פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      חצוי לשניים: בית משפחתי עם חלוקה ברורה

      מימין חדרי השינה ומשמאל החדרים הציבוריים, מטבח סלון חצר ובריכת שחיה. בבית המשפחתי הזה ששוכן בכרכור הדיירים מוכרחים לבחור צד

      בית משפחתי חצוי לשניים בכרכור; אדריכלות ועיצוב פנים: איציק ניב אדריכלים (בנין ודיור , אמילי טפר)
      מטבח ופינת אוכל נהנים משפע של תאורה טבעית (צילום: אמילי טפר)

      הבית הזה, שנמצא בכרכור, בנוי במפלס אחד בעל חלוקה ברורה בין החללים הציבוריים (משמאל לכניסה) לפרטיים (מימין לכניסה). עיצוב הבית הינו מודרני ונקי, בעל ניקיון צורני נטול גחמות וקישוטיות, אבל גם משלב בתוכו רכות וצבעוניות.

      הבית תוכנן על ידי איציק ניב אדריכלים. הוא מורכב משתי מסות עיקריות, היוצרות הפרדה טבעית בין הפונקציות הפרטיות לציבוריות, כאשר בתווך ביניהן נמצאת הכניסה הראשית לבית. דלת הכניסה העשויה עץ אלון טבעי מובילה למבואה רחבה אל מול ויטרינת יציאה לפטיו מחופה בדק איפאה שבסופו עץ זית.

      משמאל הכניסה נמצא החלל הציבורי שכולל את כל הפונקציות המשותפות. המטבח, שתוכנן על ידי הסטודיו, עוצב בסגנון מודרני, משלב צביעה אפוקסית בגוון לבן ומשתמש בעץ אלון טבעי כקונטרסט. הוא מכיל קיר ארונות גבוהים, ומאובזר באי גדול ורחב המכיל 6 מקומות ישיבה וכן שטחי אחסון. פינת האוכל המעוצבת, משלבת עץ טבעי וברזל וחוצצת בין המטבח לחדר המגורים. הסלון כולל שידת טלוויזיה ארוכה, לצידה תלויים ציורים פרי עטו של האדריכל. שלושת הפונקציות כאחת משקיפות דרך ויטרינה רחבה מקיר לקיר אל מול חצר מטופחת, שבקצה ניצבת לה בריכה שחיה.

      מימין - החלל הפרטי, שגם בו החלוקה ברורה. הוא מופרד באופן טבעי על ידי מסדרון פנימי ומורכב משני אגפים: בצד המזרחי נמצא אגף הילדים הכולל 3 חדרי שינה וחדר רחצה מרווח המחובר לחדר כביסה, אשר מוביל ליציאה אחורית לחצר השירות. בצד המערבי נמצא אגף ההורים הכולל חדר שינה, חדר רחצה פרטי וכן חדר ארונות. סוויטת ההורים תוכננה כך שתהיה בעלת חצר אינטימית המחברת את חלל החדר אל גינה פרטית.

      לאינדקס בנייה בעץ; לאינדקס בנייה ועיצוב דק
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית משפחתי חצוי לשניים בכרכור; אדריכלות ועיצוב פנים: איציק ניב אדריכלים (בנין ודיור , אמילי טפר)
      כניסה אלגנטית לבית
      בית משפחתי חצוי לשניים בכרכור; אדריכלות ועיצוב פנים: איציק ניב אדריכלים (בנין ודיור , אמילי טפר)
      אדריכלות המאופיינת בקווים מדויקים וזוויות ישרות
      בית משפחתי חצוי לשניים בכרכור; אדריכלות ועיצוב פנים: איציק ניב אדריכלים (בנין ודיור , אמילי טפר)
      קיר עץ שמקדם את הכניסה לבית
      בית משפחתי חצוי לשניים בכרכור; אדריכלות ועיצוב פנים: איציק ניב אדריכלים (בנין ודיור , אמילי טפר)
      בחצר האחורית בריכת שחייה
      בית משפחתי חצוי לשניים בכרכור; אדריכלות ועיצוב פנים: איציק ניב אדריכלים (בנין ודיור , אמילי טפר)
      נגיעות צהובות בסלון ובפינת הישירה
      בית משפחתי חצוי לשניים בכרכור; אדריכלות ועיצוב פנים: איציק ניב אדריכלים (בנין ודיור , אמילי טפר)
      המבואה לבית
      בית משפחתי חצוי לשניים בכרכור; אדריכלות ועיצוב פנים: איציק ניב אדריכלים (בנין ודיור , אמילי טפר)
      גם חדרי השינה נהנית מהקינה שמקיפה את הבית
      בית משפחתי חצוי לשניים בכרכור; אדריכלות ועיצוב פנים: איציק ניב אדריכלים (בנין ודיור , אמילי טפר)
      חדר רחצה עם פרטי נגרות מנותקים מהרצפה
      בית משפחתי חצוי לשניים בכרכור; אדריכלות ועיצוב פנים: איציק ניב אדריכלים (בנין ודיור , אמילי טפר)
      ארונות אחסון בתוך נישות בקיר יוצרים סדר וניקיון צורני