נוף לחוף: הצצה לדירה חיפאית בהשראת הים

יש בה עיצוב נעים בטעם טוב, ללא ניסיון מתאמץ לתחכום טרחני. הנוף הכחול שנשקף מכל חלון ופתח מעניק לה שקט שכל בית זקוק לו. דירה משפחתית השוכנת על גבעה בעיר הצפונית

  • עיצוב פנים
  • חיפה
אתר בניין ודיור
סלון מרווח עם שילוב פינת אוכל קטנה ואינטימית (צילום: בנין ודיור, טל ניסים)

על פניו, נתוני הפתיחה של הבית היו מעולים: הוא ממוקם בוואדי מעל צוק המשקיף אל חוף הכרמל המהמם. אבל הדירה עצמה צעקה "הצילו": הבית היה מיושן, לא מתוחזק, עם שטחים לא מנוצלים ומבוזבזים. בפרויקט נעשתה עבודת שיפוץ מקיפה: הורדו רוב מחיצות הפנים בבית והתבצעה חלוקה חדשה הן בקומת חדרי השינה והן בקומת חללי המגורים למעלה. כל הצנרת בבית הוחלפה וכך גם מערכת החשמל. בנוסף נעשו עבודות גבס ועבודות נגרות מיוחדות כמו ארון כיור לחדר רחצה שבני הזוג ראו בתוכנית טלוויזיה מחו"ל ואהבו מאוד. חדרי הרחצה עוצבו בהשראת תמונה שהביא הזוג למעצבת, בקוסנפט של חלוקי נחל, עץ, והרגשה של טבע וספא בחדר הרחצה.

כל קונספט העיצוב של הדירה נעשה על ידי מעצבת הפנים ענבר מנגד, בהשראה של טבע ופלטת צבעים ניטרלית וטבעית עם הכנסת אלמנטים צבעוניים בכדי ליצר עליזות צעירה בבית. הפרויקט התחיל כשבני הזוג היו בהריון ותוך כדי לידת הדירה נולדה גם בתם הבכורה, כך שהשניים יצאו מדירה ישנה כזוג ונכנסו לדירה החדשה כמשפחה.

בקומה העליונה שהיא קומת המגורים הורדו כל הקירות ליצירת חלל אחד גדול המכיל את המטבח, פינת אוכל והסלון. מחסן קטן שהיה בקומה הוסב בחלקו לשירותי אורחים מוארים ואווריריים, וחלקו האחר הוצמד למטבח ומשמש כמזווה וחדר כביסה.

קומת הכניסה לבית היא קומת חדרי השינה בה סופחו שטחי מרפסות לא מנוצלות לשם הגדלת החדרים והעצמת הנוף הנשקף מכל פינה. חלון בחדר האמבטיה המרכזי הוזז מהכניסה לבית לחדרי השינה, ובאזור אחסון ישן הוקם חדר רחצה נוסף שהוצמד לסוויטת ההורים.

לאינדקס עיצוב וחיפוי קירות; לאינדקס עיצוב חדרי אמבטיה
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עדויות אישיות

"כך נגמלנו מעישון ויצאנו מקבוצת סיכון"

לכתבה המלאה
שינויים קטנים בקירות יוצרים את ההפרדה בין האזורים (צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
נוף קסום לקו כחול (צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
מטבח טורי עם ארונות תחתונים וגופי תאורה מפתיעים (צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
אי מרכזי במטבח ושילוב של קיר צבוע בסגול רויאל (צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
תוך כדי הבישול אפשר ליהנות מהנוף (צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
חדר השינה עוצב בסגנון פשוט המעניק במה למתרחש בחוץ (צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
חדר תינוקות חמים ונעים עם רצפת פרקט (צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
חדר רחצה בעיצוב נקי ומוקפד (צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
חדר רחצה נוסף בשילוב קונסולה של חלוקי נחל מוארים (צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
הספסל הופך למתלה מגבות שובר שיגרה (צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
אמבטיה נוחה ואחסון נגיש בחדר הרחצה (צילום: בנין ודיור, טל ניסים)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully