יד ראשונה מרופאה: דירה מדליקה בצפון תל אביב

היא רכשה את הדירה במצב מוזנח והחליטה להעניק לה חיים חדשים לפי טעמה ותחביביה. רופאה צעירה שבחרה לגור בצפון תל אביב עם נוף עירוני כובש וסלון סגול

אתר בניין ודיור
ספה גדולה בצבע סגול תופסת את תשומת הלב בסלון (צילום: אלעד גונן-שגב)

בשכונה וותיקה ובורגנית בצפון תל אביב, בבניין בן 7 קומות, נרכשה דירה בת 3 חדרים. כעת היה צריך להתאים אותה לצרכי הדיירת החדשה - רופאה צעירה בעלת אורח חיים צפוף ודינמי שמבלה את רוב זמנה בעבודה – בית החולים. הקו המנחה בתכנון המחודש של הדירה נעשה על ידי מעצבת הפנים טל בן-זאב, מסטודיו TBZ, הקונספט הנבחר הוא מקום מפלט מפנק מטרדות היום, ובו מקום לשלל תחביביה: אירוח, אפיה ויין, עם מחשבה עתידית על חלל שיכיל בתוכו את כל הפונקציות הדרושות למשפחה צעירה.

תכנון הדירה היה תהליך מעניין ומאתגר בשל מגבלות הגודל ביחס לכמות הפונקציות הנדרשות. פנים הדירה נהרס עד היסוד כאשר הוא מותיר אחריו את המעטפת בלבד להנחת תשתיות חדשות, וחלוקה חדשה על פי הדרישות הללו. הדגש היה על פרקטיות, ניצול מקסימלי של כל פינה בבית וכמובן בלי פשרות בפן האסתטי - קווים מודרניים, נקיים ומינימליסטים. מדירת 3 חדרים סטנדרטית של שנות ה-70, חשוכה ומרופטת, הפכה הדירה לדירת 3.5 חדרים עם 2 חדרי רחצה, מוארת מאוד ובמראה מודרני צעיר וצבעוני, כשבמרכזה חלל מטבח הפתוח לסלון.

החלל הציבורי, על אף שהוא קטן יחסית, תוכנן בקפידה כאשר כל סנטימטר נלקח בחשבון על מנת לשמש בצורה המקסימלית את בעלת הבית ולספק את המענה למטבח שעובד ובית שמארח. במרכז המטבח הוקם אי המשמש כמשטח עבודה וכשולחן אוכל, תחתיו תוכנן מקום אחסון, כחלק מארונות המטבח, ואף מוקם מקרר יינות קטן.

בסלון, הצמוד למטבח הוצבה ספה מפנקת שמצד אחד נעים ונוח לארח עליה, ומצד שני כיף להשתרע עליה ולצפות בטלוויזיה. השולחן הסלוני שנרכש נפתח וגדל לממדים של שולחן אוכל, וכך יכול לשמש את הדיירת בעת אירוח רב משתתפים. גם קיר הטלוויזיה תוכנן לשמש כמה שיותר פונקציות ולחסוך במקום. הקיר משלב בתוכו אחסון לרהיט מולטימדיה מרחף שרוב גופו משוקע בעובי הקיר ורק סילואטה קטנה ומעוצבת יוצאת ממנו לכיוון הסלון. בחזית וכן בעובי הקיר הפונה למסדרון נבנו שתי ספריות מדפים לאחסון ספרים ותצוגת פריטים יפים.

חדר השינה הורחב על חשבון פינת האוכל הישנה, ונוספה לו פינת עבודה מרווחת. חדר הרחצה השירותים ומרפסת השירות אוחדו לחלל אחד נוח המכיל את כל הפונקציות בסידור מחודש. המכונה והמייבש הוכנסו לארון שירות שימושי, והאמבטיה הופרדה מהשירותים על ידי מחיצה מחופה אבני פסיפס אפורות. התריס הישן הוחלף בחלון חדש עם זכוכית חלבית שמאפשר כניסה של אור טבעי בכל שעות היום. המקום בו היה ממוקם המטבח הישן בכניסה, הוסב החלל לחדר אורחים קטן אך מפנק, המכיל בתוכו גם חדר שירותים ורחצה צמודים.

כל הדירה רוצפה בפרקט אלון טבעי בגמר שמן לבן והחלקים הפונקציונליים - מטבח וחדרי רחצה - רוצפו באריחי גרניט פורצלן אפורים דמויי בטון. עמודים שבלטו מקו הקיר בחלל המרכזי חופו בלבנים טבעיות ונוכחותם הפכה מורגשת כאלמנט עיצובי חוזר - כך שהחיסרון הפך ליתרון.

בשל חיבתה העזה של בעלת הדירה לצבע סגול, נבנתה פלטת צבעים וחומרים ניטרלית המתבססת על אפורים וגוונים טבעיים ומאפשרת לסגול להיות הצבע המשלים המתבטא גם בג'סטות גדולות בדמות צבע הקירות, הטפטים והריהוט. שאר משחקי טקסטורה וצבע נעשו בנגיעות הקטנות בדמות פרטי האבזור המשלימים.

לאינדקס ריצוף וחיפוי; לאינדקס צבעים וטפטים
לאתר העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עוד בוואלה! News

טעמנו את היינות הישראלים האלה ומצאנו אחלה תמורה לכסף

לכתבה המלאה
על הקיר החזיתי בסלון טפט מפוספס
ויש גם רהיטי וינטג' שתורמים לאופי של הדירה
גם במטבח יש נגיעות סגולות
מספר משטחי העבודה במטבח מאפשרים עבודה נוחה ויעילה
האי המרכזי במטבח משמש גם כפינת אוכל
חדר שינה רומנטי עם צבעים חמים
טפט מעוטר ופסלון של פוטי על שידת השינה
חדר הרחצה מזכיר את קווי העיצוב שבמטבח
וגם בחדר הרחצה יש תשומת לב לפרטי הדקורציה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully