רכבת ההפתעות: כך הפכה דירת שיכון לבית חלומות

מי היה מאמין שהבית המקורי והמרשים הזה היה בגלגולו הקודם דירת שיכון ברמת אביב? ככה זה שיש לדיירים ולאדריכל מעוף ואומץ לגרם מדרגות אדום במרכז הבית ותקרת בטון מחוספסת

  • אדריכלות
חדווה אלמוז
תקרת בטון וגרם מדרגות מברזל בצבע אדום עז (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

כשנכנסים לדירה הזו, שהוגדלה מתוקף זכויות ההרחבה שניתנו באזור רמת אביב, נתקלים בססגוניות עליזה ובפריטים יוצאי דופן שקיבלו משמעות שימושית. המראה הכללי משדר כאן פשטות מתוכננת שהותאמה לנוחיות בני המשפחה שעוסקים להנאתם בתחומים רבים והרבה מההשראה לתכנון הבית לקוחה מעבודותיהם של צ'ארלס וריי איימס, בעיקר בשילובי הצבעים אדום, צהוב וכחול. גורמים נוספים מייחדים את הדירה שממוקמת באחד ממבני ה"רכבת" הישנים של תל אביב וכך, תקרת קומת הכניסה הושארה במראה הטבעי של בטון גולמי חשוף כשהיא למעשה חלקו התחתון של הגג שאותו יצקו ליצירת קומה עליונה, תוך ניצול מרבי של החלל מתחת לגג הרעפים המשופע.

אותו מרקם גס של התקרה מרוכך באמצעות רצפת אבן מבריקה וקיר זכוכית גדול שחוצץ בין אזור הישיבה בסלון לאזור היוגה והפעילויות הספורטיביות בהן עוסקים בני המשפחה. המטבח, שחלקו מקביל לסלון, ממשיך הצידה למעין גומחה גדולה שגובלת עם החוץ, ובה ממוקם שולחן אוכל קטן שיוצא מתוך ארון המטבח. בולט במראהו במיוחד הוא גרם המדרגות האדום שנראה כאילו הוא נייד ובקצהו מעקה הברזל הדק והכחול שמהווה יצירה אמנותית המדגישה את אוסף התמונות הנאיביות התלויות על הקיר ממול.

היצירתיות המשפחתית מורגשת בכל הבית, אולם בהגדרה העיצובית מוקדשת הקומה העליונה כולה למשפחה. חדר הילדה, שאליה תצטרף בקרוב אחות קטנה, מרווח וכולל אזור משחקים. חדר השינה של ההורים גם הוא רחב ידיים, כשאגן האמבטיה ושוקת הרחצה העשויה בטון מוחלק מהווים חלק מהחדר. כל פינה בבית נוצלה, תוך התחשבות מדויקת בגובה התקרה גם במקומות המשופעים שמתחת לגג ובפינת ההסבה המשפחתית נבנתה לאורך קיר שלם ספרייה מברזל טפסנות, בתוכה שולב מסך הפלזמה, ובנוסף תוכנן מרבץ נמוך ומזמין בפינה.

החיבור בין חומרים בסיסיים והטקסטורה הגולמית שלהם ובין הצבעוניות השלטת בא לידי ביטוי בעיבוד של עץ בנייה פשוט שחובר יחד לספסל צבעוני צבוע בלק ולשולחן האוכל במטבח. גם סירת קנו ישנה הוסבה לבר משקאות מקורי שהוצב לצד קיר הזכוכית המפריד בין חדר הספורט לסלון. השימוש בחומרים פשוטים ובסיסיים שחלקם ממוחזרים נבחר בחלקו מטעמי תקציב אך בעיקר מתוך רצון לתיאום עם אופייה של המשפחה הדוגלת בצד היפה של האקולוגיה ובפשטות עליזה. התייחסות מעמיקה ניכרת בכל פינה בעיצוב הדירה, חלק מההחלטות עלו ויושמו על ידי המעצב בשיתוף עם הדיירים תוך כדי השיפוץ, כשיופיים של החומרים הכתיב להם פתרונות מקוריים. התוצאה מדברת בעד עצמה, דירה ייחודית ספוגה באהבה וחדוות יצירה המתאימה למשפחה שגרה בה.

לאינדקס פרקטים; לאינדקס חיפוי בטון
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עוד בוואלה!

תקיפו את עצמכם: מה זה ביטוח מקיף ומתי הוא מתגלה כקריטי?

לכתבה המלאה
המרקם הגס של התקרה מדגיש את האלמנטים הצבעוניים בחלל (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
יצירתיות צבעונית במטבח (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
סירת קנו ובתוכה בקבוקי משקאות הוצבה בסלון (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
ויש גם פינת אוכל קטנה לשימוש פונקציונלי (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
יצירת אמנות מברזל צבוע (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
קומת המשפחה - חדרי שינה פרטיים (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שילוב של צבעים, חומרים וצורות בצורה נועזת (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בחדר השינה יש אמבטיה עצמאית ומקלחון (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בחדר ההורים שפע של מקומות איחסון (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
פינת משפחה (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
חדר רחצה עם גופי תאורה של מאסטר התאורה מינגו מאוור (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
חדר ילדים עם חלונות קוקייה (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
חדר הרחצה של הילדים (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
חדר כושר מואר ומאובזר (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
פינה של שקט על רקע הטבע (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully