פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      כשהמרפסת היא מרכז הבית והכל סובב סביבה

      יש כאלה שבוחרים את המטבח כציר הבית, אחרים מעדיפים את הסלון. הדיירים בפנטהאוס התל אביבי הזה הלכו על המרפסת והעניקו לה פוקוס עיצובי כמקום בילוי עיקרי לכל המשפחה

      דירה תל אביבית שבה המרפסת תפסה את הפוקוס העיצובי, תכנון ועיצוב פנים: חן שדמי (בנין ודיור , גלית דויטש-דביר)
      צופה על הכל מלמעלה עם בר נוח ואריחים מצוירים (צילומים: גלית דויטש-דביר)

      לפעמים חלל אחד בבית הוא שנותן את הטון לכל העיצוב, ובמקרה של דירת הפנטהאוז הדו-קומתית הזו אין ספק שהייתה זו המרפסת שעמדה בראש המחשבות של הזוג הצעיר שגר כאן. עם נוף שמשקיף על תל אביב כולה, הוחלט להפוך את המרפסת הגדולה למקום המרכזי שבו יבלו בני הבית את זמנם יחד ולכן הוחלט לעצב אותה כחדר מגורים לכל דבר עם טלוויזיה, מטבחון קטן, משטח עבודה, מקרר ואפילו בר אכילה גדול שהותקן לאורך המעקה ומשקיף על קו האופק.

      בני הבית ביקשו לייצר בדירה תחושה שונה ממה שבדרך כלל נהוג בדירות תל אביביות ולוותר על תחושת האורבניות והרחוב ובשל כך נבחרו חומרים רכים יותר שמחוברים לטבע - ריצוף בעץ טבעי, צבעוניות בהירה לכלל הדירה וריהוט בגווני עץ. בעת התכנון, החליטה מעצבת הפנים חן שדמי להפנות את כלל החללים לכיוון הנוף שנשקף מהדירה, ועל ידי חיבור רעיוני למרפסת הגדולה מכל חדר וחדר. השילוב של הנוף ושל חומרי הגמר בדירה יוצרים תחושה כפרית שגורמת למי שנמצא בדירה להרגיש בבית פרטי מחוץ לעיר, ולא בתוך תל אביב.

      כך, נעשה בבית שיפוץ יסודי שכלל שדרוג של תשתיות החשמל, האינסטלציה והמיזוג ובחירה קפדנית של כל חומרי הגמר, הרהיטים וגופי התאורה. את המטבח בדירה ואת חלוקת החדרים בקומה העליונה הוחלט להשאיר כפי שהיו במקור וכך גם את קירות הזכוכית המקוריים והמיוחדים שבמסדרון הקומה העליונה, כשכאן בוצעה רק החלפת הריצוף וצביעה ושיפוץ הפרקט בקומה התחתונה. כל אלה יצרו יחד דירה שונה וחדשה, כמעט מן היסוד.


      לאינדקס וילונות מעוצבים; לאינדקס פרקטים לבית
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      דירה תל אביבית שבה המרפסת תפסה את הפוקוס העיצובי, תכנון ועיצוב פנים: חן שדמי (בנין ודיור , גלית דויטש-דביר)
      מסך טלויזיה שהותקן על הקיר משלים את פינת הבילוי במרפסת
      דירה תל אביבית שבה המרפסת תפסה את הפוקוס העיצובי, תכנון ועיצוב פנים: חן שדמי (בנין ודיור , גלית דויטש-דביר)
      פינת מוסיקה בסמוך לדלת היציאה למרפסת
      דירה תל אביבית שבה המרפסת תפסה את הפוקוס העיצובי, תכנון ועיצוב פנים: חן שדמי (בנין ודיור , גלית דויטש-דביר)
      הקומה העליונה הוקדשה לחדרי השינה
      דירה תל אביבית שבה המרפסת תפסה את הפוקוס העיצובי, תכנון ועיצוב פנים: חן שדמי (בנין ודיור , גלית דויטש-דביר)
      נעים, נוח ושלו
      דירה תל אביבית שבה המרפסת תפסה את הפוקוס העיצובי, תכנון ועיצוב פנים: חן שדמי (בנין ודיור , גלית דויטש-דביר)
      בדומה למרפסת גם חדר הרחצה חופה באריחים מצוירים
      דירה תל אביבית שבה המרפסת תפסה את הפוקוס העיצובי, תכנון ועיצוב פנים: חן שדמי (בנין ודיור , גלית דויטש-דביר)
      נגיעות קטנות של סטיילינג
      דירה תל אביבית שבה המרפסת תפסה את הפוקוס העיצובי, תכנון ועיצוב פנים: חן שדמי (בנין ודיור , גלית דויטש-דביר)
      מבט מקומת חדרי השינה לפינת האוכל
      דירה תל אביבית שבה המרפסת תפסה את הפוקוס העיצובי, תכנון ועיצוב פנים: חן שדמי (בנין ודיור , גלית דויטש-דביר)
      משטחי העץ של המדרגות חוברים לרצפת הפרקט
      דירה תל אביבית שבה המרפסת תפסה את הפוקוס העיצובי, תכנון ועיצוב פנים: חן שדמי (בנין ודיור , גלית דויטש-דביר)
      דירה תל אביבית שבה המרפסת תפסה את הפוקוס העיצובי, תכנון ועיצוב פנים: חן שדמי (בנין ודיור , גלית דויטש-דביר)
      סלון ומטבח בחלל אחד שמאורגן בצורה שבה כל חלל מקבל את הספייס שלו