פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      דופלקס מעורר קנאה במרכז תל אביב

      תקרה גבוהה, שנדלייר מנצנץ מקריסטל, מטבח שחור ונוף מרהיב שצופה על כל תל אביב מלמעלה. הצצה לאחד הפנטהאוזים הכי שווים בעיר

      פנטהאוז במרכז תל אביב בעיצוב; אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין (בנין ודיור , אמית הרמן)
      החללים הציבוריים מוקפים בווילונות שקופים (צילומים: אמית הרמן)

      אחרי שנים בהן גרו בארצות שונות בעולם, החליטו בני המשפחה הצעירה אצלה אנחנו מתארחים שהגיע הזמן לחזור לישראל ולתל אביב ורכשו שתי דירות דופלקס באחד ממגדלי העיר מתוך מטרה לחבר אותן לכדי דירה גדולה אחת. בדירה שנוצרו חולקו כל החללים מחדש עם הרבה דגש על התייחסות לנוף העירוני ושילוב של הים ברקע הבית. שני אתגרים עיקריים עמדו כאן בפני האדריכל ירון ברונשטיין שנקרא למשימה. האחד הוא הרצון ליצור בבית תחושה של חום ומשפחתיות על אף גובה התקרה הכפול בסלון והפתיחות לחוץ והשני היה ההתמודדות עם שפע של פריטים, רהיטים וחפצי אמנות שהדיירים אספו במשך השנים ונדרשו להשתלב נכון כדי שלא ליצור "רעש" ויזואלי בדירה.

      כך, הבחירה בשני גוונים בסיסיים - שחור ולבן - התבקשה מעצמה והשתלבה עם אופן התכנון מחדש של חלוקת החללים בדירה, שהתבצע מן הפנים אל החוץ כשלב הדירה, המטבח, משמש כנקודת ציר שסביבה מתוכננים כל החללים המשותפים. לנקודת המפגש המרכזית הזו ניתן הגוון השחור שמעמיק אותה ומעצים את תחושת האינטימיות ומצדה השני, בחזית המערבית, אור השמש נכנס באופן ישיר משעות הצהריים המאוחרות אל פנים הדירה ו"נספג" בצבע השחור של חזיתות המטבח. וילונות לבנים צחורים מרצפה עד תקרה, שמקיפים את חזיתות הדירה, משתתפים בנטל של ריכוך קרני השמש ומייצרים רקע אוורירי, דינמי ושקט ומדגישים את הרעיון המרכזי של תכנון הדירה - מרכז כהה מלכד ואלמנטים היקפיים של קירות ווילונות לבנים.

      פנטהאוז במרכז תל אביב בעיצוב; אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין (בנין ודיור , אמית הרמן)
      שנדלייר קריסטל משתלשל מהתקרה בסלון ומעניק לו מראה יוקרתי
      פנטהאוז במרכז תל אביב בעיצוב; אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין (בנין ודיור , אמית הרמן)
      ספרייה עצומה מתנשאת מהרצפה לתקרה

      אל הדירה נכנסים דרך מבואה קטנה אל חלל אירוח דו קומתי, ודרך ויטרינה ענקית משתקף החוץ. בתכנון הכניסה לדירה הושקעה מחשבה אדריכלית, מכיוון שמתווה הדירה המאוחדת חייב מפגש בין שתי גאומטריות שונות באזור הכניסה. הנושא הודגש על ידי שמירת הקווים הישרים, תוך הרחבת הכניסה לשיפור המראה ונוחיות המשתמשים ואותה תפישה גאומטרית ממשיכה ממבואת הכניסה לעבר הסלון ובאה לידי ביטוי בתכנון ספרייה לכל גובהו של החלל. לספרייה נבחר דווקא הגוון הלבן שיהווה רקע לצבעוניות הספרים והפרטים שנאספו על ידי הדיירים. סמיכות המטבח לגרם המדרגות אפשר לאדריכל לנצל את החלל שמתחת למדרגות לארון אחסון שמשרת את המשתמשים במטבח, בפינת האוכל ובסלון וחסך מקום במטבח עצמו ואפשר תכנון של ארונות עליונים קטנים במיוחד.

      בקומה התחתונה משתרע כל האזור החברתי של הדירה - המטבח שמהווה ציר מרכזי לפינת אוכל, לסלון ולחדר משפחה. מאחורי המטבח, חבוי חדר עבודה שתחום בקיר זכוכית שקבועה בפרופיל בלג ומשמש גם כחדר להלנת אורחים. גרם מדרגות מרשים מוביל לקומה העליונה, ובה מרוכזים במבנה היקפי כל חדרי השינה שמשלימים תמונה כוללת של דירה אחת.

      לאינדקס מדרגות מעוצבות; לאינדקס פרקטים לבית
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      פנטהאוז במרכז תל אביב בעיצוב; אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין (בנין ודיור , אמית הרמן)
      פנטהאוז במרכז תל אביב בעיצוב; אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין (בנין ודיור , אמית הרמן)
      מטבח שחור בשילוב של דלפק עץ
      פנטהאוז במרכז תל אביב בעיצוב; אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין (בנין ודיור , אמית הרמן)
      פינת ישיבה אינטימית וקטנה בסמוך למטבח
      פנטהאוז במרכז תל אביב בעיצוב; אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין (בנין ודיור , אמית הרמן)
      כל אחד מהאזורים הציבוריים בעל אלמנט מייחד משלו
      פנטהאוז במרכז תל אביב בעיצוב; אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין (בנין ודיור , אמית הרמן)
      פנטהאוז במרכז תל אביב בעיצוב; אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין (בנין ודיור , אמית הרמן)
      סוויטת השינה של ההורים אלגנטית ומרגיעה
      פנטהאוז במרכז תל אביב בעיצוב; אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין (בנין ודיור , אמית הרמן)
      חדר הרחצה של ההורים מאובזר באמבטיית פרי סטנדינג
      פנטהאוז במרכז תל אביב בעיצוב; אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין (בנין ודיור , אמית הרמן)
      בחדר הילדים קיר שעשוי גיר לקשקוש וציור
      פנטהאוז במרכז תל אביב בעיצוב; אדריכלות ועיצוב פנים: ירון ברונשטיין (בנין ודיור , אמית הרמן)
      חדר רחצה צבעוני לילדים