תל אביבית, צבעונית ושמחה: דירת 100 מ"ר

היא צופה אל פארק ירוק, יש בה שילוב צבעים מפתיע ותכנונה שם דגש על העתיד. דירה תל אביבית, מחודשת ונעימה בבניין משנות ה-70

טלי בן-אבי
הנוף הירוק חודש פנימה לסלון (צילומים: שי אפשטיין)

בדירה הזו שממוקמת מול פארק ירוק באחת השכונות הצפוניות של תל אביב, קשה שלא להרגיש את אופי הדיירים בכל פינה ופינה. בשנות השבעים, כשנבנה הבית, נהוג היה להצמיד את חדר השינה בקיר משותף לסלון, והמטבח היה חבוי בירכתי הדירה וכאן, למעשה, היה השינוי הראשון בתכנון הדירה מחדש. בהתאם לדרישות הדיירים, שביקשו לעצמם חלל אירוח גדול יחסית לגודל הדירה, הועתק המטבח לחזית הדירה ונפתח בחלקו לסלון. היחידה שמחברת בין הסלון למטבח נוצלה לדלפק אכילה רחב שנוצל משני צדדיו, לכיוון המטבח תוכננו ארונות אחסון, ובצד הפונה לסלון תוכננה גומחה נמוכה לטלוויזיה שמשאירה, למראית עין, חלל פתוח לגמרי בין הסלון למטבח.

בחלק גדול מתכנון הדירה שנעשה על ידי האדריכלית קרן אשד הייתה, על פי בקשת הדיירים, התייחסות מכוונת לעתיד. כך לדוגמה, דלת כניסה רחבה במיוחד מקבלת את פני הנכנסים לחדר העבודה שצמוד לאזור החברתי, מתוך תכנון שיקל על ההורים לעתיד להשגיח על הילדים שישחקו בחדר שעוד יהפוך מחדר עבודה לחדר משחקים. גם בתכנון חדרי השינה ניכרת חשיבה קדימה וכך צמוד לחדר ההורים הורחב חדר הרחצה ובו נקבעו שתי כניסות, דלת אחת פונה לכיוון חדר השינה של ההורים, והפתח השני מתחבר לחדר הילדים העתידי.

בזכות שינוי מיקום המטבח ופתיחת הסלון אל נוף הפארק, התמלאה הדירה באור טבעי שמתחבר לצבעוניות העליזה שלה. הצבעוניות באה לידי ביטוי בגון הקירות, בבדי ריפוד חדשים שהותאמו לרהיטים משופצים, ובפס אנכי של אריחי קרמיקה אומנותיים וצבעוניים שנקבע מעל פינת הבישול ומוסיף גם למטבח אופי נוסטלגי. אותו פס קרמיקה הוא שהכתיב בסופו של דבר את קשת הגוונים בכל הבית ולמעשה אין הגדרה מדויקת לסגנון העיצוב בדירה אלא מדובר בעירוב נעים בין תפישה אורבנית ונקודות מחממות של פריטי ריהוט כפריים. מבחינת סטיילינג הוסיפה המעצבת יחד עם הדיירים פריטי וינטג' שמחברים את הדירה שתוכננה מחדש בהתאם למקובל היום לבניין שנבנה בשנות ה-70 וכך נוצר כאן שילוב מעניין בין תחושה של חדש וישן ופאזל של חלקים קטנים שיוצרים עבור הדיירים תמונה מושלמת.

לאינדקס מטבחים; לאינדקס בדים וטקסטיל לבית
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

טוב לדעת (תוכן מקודם)

צעד תקדימי: החברה שנותנת למבוטחיה מענק כספי

על-ידי WE SURE חברה לביטוח
לכתבה המלאה
קיר ירוק ורהיטי וינטג'
מטבח פתוח לסלון תחום רק בסימון הרצפה
כיסאות בר בצבע תכלת חוברים לצבעוניוץ החלל הציבורי
פנים וחוץ מתמזגים כם בצבעים
משטח העבודה במטח הופנה לכיוון הפארק בחוץ המאפשר ליהנות ממנו יותר
אדן החלון הפנורמי הפך לפינה שבה אפשר לשבת ולזכות בקצת שקט
תכלת, ירוק, צהוב משתלבים בהרמוניה
פינת אוכל עגולה מתאימה יותר בחלל שהוא פתוח
בנין ודיור שי אפשטיין
סטריפ של אריחי דקור מוסיפים למטבח הלבן טוויסט מעניין
גם משקופי החדרים קיבלו גוון תכלכל בדומה לכיסאות הבר
חדר שינה נעים ורגוע עם רהיטים קטנים בסגנון וינטג''
חדר רחצה לבן עם אזכור צבעוני בסטריפ דקור עדין, צר וססגוני

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully