פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      שווה לעבור לקיבוץ: בית קסום ברמת השופט

      אחרי שרכשו בית בהרחבה של קיבוץ, ביקשו הדיירים להכניס בו גם נשמה הומור והרבה סטייל. מכורסאות צהובות בסלון ועד אמבטיית אריחים כחולים

      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)
      גווני אפור ושמנת עם נגיעות של צבע (צילומים: שי אדם)

      יותר ממאה קיבוצים בארץ כבר ביצעו הרחבות קהילתיות בתחומיהם וקולטים אליהם משפחות ואחת מהן, בת שש נפשות, הגיעה מהעיר לקיבוץ רמת השופט, ורכשה בית מתוך אחד הדגמים שהציע היזם בפרויקט. מעצבת הפנים מרב זהר ביצעה עבור המשפחה התאמות תכנוניות בהתאם לצרכים של זוג עם ארבעה ילדים בני 3, 6, 10 ו-12.

      מאחר והבית בנוי על מדרון, תוכננה בו חלוקה לקומת כניסה שכוללת חדר מגורים, מטבח וחדר שינה ולקומה תחתונה ובה חדרי שינה לילדים, חדר משפחה וחדר עבודה לאם. הבחירות הראשוניות לריצוף, חיפויי קירות ואלומיניום, היו מאוד זהירות משום שהדיירים חששו מתוצאה של בית צבעוני מדי ולכן נבחר לחללים הציבוריים ולחדרי האמבטיה בסיס נייטרלי של גווני אפור ושמנת, כשהאלמנט הדרמטי היחיד שעליו הוסכם היה מטבח מעץ מלא.

      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)
      הסגול נותן את הטון בסלון
      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)
      פינת ישיבה כפרית בסלון

      בשלב הבא, כשאב המשפחה דאג ש"לא תהיה מספיק נשמה לבית", הוחלט להכניס צבע באמצעות גופי התאורה. כך, לאזור פינת האוכל נבחרו שלוש מנורות עם זכוכיות מורנו בצבעי כחול, ירוק וסגול, כשהאחרון משתלב היטב עם יחידת נגרות עליונה באותו צבע. שלוש המנורות יוצרות יחד מעין גוף תאורה שלם, שייחודו הוא גם בכך שבשעת ההדלקה משתנים צבעיו ויוצרים סקאלת גוונים אחרת.

      מאחר והסגול הוא צבע אהוב על שני בני הזוג, הוחלט להמשיך את סכמת הצבעים גם לחדר המגורים הפתוח למטבח. הספה בגווני אפור-סגול עם הכריות הירקרקות יצרה דיאלוג פורה בין שני החללים, ולסלון הוכנסו אלמנטים נוספים בסגנון רטרו כדי להתחבר לזכוכיות הנושנות: יחידת טלוויזיה ורגלי ספה מעץ. גם שאר המנורות שנבחרו עשויות זכוכית מורנו, אך בצבעים שקטים ורגועים יותר שמאפשרים להכיל את הצבעוניות הסוערת. במרפסת הוצבו חבית, רמז לחיבור של בני הבית עם יקב משפחתי, וכיסאות ישיבה אל מול נוף עוצר נשימה של נחל השופט.

      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)
      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)
      גווני החום של הספריה משתלבים בצבעוניות הנעימה של הסלון

      במעבר בין המטבח לסלון מוקמה יחידת נגרות גדולה ומרשימה מעץ שמשמשת את שני החללים. בחלקה התחתון היא סגורה, כדי לאחסן מכשירים חשמליים ופיצ'פקעס כמו מפתחות וניירות שמתפזרים בבית וחלקה העליון נשאר פתוח כדי להציג בו את מבחר כלי הקרמיקה שיוצרת בעלת הבית.

      בחדר השינה של ההורים הודבק טפט פרחים והדפס פייזלי ועליו נתלו שתי מסגרות, זו בתוך זו, כדי לא להעמיס יתר על המידה בחדר שאינו גדול במיוחד. בחדר האמבטיה של ההורים נתלתה מראה שהוצאה מהבוידעם של הסבתא ומאחר שבחירת הצבע לאריחים התעכבה, הוחלט להשתמש בכישורי היצירה של האם, וכך נרתמה המשפחה לצבוע ולאייר את האריחים ואף להטביע בהם את כפות ידיהם למזכרת מסוגננת וסנטימנטלית. באמבטיית ההורים יושמו האריחים על גבי ספסל במקלחון, ובחדר האמבטיה של הילדים בקומה התחתונה – כחיפוי אמבטיה.

      לאינדקס מקלחונים; לאינדקס ריצוף
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)
      אוירה ביתית וחמימה בחלל הציבורי
      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)
      אלמנט דקורטיבי מובהק בחדר השינה, אבל בלי ליצור עומס מיותר
      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)
      כפרי בסטייל של פעם. חדר השינה
      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)
      הפריטים מהבוידעם של סבתא מתעוררים כאן לחיים
      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)
      נגיעות של וינטג' בחלל המעוצב
      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)
      אריחים מעשה ידי בני המשפחה
      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)
      בית בקיבוץ בעיצוב מרב זהר (בנין ודיור , שי אדם)