פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      רגע של שקט: בית שעושה חשק לברוח אליו

      יש בו שקט אדריכלי, בלי מניירות ובלי קישוטים והוא מעניק שקט ושלווה לדיירים. הצצה לבית משפחתי עם סגנון מדויק ומראה על זמני

      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      החזית האחורית של הבית עם בריכת שחיה שנשקפת מהסלון (צילום: שי אפשטיין)

      מקום: מרכז הארץ
      שטח מגרש: 453 מ"ר
      שטח בנוי: 435 מ"ר
      אדריכלות: עודד חלף

      צורתו המשולשת של המגרש, הנועד לבנייה, הייתה האתגר הראשון והחשוב ביותר אשר מולו ניצב האדריכל עודד חלף. הוא נתבקש לבנות בית שיועמד למכירה, ברמת תכנון גבוהה ביותר עם מראה מתון שיוכל לקלוע לטעמם של רבים, ישראלים או תושבי חוץ.

      נועם ופשטות ליוו את האדריכל במהלך תכנון הבית. את צורתו המשולשת של המגרש הוא הפך גורם משפיע לקונספט הכללי של הבית, נתון שעל פניו התקבל כחיסרון, הפך תחת ידיו ליתרון. הצלע הישרה של המשולש הניצבת לרחוב ופונה לחצר השכנים, נבחרה להיות אטומה, צלע זו היא למעשה העוגן של הבית. מראה קליל יותר קיבל קודקוד המשולש הפונה לעבר שטחים ירוקים והחזיתות בו שקופות ברובן. השדות שמתחברים אל הגינה המשולשת הקטנה ממשיכים למראית עין את מראה הגינה הקטנה הצמודה לבית ומשרים על כל הבית תחושת מרחב. קיר המקביל לצלע הישרה של המגרש, מהווה גורם מרכזי בתכנון הזרימה והפעילות בבית. מצדו האחד של הקיר תוכנן מטבח הפונה לאזור החברתי שממוקם בין צלעות המשולש. מאחורי הקיר, גרם מדרגות, אשר אליו שתי כניסות משני צדי הקיר.

      במטבח, המהווה רקע לסלון ולפינת האוכל, חלק מאלמנטים של התפעול ושפע של מקומות אחסון מוסתרים מאחורי דלתות לבנות מעוצבות. בהיות המטבח מרכז הבית, תרתי משמע, כשהוא מהווה חלק משמעותי באזור החברתי, הושם בו דגש מיוחד על עיצוב, ושולבו בו תוספות של פליז. לעיטורים אלה, יש גם תפקיד פונקציונלי של פיזור אוויר ממוזג וקליטת אוויר חוזר.

      עבודת התכנון והעיצוב קיבלה תפנית משמעותית, כאשר הוברר לאדריכל מי הם הדיירים המיועדים לבית, עם חיבור חזק לארץ ישראל הישנה. "הבית הזה הוא אל זמני" מסכם האדריכל חלף את עבודותו, "יש בו פשטות וחן ואין בו חיפוש אחרי נשגבות מיותרת".

      לאינדקס חלונות לבית; לאינדקס אדריכלים
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      סלון נעים עם חלון פנורמי
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      המטבח נהנה משפע של תאורה טבעית
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      אי גדול במרכז עם בר ישיבה בקצה
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חלק מהארונות במטבח הן דלתות
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      משטח שחור ומפתיע על אי העבודה
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      יש מקום גם לדקורציה במטבח
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      החלל הכי פעיל בבית
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מבט מהסלון לעבר הבריכה
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מדרגות לקומות החדרים הפרטיים. שילוב של תאורה אדריכלית
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חדר רחצה שחור ודרמטי עם נגיעות מוזהבות
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      ויש עוד שטחי רביצה בחצר האחורית סמוך לבריכה
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      השקיעו גם בצמחייה
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      קווים ישרים בלי מניירות וקישוטים
      בית במרכז הארץ; אדריכלות: עודד חלף (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      צורות פשוטות ונקיות