פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      חלום מגורים: הווילה שתגרום לכם לרייר

      מבחוץ הוא נראה כמו קיפול נייר יפני ומבפנים חלום רטוב של כל משפחה ישראלית. הצצה לבית באזור השפלה שכל פינה בו מעוררת קנאה

      וילה בשפלה; אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ (בנין ודיור , אורי אקרמן)
      גרם מדרגות שקופות שמאפשרות קשר עין בין בני הבית (צילומים: אורי אקרמן)

      הדיירים: משפחה בת 6 נפשות
      השטח: 400 מ"ר בנוי
      המקום: אזור השפלה
      אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ

      במבט ראשון על הבית נראה, על פניו, כאילו שבהתחלה תוכננה קומת הכניסה שבה ממוקם האגף החברתי, ורק לאחר מכן, על גבי קומה זו, נבנתה הקומה העליונה שנועדה לחמישה חדרי שינה, עבור ארבעה ילדים וזוג הורים. אולם המציאות שונה ולמעשה הרעיון עליו מבוסס הבית הוא שילוב בין שני גושים, כל אחד מהם בעל ייעוד מוגדר ושונה, ובאמצעות המשחק ביניהם מדגישים השניים ומחצינים את מטרתם ולמעשה מסבירים את הבית.

      שני גושי הבית, שנראים בבירור במבט מן החוץ, מהווים פתרונות אדריכליים מעניינים גם בתוכו. בגוש התחתון שבו נמצא האגף החברתי ואזור האירוח, הכולל את הסלון והמטבח, נוצר חלל פנימי נקי מעמודים שבחלקו התקרה מיתמרת לגובה של שישה מטרים. יצירת אמנות מרשימה נקבעה במרכזו של קיר גבוה שנמצא מול הכניסה ומדגישה את עוצמת גובה התקרה והחלל נטול העמודים. מעל המטבח, התקרה נמוכה יותר וזאת הודות לקומה ה'רוכבת' שבה ממוקמים חדרי השינה.

      הבליטה של חדרי השינה, כלומר הקומה העליונה, יוצאת גם מגבולות המעטפת החיצונית התחתונה לכיוון החצר האחורית והבריכה, ויוצרת אמצעי הצללה מעל פתח היציאה הרחב הנמצא במקביל למרכז המטבח. גרם המדרגות שמקשר בין הגושים הוא ללא ספק אלמנט בולט שהותאם למראה הנקי, האוורירי והמרחף ובבחירת המדרגות מודגשים הגוונים השולטים בבית, ולאווירת הקלילות מוסיפה העובדה שהמדרגות בנויות על קונסטרוקציה עצמאית שאינה צמודה לקירות והבריכה הארוכה והמרשימה ממשיכה את קו הבית ומשקפת את חזיתו האחורית.

      לאינדקס מטבחים; לאינדקס כיסאות בר
      לאתר העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      וילה בשפלה; אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ (בנין ודיור , אורי אקרמן)
      סלון עם תקרה גבוהה במיוחד
      וילה בשפלה; אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ (בנין ודיור , אורי אקרמן)
      גוף תאורה מוזהב משתלשל מתקרת הסלון
      וילה בשפלה; אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ (בנין ודיור , אורי אקרמן)
      חלונות פנורמיים מהסלון מאפשרים לצפות לחצר האחורית ולבריכת השחייה
      וילה בשפלה; אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ (בנין ודיור , אורי אקרמן)
      האי המרכזי במטבח גדול במיוחד ומשמש גם כפינת אוכל
      וילה בשפלה; אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ (בנין ודיור , אורי אקרמן)
      מבט מהמדרגות לסלון
      וילה בשפלה; אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ (בנין ודיור , אורי אקרמן)
      חדרי השינה יחסית סטנדרטיים
      וילה בשפלה; אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ (בנין ודיור , אורי אקרמן)
      ארון קיר גדול עם מסך טלוויזיה קבוע בתוכו
      וילה בשפלה; אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ (בנין ודיור , אורי אקרמן)
      קוביית מגורים חלומית
      וילה בשפלה; אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ (בנין ודיור , אורי אקרמן)
      אדריכלות גיאומטרית שמשתקפת במי הבריכה
      וילה בשפלה; אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ (בנין ודיור , אורי אקרמן)
      שביל בטון מוחלק מקדם את הנכנסים לבית
      וילה בשפלה; אדריכלות ועיצוב פנים: דורית סלע ואורן וייץ (בנין ודיור , אורי אקרמן)
      צמחיה וירק מקיפים את מבנה האבן