פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      בית שמרגיש כמו מלון בוטיק

      יש אנשים שצריכים לשלם הרבה כסף ולנסוע רחוק כדי לחוות נופש ויש, כאלה שגרים בבית בעיצוב של מלון בוטיק. הצצה לדירה משפחתית בהרצליה

      דירה משפחתית בהרצליה בעיצוב ענבל יפה (בנין ודיור , אלכס סורל)
      מבט מבמטבח לסלון המואר והאלגנט (צילומים: אלכס סורל)

      דיירים: משפחה בת 5 נפשות
      שטח: 130 מ"ר
      מקום: הרצליה
      עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living

      אומרים שילדים זו שמחה, אבל לפעמים שוכחים שיחד עם השמחה מגיע גם הבלגן - צעצועים שמפוזרים בכל מקום והרבה כביסה שצריך לקפל. בשל מרוץ החיים המטורף של בעלי הבית, ולמרות מקומות האיחסון הרבים שהיו קיימים בדירה שלהם, הם רצו להכניס קצת סדר וארגון וליצור קו אחיד, נעים ומזמין בביתם. כי אם האווירה גועשת רועשת, לפחות שהעיצוב יהיה שקט.

      הרצון היה ליצור דירה נעימה, מוארת ובצבעים רכים, והתוצאה הסופית כוללת הרבה שימוש בצבעי טורקיז-ים ותכלת-שמיים, וניצול חכם של החלל הנתון. הדגש היה על קווים נקיים והימנעות מכוונת מעומס של חפצים. השימוש בצבעים ובטקסטורות מדגיש את האלמנטים החשובים בחללים וגם מחבר את החדרים השונים לחלל אחד, המשכי וזורם. יש קו אחיד וברור ותחושה נעימה של בית - סוף סוף יש אופי לדירה.

      לבני הזוג היה חשוב לא לעשות מהסלון "מחסן צעצועים" ומתקני משחק. אמנם חלפו הזמנים שהסלון היה "מקדש", אך בעלי הבית העלו את הצורך שלהם להרגיש בנוח בבית עם חבריהם ובני משפחתם ולכן הוחלט ליצור סלון כמה שיותר מרווח ופתוח, חלל מרכזי שבו יוכלו כל בני הבית לבלות יחד. כדי לאפשר זמן איכות משותף ועל מנת להדגיש את תחושת המשפחתיות מוקמו שתי ספות רחבות ומפנקות בסלון, ובאופן לא שגרתי לא מוקמה בו טלוויזיה. נישת המדפים בסלון עוצבה מחדש עם פרטי אקססוריז חדשים משוק הפשפשים.

      חדר השינה של ההורים הוא המרחב הפרטי שלהם, גם אם לפעמים הילדים "מזמינים" את עצמם לשם. היה צורך להפוך אותו למרחב רגוע, כזה שכיף להכנס אליו בסוף יום ארוך. החדר קיבל גוונים בהירים ועדינים של לבן ותכלת, אותם משלימים השטיח, המנורות והכריות. שידות המיטה הוחלפו בשרפרפים צבועים בכחול וגם הווילון הוחלף לצבע לבן ורך המאפשר כניסת אור רבה יותר לחדר.

      בפרוייקט זה, לילדים היה תפקיד מפתח והם היו שותפים פעילים לרוב ההחלטות. במציאות הישראלית, ילדים לא אוהבים להיות סגורים בחדרים שלהם, בעיקר ילדים צעירים. לכן הוחלט למקם למענם שולחן קטן עם כיסאות באחת הפינות, לעבודות יצירה. פינת הטלוויזיה, שלא היה בה מקום לרקוד ולקפוץ מול משחקי טלוויזיה, הוחלפה בפינה מרווחת ונעימה. הספה הוחלפה בפופים של ישיבה, וכך כל הבלאגן נעלם ועכשיו אפשר להשתולל ולשחק עם חברים.


      גם החללים הפרטיים של הילדים זכו לבחירות צבעוניות ונעימות: חדר הילדים המאכלס שני ילדים, בן ובת, עוצב מחדש על מנת ליצור חדר שמתאים גם לבנים וגם לבנות. נוספה שידת משחקים לבנה ובה סודרו הספרים והמשחקים, נוסף וילון הנותן מראה רך יותר לחדר וכן נוספו אקססוריז חדשים שנבחרו על ידי הילדים. חדר השינה של הילדה הגדולה עוצב מחדש על מנת להתאימו לגילה. ידיות הארונות הוחלפו, הווילון הוחלף לווילון רך לבן, ונוספו אקססוריז שנבחרו על ידה. שולחן הכתיבה פונה מחפצים מיותרים, ונוצרה פינה נעימה ושלווה שניתן ללמוד ולהכין בה שיעורים בכיף.

      לאינדקס צבעים וטפטים; לאינדקס וילונות
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      דירה משפחתית בהרצליה בעיצוב ענבל יפה (בנין ודיור , אלכס סורל)
      תאורה אדריכלית "רצה" מעל המטבח
      דירה משפחתית בהרצליה בעיצוב ענבל יפה (בנין ודיור , אלכס סורל)
      פינת האוכל נהנית מאוויר ותאורת אור יום טבעי בשפע
      דירה משפחתית בהרצליה בעיצוב ענבל יפה (בנין ודיור , אלכס סורל)
      נישות קטנות ללפצי דקורציה
      דירה משפחתית בהרצליה בעיצוב ענבל יפה (בנין ודיור , אלכס סורל)
      מטבח קטן אך פרקטי
      דירה משפחתית בהרצליה בעיצוב ענבל יפה (בנין ודיור , אלכס סורל)
      חדר שינה עם שפע של מקומות אחסון, חדר רחצה צמוד ותחושה של רוגע
      דירה משפחתית בהרצליה בעיצוב ענבל יפה (בנין ודיור , אלכס סורל)
      פינת משפחה
      דירה משפחתית בהרצליה בעיצוב ענבל יפה (בנין ודיור , אלכס סורל)
      חדר ילדים שעושה חשק לחזור לילדות
      דירה משפחתית בהרצליה בעיצוב ענבל יפה (בנין ודיור , אלכס סורל)
      חדר ילדים נוסף עם
      דירה משפחתית בהרצליה בעיצוב ענבל יפה (בנין ודיור , אלכס סורל)
      פינת משחקיה בצבעים עליזים