פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      השחור החדש: דירה תל אביבית עם נגיעות כתומות ומשמחות

      לפעמים מספיק צבע אחד יוצא דופן כדי להפוך דירה סטנדרטית לייחודית, מרשימה וכזו שנעים לחזור אליה בסוף כל יום

      שיפוץ דירה במרכז תל אביב בתכנון יולי בן דוד (בנין ודיור , אביב קורט)
      הקיר הדומיננטי בסלון חופה בטפט דקורטיבי שמשפיע על כל הדירה (צילומים: אביב קורט)

      לדירה האמורה חזרה משפחה לאחר שבני הבית כבר גרו בה בעבר, אבל לא לפני שהתאימו אותה לצרכיהם החדשים. את הדירה, שממוקמת בשכונת רביבים בתל אביב, קנו ההורים עוד כשילדיהם היו קטנים, גרו בה כמה שנים ואז עזבו לעיר אחרת, ובינתיים השכירו אותה. עכשיו, כשהילדים גדלו, החליטה המשפחה לחזור לאותה דירה, אבל לשפץ אותה כך שתתאים להם יותר.

      הדירה כללה 4 וחצי חדרים ובהם סלון, 3 חדרי שינה וחצי חדר נוסף ללא חלון והיו בה גם שתי מרפסות שירות, שאותן הוחלט לספח לתוך שטח הדירה. מרפסת שירות אחת סופחה למטבח, הוסיפה לו חלון והגדילה אותו, ומרפסת השירות השנייה סופחה לחדר האמבטיה המשותף. בנוסף, כדי בכל זאת לספק לדירה שטח לשירות ואחסון, הפך חצי החדר המקורי למזווה עם מכונת כביסה.

      שיפוץ דירה במרכז תל אביב בתכנון יולי בן דוד (בנין ודיור , אביב קורט)
      שילוב ריהוט שחור יוצר אווירה דרמטית בחלל
      שיפוץ דירה במרכז תל אביב בתכנון יולי בן דוד (בנין ודיור , אביב קורט)
      כניסה של אור וצמחייה משלימים את התפאורה

      הדיירים ביקשו מאדריכלית יולי בן דוד עיצוב נקי ולא עמוס ושהמבט מהסלון יפנה לנוף הירוק ולא לשידה עם טלוויזיה, כפי שנהוג ברוב הבתים, ועל הדרך גם לשלב בדירה שני רהיטי עץ ומספר פסלים אפריקאים שנרכשו בזמן שליחות המשפחה באפריקה. כך יצא לדרך שיפוץ שכלל הריסת קירות פנים, החלפת החלונות, מיזוג, תאורה, חדרי אמבטיה ומטבח חדש. מה נשאר? המעטפת המקורית בלבד.

      כדי להעניק אופי של ממש לחלל הציבורי ועדיין להשאיר אותו עם תחושת מרחב, הוחלט לצבוע את אחד מקירות הסלון בצבע כתום בעל אופי רטרו ולשלב בו ריהוט בסגנון מודרני אך באותם גוונים כתמתמים שמשתלבים מצוין עם הקיר וגם עם הנוף הירוק שנשקף מהויטרינה.

      שיפוץ דירה במרכז תל אביב בתכנון יולי בן דוד (בנין ודיור , אביב קורט)
      מטבח קטן אך פרקטי לעבודה
      שיפוץ דירה במרכז תל אביב בתכנון יולי בן דוד (בנין ודיור , אביב קורט)
      שולחן בר חוסך במקום

      במטבח נוצרה נישה על ידי הצבת קורה עליונה שמשלבת בתוכה גם את המזגן וגם תאורה שקועה וארונות המטבח מגיעים עד אליה וסוגרים אותה לכדי יחידה אחת. שילוב הצבע בעיצוב הבית ניכר מאוד גם כאן עם הארונות הירקרקים, השיש החום והכיסאות האדומים שמעניקים שמחה וחיות לבית. הסלון, המטבח וחדר האוכל נמצאים כולם בחלל פתוח אחד והבר הקטן שמבדיל בין חדר האוכל והמטבח הפך, ללא כוונה תחילה, למרכז הבית. הוא לא פורמלי כמו שולחן האוכל והמיקום שלו ליד המטבח ובמרכז החלל הציבורי הפך אותו לנוח במיוחד. ממש כמו הבית כולו.

      לאינדקס מטבחים מעוצבים; לאינדקס נישות גבס
      לפרטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      שיפוץ דירה במרכז תל אביב בתכנון יולי בן דוד (בנין ודיור , אביב קורט)
      חדר שינה מואר ונינוח עם חדר רחצה צמוד
      שיפוץ דירה במרכז תל אביב בתכנון יולי בן דוד (בנין ודיור , אביב קורט)
      רהיטים אותנטים וחפצים אישיים בחדר השינה
      שיפוץ דירה במרכז תל אביב בתכנון יולי בן דוד (בנין ודיור , אביב קורט)
      הכתום הדומיננטי חוזר גם בחדר הרחצה על גבי ארון השירות
      שיפוץ דירה במרכז תל אביב בתכנון יולי בן דוד (בנין ודיור , אביב קורט)
      קווי אורך עיצוביים מאפיינים את חדר הרחצה
      שיפוץ דירה במרכז תל אביב בתכנון יולי בן דוד (בנין ודיור , אביב קורט)
      שירותי אורחים
      שיפוץ דירה במרכז תל אביב בתכנון יולי בן דוד (בנין ודיור , אביב קורט)
      שיפוץ דירה במרכז תל אביב בתכנון יולי בן דוד (בנין ודיור , אביב קורט)