פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתיחת פנים: מוזיאון טייט בלונדון מתחדש

      אחד המוזיאונים החשובים בעולם מקבל זריקת בוטוקס חלקית. המדרגות הספירלות במבנה ההיסטורי קיבלו יחס מיוחד מהאדריכל המשחזר

      מוזיאון טייט בלונדון עבר שיפוץ (בנין ודיור , HÉLÈNE BINET ואורן עזוז)
      (צילום: Helene Binet)

      באמצע חודש נובמבר 2013 נפתחה מחדש הכניסה הראשית למוזיאון טייט בלונדון (כניסת מילבאנק), שחשפה אלמנטים מקוריים של הבניין, בשילוב אלמנטים חדשים לגמרי. מטרת השינויים האדריכליים שנעשו בבניין הייתה לשחזר את ההיגיון התכנוני שהיה בבניין ההיסטורי, והתוצר הכי בולט מהשינויים הוא המדרגות הספיראליות המרשימות בכניסה.

      מוזיאון טייט בלונדון עבר שיפוץ (בנין ודיור , HÉLÈNE BINET ואורן עזוז)
      (צילום: אורן עזוז)

      מוזיאון טייט הלונדוני, הוא חלק מרשת גלריות טייט המפוזרות בבריטניה, ולראשונה הוא נפתח בשנת 1897, כשהחליף בית כלא שהיה במקום. האדריכל המקורי של הבניין היה סידני סמית (Sidney R. J Smith) שתכנן את המוזיאון הנאו-קלאסי עם כניסה רחבה וגג כיפה (דואומו) מלכותי. מאז פתיחתו, המוזיאון התרחב לא פחות מ-7 פעמים, כך שהוא מורכב מחלקים-חלקים, שיצרו בו מעיין "משבר זהות" וסירקולציה בעייתית.

      בעוד שבמוסדות נאו-קלאסיים רבים שינויי סירקולציה יצרו כאוס או חוסר הגיון למבקרים, קרוסו סנט ג'ואן אדריכלים (caruso st. John) הצליחו לפתור, לפחות חלקית, את בעיית הסירקולציה בין החללים ולהכניס קוהרנטיות לבניין. המיזוג שהם יצרו בין המרחבים המודרניים וההיסטוריים העניק לבניין רצינות ונינוחות. בנוסף לכך, הבחירה בצבעוניות העדינה, רצפת הטרצו ואלמנטים של נגרות, המבוססים כולם על פלטת החומרים המקורית, שהוגדרה על ידי האדריכל סידני סמית, יוצרת קשר נעים לעין בין החלק ההיסטורי לחלק המודרני.

      מוזיאון טייט בלונדון עבר שיפוץ (בנין ודיור , HÉLÈNE BINET ואורן עזוז)
      (צילום: אורן עזוז)

      המדרגות הספיראליות החדשות ממוקמות בכניסה תחת כיפת הדואומו הנאו קלאסית המפוארת, ומתקשרות עמה בצורניות מעניינת. המטרה הפונקציונאלית של המדרגות היא לפתוח את הגישה לחלל הציבורי המחודש שנמצא תחתן, שם ממוקמים חדרי לימוד, בית קפה, חדרי אירועים ומסעדה המגישה מנות שף אסתטיות. מעל המדרגות קיימת מרפסת מקורית סביב הרוטונדה, אשר הייתה סגורה לציבור מאז 1920. כיום ניתן להשקיף ממנה על היצירות תוך לגימה מכוס תה אנגלי בבית הקפה.

      מוזיאון טייט בלונדון עבר שיפוץ (בנין ודיור , HÉLÈNE BINET ואורן עזוז)
      (צילום: אורן עזוז)
      מוזיאון טייט בלונדון עבר שיפוץ (בנין ודיור , HÉLÈNE BINET ואורן עזוז)
      (צילום: אורן עזוז)

      המדרגות הספיראליות עשויות שיש מבריק, המעוטר בטקסטורה של צדפות בסגנון ארט-דקו, המזכיר את רצפת השיש המקורית. הבחירה בסגנון הארט-דקו למדרגות היא מעניינת. מצד אחד זוהי תוספת חדשה לחלוטין למבנה היסטורי, ומצד שני התוספת החדשה הזו מעתיקה סגנון מהעבר. קרוסו סנט ג'ואן אדריכלים בהחלט נודעים בחיבה שלהם לעצב דברים שנוגעים בחלקם בעבר, כך שקשה לדעת באיזו תקופה באמת הם נוצרו, ואולי דווקא כאן, במוזיאון המציג יצירות מתקופת הרנסנס לצד יצירות מתקופתנו, זהו המקום המתאים לנסות להתייחס לאסתטיקה של המוצר הסופי כאילו הוא חסר תקופה, כאילו הוא שייך לכל הזמנים.

      לאינדקס מדרגות לכל מטרה; לאינדקס חיפוי לרצפה
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      מוזיאון טייט בלונדון עבר שיפוץ (בנין ודיור , HÉLÈNE BINET ואורן עזוז)
      (צילום: אורן עזוז)
      מוזיאון טייט בלונדון עבר שיפוץ (בנין ודיור , HÉLÈNE BINET ואורן עזוז)
      (צילום: Helene Binet)
      מוזיאון טייט בלונדון עבר שיפוץ (בנין ודיור , HÉLÈNE BINET ואורן עזוז)
      (צילום: אורן עזוז)