פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      לשפץ ולעצב דירה דרך המייל. הייתם מוכנים?

      דואר אלקטרוני, אסמסים ותמונות מצולמות בסמאטפון היו המתווכים העיקריים בשיפוץ דירה תל אביבית ישנה. איך צולחים את המשימה המאתגרת הזו מרחוק?

      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      עירונית שמרגישה בכפר (צילומים: שי אפשטיין)

      הנה סיפור על שיפוץ קצת שונה: דירת גג בדיזינגוף שבתל אביב הוכשרה למשפחה בת חמש נפשות הכוללת זוג הורים, ילדה בת חמש ותאומים בני שלוש, שמרבים לבקר בארץ בזכות אהבתם לעיר התוססת ולאופי המקומי. הם מרבים לארח בדירה חברים מקומיים וכאלה המגיעים לארץ ממקומות שונים בעולם ואת המשוואה הזו ביקשו להכניס אל הדירה החדשה שלהם. הבעיה היחידה הייתה שבתקופת השיפוץ שהו הדיירים בניו יורק והתנהלו מול מעצבת הפנים באמצעות דואר אלקטרוני וסמארטפונים. בעיה? תלוי את מי שואלים.

      בפגישה הראשונה של המעצבת שרון אלה עם הלקוחות, באחד מביקוריהם בארץ, הם הראו שלושה צילומים ישנים מקוריים של תל אביב בשחור לבן ודיברו על החיבור החזק שיש להם לעיר, כפי שהיא הייתה פעם, ועד כמה הם אוהבים את תל אביב של היום. הם ביקשו ממעצבת הפנים, מרצה במכללה לעיצוב של "בניין ודיור", להכניס לדירה שלהם את אותם הזיכרונות ואת האווירה האורבנית ומלאת החיים שמאפיינת כל כך את העיר היום וזו הייתה נקודת ההתחלה בבניית הקונספט לעיצוב דירה תל אביבית שאין בה סגנון מוגדר, חפה ממותגים ורהיטים מחייבים ורשמיים, ומאופיינת בשפע של חום משפחתי, אווירה אינטימית, צעירה ושמחה, שדלתה תמיד פתוחה לחברים.

      רוב החדרים בדירה מרוכזים במפלס התחתון, המרחב החברתי ושני חדרי שינה. המפלס העליון הוקדש כולו ליחידת ההורים שכוללת גם שתי מרפסות גדולות, שמהן ניתן לצפות על הנוף העירוני. השיפוץ היה אינטנסיבי ומהיר יחסית ורוב הדברים בדירה הוחלפו, למעט המטבח, שאמנם נפתח לסלון על ידי הסרת הקיר החוצץ, אבל הארונות והמשטח שבו נשארו כפי שהיו מכיוון שהותקנו זמן קצר לפני שהדירה נמכרה, וצורתם התאימה לקונספט העיצובי שנבחר לדירה.

      בחירת החומרים שנועדו לדירה הייתה קלה מכיוון שהיה ברור שכל החומרים חייבים להתאים לסגנון של פעם, כשמרכיב האחזקה שלהם מצריך טיפול מינימלי. מסיבה זו נבחרו לריצוף מרבית שטחו של הבית אריחי פורצלן מינרלי בעובי של שלושה מילימטרים, בגוון וטקסטורה של בטון שיצרו תחושה של רצפת בטון יצוקה עם יתרון של חומר עמיד שאינו מצריך תחזוקה שוטפת. בחדרי השינה הותקנו רצפות פרקט סינטטי בחדרי הילדים ועץ אלון טבעי ביחידת ההורים וביתר הדירה ניכרת התפישה של שימוש בחומרים טבעיים, זכוכית, עץ וברזל. גם הרהיטים שנבחרו לדירה הם שילובים של חומרים וסגנונות שונים מתוך רצון של הדיירים להצליח ליצור גם תחושת חמימות ביתית וגם לאפשר לילדים לחיות כאן בנוחות ולהשתולל על הרהיטים ושהמבוגרים יוכלו להיזרק על הספות והכורסאות בלי לחשוש שיקרה משהו לרהיטים.

      הקושי הגדול היה ליצור קשר ויזואלי ועיצובי הולם שיחבר יחד את הבחירות השונות, כמו ספה במראה וינטאג' לצד כורסאות רכות המרופדות בבד סינטטי דמוי פשתן רך ושולחן מבמבוק, אבל התוצאה הסופית מוכיחה שהאתגר היה אפשרי. בייחוד אם חושבים שוב על המרחק ממנו צפו הדיירים בהתקדמות הפרויקט.

      לאינדקס מדרגות מעוצבות; לאינדקס מטבחים מעוצבים
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חלל המגורים צבעוני ותוסס ומשדר תחושה עירונית
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      פרטי אמנות ושילוב של חפצים ישנים וחדשים מחומרים מגוונים
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מבואת הכניסה מתהדרת בנגיעות קטנות של צהוב
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      כריות הנוי שבסלון מעניקות טוויסט משעשע לחלל
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מטבח שחור לבן לרבות פינת האוכל והתאורה שמעל
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מדרגות עץ מסיבי מרחפות מובילות לקומות החדרים הפרטיים
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      על הקירות במעבר המדרגות שלטי רחובות ישנים ממתכת
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      החלל התחתון הוקדש כאזור המשחקים לילדים
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חדר הילדים עוצב בצבעים רכים ונעימים
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חדר ההורים נהנה ממרפסת גבוהה הצופה לכל הרחוב
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חדר הרחצה נעשה בשילוב אבן ועץ
      דירה בדיזנגוף בתל אביב בתכנון שרון אלה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מרפסת אינטימית בקומה העליונה של הבית