פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      כמו בסרטים: בית מרהיב במרכז הארץ שהדיירים הם גם המתכננים

      הוא נראה כמו סט מסרט הוליוודי, יש לו פטיו רחב, עיצוב כפרי ונוף שכאילו נעשה בהזמנה במיוחד עבודו. כך נראה בית שהדיירים הם גם האדריכלים

      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      נראה כמו סט צילומים בסרט הוליוודי (צילומים: אלעד גונן וזאב ביץ)

      כשהנחתום מעיד על עיסתו: הבית של אדריכלית עדי גל-שמעוני, ביתו ושותפתו למשרד של האדריכל הותיק מאיר (דיגי) גל, נוצר בתהליך של כמה שלבים. "שנים לפני שהתחלתי לחשוב לעצמי על בית חלומותינו הקמתי יחד עם בעלי גולן משפחה", מספרת גל, "גרנו בדירה קטנה עם שלושה ילדים קטנים ורק לאחר שהיא נעשתה צפופה החלטנו לרכוש משק באחד מהמושבים במרכז הארץ. זו הייתה נקודת ההתחלה ממנה באיטיות התחלתי לרקום את החלום".

      עם קבלת ההחלטה לרכישת חלקה במושב, היה ברור לשניים שהסגנון המועדף עליהם יהיה בית טוסקני שמבחוץ ייראה בית כפרי שישתלב בנוף הפסטורלי של המושב. ההחלטה ליוותה אותם בחיפושים אחר החלקה המתאימה, וזו נמצאה כשהיא משקיפה אל השדות שמסביב. בקונספט העיצובי פנים הבית מחולק לשניים. באחד, אלמנטים מחומרים טבעיים, עץ ברזל, ואבן שמתקשרים לחיצוניות, ולצדם שולבו בעיצוב הפנים חומרים תעשייתיים כמו קוריאן ונירוסטה. למרות האווירה הכפרית שחודרת במידה מסוימת גם פנימה, הבית תוכנן מבפנים בקו נקי ושולט בו הצבע הלבן.

      הבית בנוי בצורת האות H, כך נוצרת הפרדה ברורה בין אגפי הבית השונים - חברתי ופרטי, הורים וילדים. הכניסה אליו מתבצעת דרך מרכז הבית ומיד בכניסה נמשך המבט לתוך פטיו מרהיב ודרכו נשקף נוף השדות הפסטורלי של המושב והגינה האחורית של המשפחה. מימין ומשמאל משתרעת מבואה רחבה שמקשרת בין שני אגפי הבית. כאן, מימין, נמצא האגף החברתי שמתאפיין בחלל גבוה במיוחד עם קורות עץ בהירות חשופות המעודדות את תחושת החמימות בחלל. לב המרחב הוא מטבח לבן רחב ידיים שבמרכזו אי ישיבה ל- 6 סועדים, כולו עשוי ממשטחי קוריאן, עם יציאה לדק קדמי שנועד לארוחות אינטימיות יותר. במרכז האזור החברתי ממוקם חדר אוכל מרווח ובו שולחן וסביבו 18 כסאות עור רחבים ונוחים שמתאימים למשפחה שאוהבת לארח, ולצדו סלון אירוח רחב ידיים עם קמין שמקבץ סביבו את יושבי הבית בחודשי החורף. הדק במרפסת האחורית נועד לאירוח רב משתתפים ואירועים גדולים יותר.


      משמאל לכניסה נמצא אגף המגורים. במרכזו ממוקם חדר משפחה ומשחקים וכל חדרי השינה מקובצים יחד. ארבעת חדרי הילדים עם אמבטיה ושירותים נמצאים בקרבת יחידת ההורים שבזכות גודלה נהנה הזוג מפרטיות מלאה וזו כוללת חדר אמבטיה גדול במיוחד וחדר ארונות. באזור השינה של ההורים ישנו קיר שלא מגיע עד התקרה וכך מגדיל את תחושת המרחב האחיד. אל צדו האחד של הקיר צמודה המיטה, ומצדו השני חבויים שידת אחסון ושולחן איפור. לתחושת הפרטיות של ההורים נוספה יציאה ישירה לדק אירוח אחורי, ובו נמצא הג'קוזי המשפחתי ומקלחון חיצוני שממחיש באופן סופי ומוחלט שאת הבית הזה תכננה, ובסוף גם מתגוררת בו, מישהי שמבינה דבר או שניים בעיצוב.

      לאינדקס קיר לבנים; לאינדקס עיצוב גינות
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      יציאה אל דק קדמי ישר מהמטבח
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      מבט כללי אל המטבח והנוף
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      שטח החללים הציבוריים מרווח, פתוח וגבוה במיוחד
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      שפע של מקומות אחסון במטבח
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      משטחי העבודה שבמטבח, התנור והכיריים פונים אל הגינה שמקיפה את הבית
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      המסדרון שמחבר בין החללים הציבוריים לחדרי השינה
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      יחידת ההורים
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      חדר ארונות ביחידת ההורים
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      חדר רחצה ביחידת ההורים מואר בתאורה טבעית נעימה
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      שילוב של עץ וקוריאן בחדר הרחצה
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      פינת משפחה
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      שולחן האוכל הרשמי
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      פטיו חיצוני
      בית במושב במרכז הארץ, אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל - גל אדריכלים (בנין ודיור , אלעד גונן וזאב ביץ)
      לבנים המעניקות מראה אותנטי לבית