודיור, רועי פרץ)
מפתחים גדולים שמאפשרים לחוץ להכנס פנימה (צילום: בנין ודיור, רועי פרץ)
כך המבנה הדומיננטי הזה נראה בשעות החשכה (צילום: בנין ודיור, רועי פרץ)
וכך הוא נראה ביום - קוביה על קוביה (צילום: בנין ודיור, רועי פרץ)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully