פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      חדש נכנס בישן: שיפוץ דירה חלקי ומשגע בכפר סבא

      מקלחת פתוחה בחדר ההורים המרווח, מטבח מאובזר ונוח לאירוח רב משתתפים ופינת משפחה חמימה עם קיר לבנים. לפעמים לא צריך לשפץ את כל הבית. כמה טאצ'ים קטנים יעשו את העבודה

      שיפוץ דירה בכפר סבא בתכנון מעצבת הפנים (בנין ודיור , עודד סמדר)
      שילוב של הקיים עם תכנון חדש (צילומים: עודד סמדר)

      הבית הזה שיפוץ חלקי בלבד, והאתגר של מעצבת הפנים דורית פינד במקרה האמור, היה להתאים את כל האלמנטים החדשים לאלו שקיימים, מבחינת חומר, צבע וקונספט עיצובי. המטבח, פינת המשפחה, שירותי האורחים, חדר ההורים וחדר הרחצה של הילדים הם החללים היחידים ששופצו וכך נדרשה התאמה לסלון הקיים, לריהוט שנשאר בחדר המשפחה, לרצפה הקיימת ולחלונות העץ.

      במטבח החדש הותאם גובה משטחי העבודה לגובהם המשתנה של החלונות הקיימים, ועל כן חלקו הפינתי נעשה נמוך. בנוסף, חלקו המתעגל של המטבח חופה בעץ ולא בשיש, כדי להתאים למסגרת החלון וגם לקיר הבריקים הצמוד אליו. למשטח העבודה נבחרה אבן שיש "מרון-גלסה" איטלקית מיוחדת ורכה, שאמנם נחשבת לא ממש פרקטית ועדינה, אבל הלקוחה לא רצתה לוותר על יופיה המיוחד.

      שיפוץ דירה בכפר סבא בתכנון מעצבת הפנים (בנין ודיור , עודד סמדר)
      שיפוץ דירה בכפר סבא בתכנון מעצבת הפנים (בנין ודיור , עודד סמדר)
      קיר הבריקים שנראה כחלונות עץ במטבח, מהווה יחידות אחסון

      המטבח ופינת המשפחה החדשים "מדברים" באותה שפה עיצובית ומחוברים אחד לשני על ידי קיר לבנים פינתי ובאמצעות שידת עץ פינתית שמקיפה אותו. את קיר הלבנים הוחלט למקם כשהוא בולט ב- 30 סנטימטרים מהקיר המקורי, כך שנוצרת אשליה ומה שנראה במבט ראשון כחלונות עץ בצד של המטבח מהווה בעצם את יחידות האחסון.

      שיפוץ דירה בכפר סבא בתכנון מעצבת הפנים (בנין ודיור , עודד סמדר)

      חדר הרחצה שביחידת ההורים היה גדול מאוד והביא לבזבוז של השטח וכדי להצליח לתת בחלל תחושת גודל הוחלט לפתוח את חדר הרחצה אל חדר השינה ולאחד את הכיור עם הטלוויזיה על שידה פינתית גדולה, להציב מקלחון פתוח עם זכוכית שקופה למחצה ולהשאיר רק את השירותים עצמם סגורים ומוצנעים. לאחר ביצוע השינוי ופתיחת חדר הרחצה לחדר השינה של ההורים, היה צורך בתוספת פרקט באותו הצבע, אך מכיוון שהפרקט הקיים כבר התיישן, לא הצליחו להתאים לו צבע פרקט תואם וכך בסופו של דבר, הוחלט לצבוע את הפרקט בכל החדר בצבע אחיד בגוון פטרייה, שיהיה גם עמיד ומותאם לעץ ומשלים את המראה הכללי החדש של הבית כולו.

      לאינדקס מקלחונים מעוצבים; לאינדקס פרקטים לבית
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      שיפוץ דירה בכפר סבא בתכנון מעצבת הפנים (בנין ודיור , עודד סמדר)
      חדר הרחצה של הילדים חופה באריחים מצויירים
      שיפוץ דירה בכפר סבא בתכנון מעצבת הפנים (בנין ודיור , עודד סמדר)
      שיפוץ דירה בכפר סבא בתכנון מעצבת הפנים (בנין ודיור , עודד סמדר)
      כדי להעניק אווירה ותחושת גודל ליחידה, חדר הרחצה פתוח לחדר השינה
      שיפוץ דירה בכפר סבא בתכנון מעצבת הפנים (בנין ודיור , עודד סמדר)
      הכיור מאוחד עם הטלויזיה על שידה פינתית גדולה בחדר השינה
      שיפוץ דירה בכפר סבא בתכנון מעצבת הפנים (בנין ודיור , עודד סמדר)
      שיפוץ דירה בכפר סבא בתכנון מעצבת הפנים (בנין ודיור , עודד סמדר)
      שיפוץ דירה בכפר סבא בתכנון מעצבת הפנים (בנין ודיור , עודד סמדר)