פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      גרפיטי בשירותים: דירה תל אביבית עם גרוב שובב

      כשפינת האוכל צבעונית, המטבח בגוון תכלת והשירותים מעוטרים באריחי גרפיטי אפשר להבין שלדיירים בדירה הזו יש חוש הומור וסטייל עם מעוף

      דירה בתל אביב; עיצוב פנים ואדריכלות: ארז סגלוביץ' (בנין ודיור , גידי בועז)
      סלון ופינת אוכל צבעונית משותפים (צילומים: גידי בועז)

      בני הזוג, צעירים בעלי חוש הומור שסולדים מסטים תואמים, רצו לתכנן מחדש את דירתם כדי שתהיה בנויה מאוסף אקלקטי של רהיטים, שתכלול ריבוי של חומרים ושתתאים לאופי שלהם - צבעונית, משעשעת ומפתיעה. הדרישה הייתה לתכנן את הדירה כך שתכלול שני חדרי שינה (הורים וילדים) עם ניצול מקסימלי לאחסון, פינת עבודה בעל חלל מוגדר אך פתוח לחלל הציבורי, סלון שמשרה אווירה חמימה - כזו שירגישו בה בבית, פינת אוכל לאירוח, מטבח צבעוני ויעיל, חדר אמבטיה ושירותי אורחים.

      עבודה שמשלבת כמה סוגי חומרים, מגוון צבעים וריהוט אקלקטי דורשת זהירות. ישנו גבול דק שמעבר לו נוצר עומס מיותר והתוצאה הופכת מקושקשת. המשימה הייתה לעמוד בדרישה ויחד עם זאת לקבל תוצאה שאינה עמוסה ויזואלית. הבחירה בחומרי גמר שונים לחללים דרש הגדרה ברורה של הגבולות. קירות הסלון נצבעו בצבע מיוחד בעל טקסטורה חולית עדינה. בכל הנקודות בהם הרצף נקטע וחומר הגמר משתנה נעשה שימוש בחומר מתווך: במפגש עם התקרה הותקן קרניז ובמקום פאנל ריצוף תואם לרצפה נעשה שימוש בפאנל לבן וגבוה. הפתחים למטבח ולחדר העבודה חופו במשקופי עץ רחבים ולבנים.

      החלל הציבורי, שהינו גדול יחסית, נחשף בבת אחת בעת הכניסה לדירה והריצוף משמש בו תפקיד מכריע. היה ברור כי יש להתייחס בבחירת סוג הרצפה לדרישה של בעלי הבית לאווירה חמימה. הדיירים ביקשו להימנע מבחירה בפרקט כיוון שרצו לצמצם את רעש צעדי הכלבה שלהם, והפתרון נמצא בסדרה ייחודית של אריחים שנראים כשטיח מקיר לקיר.

      בני הזוג הסכימו על הצורך בספרייה אבל היו חלוקים לגבי טלוויזיה בסלון. על מנת ליישב את המחלוקת המעצב תכנן ספרייה ייחודית עם דלת הזזה שמסתירה או חושפת את הטלוויזיה לפי הצורך.

      כדי להדגיש את האופי האקלקטי של עיצוב הדירה נבחר שילוב של ריהוט ישן וחדש: חלק מהריהוט היה ברשותם ועבר שיפוץ והרוב נרכש כחלק מהשיפוץ. כיסאות פינת האוכל נצבעו בצבעים שונים ומעליהם נתלה גוף תאורה שמקרין אור חם במראה רטרו ומתגלה כבעל חזות תעשייתית בזמן שהוא כבוי, אז נחשף ציפוי צבע כרום מבריק על הזכוכית.

      בקיר החוצץ בין המסדרון לסלון נפתח פתח נוסף והותקנה בו מחיצת זכוכית חלבית על מנת לקטוע את התחושה של מסדרון ארוך ולהכניס אליו עוד אור טבעי. מחיצת הזכוכית תלויה מהקירות ואינה מגיעה בקצוותיה לרצפה או לתקרה וכך מייצרת חלוקה פחות קשוחה בין האזור הפרטי והציבורי: מהסלון ניתן לראות את הריצוף ממשיך אל חלל המסדרון ודרך הזכוכית את צללית האדם שחולף מאחוריה.

      חדרי אמבטיה ושירותים הם מקומות בעלי פונקציה שונה משמעותית משאר החללים. לבקשת הדיירים, החדרים עוצבו שניהם בהשראה אורבנית אינטנסיבית, בעלי אופי שונה האחד מהשני.

      לאינדקס צבעים וטפטים; לאינדקס ריצוף וחיפוי
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      דירה בתל אביב; עיצוב פנים ואדריכלות: ארז סגלוביץ' (בנין ודיור , גידי בועז)
      מטבח דו טורי בגוון תכלת עם חלון גדול המכניס אור יום טבעי
      דירה בתל אביב; עיצוב פנים ואדריכלות: ארז סגלוביץ' (בנין ודיור , גידי בועז)
      מטבח סגור כמו בדירות הישנות
      דירה בתל אביב; עיצוב פנים ואדריכלות: ארז סגלוביץ' (בנין ודיור , גידי בועז)
      הספרייה נסגרת ומסתירה את מסך הטלוויזיה שבתוכה
      דירה בתל אביב; עיצוב פנים ואדריכלות: ארז סגלוביץ' (בנין ודיור , גידי בועז)
      פרטי וינטג' לצד חדשים
      דירה בתל אביב; עיצוב פנים ואדריכלות: ארז סגלוביץ' (בנין ודיור , גידי בועז)
      אריחים שמדמים שטיח מקיר לקיר
      דירה בתל אביב; עיצוב פנים ואדריכלות: ארז סגלוביץ' (בנין ודיור , גידי בועז)
      מדפי הספרייה שמצניעים את מסך הטלוויזיה בסלון
      דירה בתל אביב; עיצוב פנים ואדריכלות: ארז סגלוביץ' (בנין ודיור , גידי בועז)
      השירותים מעוטרים באריחי גרפיטי צבעוניים
      דירה בתל אביב; עיצוב פנים ואדריכלות: ארז סגלוביץ' (בנין ודיור , גידי בועז)
      חדר רחצה שעשוי בעיטור דמקה
      דירה בתל אביב; עיצוב פנים ואדריכלות: ארז סגלוביץ' (בנין ודיור , גידי בועז)
      מבט מלמעלה בחדר הרחצה