לא עוצרים באדום: בית משפחתי בצבע נועז

מסתבר שלא כל הישראלים אוהבים את סביבת המגורים שלהם צחורה וסטרילית. בית משפחתי במרכז הארץ מוכיח שאפשר לחיות בשלום עם נגיעות דומיננטיות של אדום

גילי אריאל
10/11/2013
מדרגות שמובילות לקומות העליונות מהוות האלמנט הדומיננטי בבית(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)

לפעמים רק אחרי שרוכשים בית, מגלים את כל הבעיות התכנוניות שהוא מחביא בתוכו. זה בדיוק מה שקרה לדיירים בבית האמור וכשפנו אלה לאדריכלים מיקי כתר ומירב ברמן התגלו מחדלים שונים שעמדו ביניהם לבין השיפוץ וכך נותר לבחור בין הריסה של הקיים ובנייה מחדש או ניסיון להתמודד עם הקיים. האפשרות הראשונה ירדה מיד מהפרק מסיבות תקציביות, כי בחישוב גס הסתבר במקרה הספציפי הזה, כי בנייה מחדש הייתה מייקרת את הפרויקט בצורה משמעותית וכך לא נותרה ברירה אלא להפוך את החסרונות ליתרונות ובתוך תקופה לא ארוכה הפכו דווקא אותן בעיות מבניות בולטות לנקודות מרכזיות ומשמעותיות בתכנון הבית מחדש. לצד השימור של אותן הבעיות וגיוס שלהן לטובת הבית החדש הוחלט לשנות דבר אחד בבית מהיסוד ולהפוך אותו מבית סגור בקירות שמנעו מאור טבעי להיכנס פנימה לבית פתוח כלפי חוץ עד כמה שאפשר, וכולו נמלא אור שהיטיב עם הצבעוניות והאמנות ששולבו בתכנון החדש.

בטיפול נקודתי, אך מתוך הסתכלות על תוכנית כללית ומקיפה, טופל כל אחד ממחדלי התכנון שהתקיימו בבית הישן תוך התאמה מדויקת לצורכי ודרישות הלקוחות. הבדלי הגובה בקומת הקרקע נוצלו ליצירת קו הפרדה פתוח-סגור בין הסלון ובין חדר המשפחה ופינת הטלוויזיה ובדרך זו ניתן להשתמש בשני החללים בו זמנית בהפרדה מסוימת, ויחד עם זאת לשמור על קשר עם הנעשה בסמוך. לצד אלה, היציאה אל החצר שצמודה לשני המפלסים תוכננה מחדש בהתאם לגובה.

תוספת נוספת בבית הייתה גרם מדרגות לא תקני וכך הוחלט להשאיר את מיקום המדרגות כפי שהוא, אך במקום מדרגות טרפזיות מסובבות ובלתי נוחות הפכו המדרגות לאלמנט עיצוב מרכזי שצבעו האדום משפיע על כל קומת האזור החברתי. כהשלמה לאדום הבולט של המדרגות חופה העמוד שבמרכז החלל בטפט טיפוגרפיה שחור שמתקשר עם פינת העבודה ממול, ויוצר חיץ ויזואלי לאזור המטבח ופינת האוכל ועוד שינוי מבני מעניין היה בצירוף של המחסן וחדר השירות שבכניסה, אזור שהופרד למעשה מהוויית החיים המרכזית בבית, אל החלל המרכזי עם הברקה מעניינת שמשאירה את המטבח כחלק בלתי נפרד מהאזור החברתי, כשהכיריים והתנור מוסתרים בגומחה ששימשה בעבר כמחסן.

החלוקה לחדרי שינה בקומה הפרטית נשארה כפי שהיא. בחדר השינה של ההורים נוצל המקום בצורה מקסימאלית וחצי קיר שנבנה כגב למיטה משמש בצדו השני לפינת איפור וקוסמטיקה, ומאחור, לאורך כל הקיר נבנה ארון הבגדים. מגמת פתיחת הבית כלפי חוץ ניכרת גם בחדר השינה ועיצוב הפנים מבוסס על גווני אדום ושחור המודגשים במיוחד בזכות רקע הקירות הלבנים העובר כחוט השני בין כל החדרים. בפינת העבודה שבקומת הקרקע מלבן שחור מהווה אלמנט עיצובי, ויחד עם זאת הוא משמש כדלת לגומחה שנבנתה בקיר ובה למעשה חבוי המשרד כולו, מלבד השולחן הלבן החוצה את המלבן במרכזו.

ועם כל זאת אמנם עמדה תקרת תקציב שהוגדרה מראש אבל הוחלט שלא להתפשר על איכות מערכות התפעול בבית, על בנייה איכותית ושילוב של אמנות בחללים אלא לחסוך דווקא בבחירת הסניטריה, האריחים ובעבודות הנגרות. וכך השילוב של פריטים כמו גרם המדרגות האדום, המלבן השחור שבפינת העבודה, העמוד המחופה טיפוגרפיה והכיסאות המרופדים בשלל גוונים; כל אלה מוכיחים שאפשר לחבר בין פרקטיקה ואסתטיקה ללא פשרות.


לאינדקס מדרגות מעוצבות; לאינדקס זכוכית לבית
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

טוב לדעת (מקודם)

הפתרון לכאב הברכיים קרוב מתמיד - בזכות טכנולוגיה בנעל

מוגש מטעם אפוסתרפיה
על גבי העמודים הודבקו טפטים גרפיים(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
הסלון נהנה מתאורת יום שנכנסת בעד חלונות גדולים במיוחד מהרצפה ועד התקרה(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
פינה משרדית פרקטית ונוחה(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
הרצפה המבריקה מכפילה את כל האלמנטים שבאזורים הציבוריים(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
שולחן אוכל ארוך וכיסאות צבעוניים סביבו(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
מבט מהסלון לעבר המטבח הפתוח(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
סלון מרווח מקבל את פני באי הבית(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
בית במרכז הארץ בתכנון מיקי כתר ומירב ברמן M2. עודד סמדר, בנין ודיור
מדרגות מתכתיות כמו היו שטיח אדום(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
במעלה המדרגות נוצלה נישה קטנה כספרייה(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
המיטה הזוגית נוצלה גם כמחיצה בחלקו האחורי של חדר השינה(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
פינת איפור והתארגנות בחדר ההורים(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
חדר ילדים עם נגיעות צהובות(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
חדר ילדים ממשיך את התכתבות המדרגות האדומות(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
יציאה לחצר ירוקה ומטופחת(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)
הכניסה לבית לא מגלה על ההפתעה שבתוכו(צילום: בנין ודיור, עודד סמדר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully