מתיחת פנים: מנזר עתיק שהפך לבית יפהפה בדבלין

תוספת מפתיעה ונועזת למנזר עתיק בדבלין מהמאה ה-17 אמנם קוראת תיגר על בניית האבן הישנה, אבל לפחות מתחשבת באוזון ויוצרת בית משפחתי יוצא דופן בנוף

אתר בניין ודיור
חזית הבית מלווה במרפסת דק וחלון פנורמי גדול ממוסגר בבטון (צילום: בנין ודיור, סטודיו אודוס אדריכלים)

בלב לבו של יער מרוחק ומבודד, במחוז לונגפורד שבדרום אירלנד, נבנתה במאה ה-17 אחוזה מפוארת, ושמה ניוקאסל. במהלך השנים, עברה האחוזה תהפוכות רבות, בין היתר שימשה גם כמנזר נזירות לפרק זמן קצר. בשנת 2006 נרכשה האחוזה על ידי בני זוג מקומיים, אחרי שעמדה מוזנחת במשך שנים. לאחרונה, הושלמה בנייתה של תוספת חדשה ומודרנית שריכזה אליה את אור הזרקורים, והמבנה העתיק הפך לסוג של תפאורה.

חגיגה שבדית: דירה צבעונית קסומה

טוב לדעת (מקודם)

בשל ביקוש גובר לטיפול יעיל בכאבים: בי-קיור לייזר במבצע מיוחד

לכתבה המלאה
שילוב יוצא דופן של זכוכית, עץ ואבן עתיקה (צילום: בנין ודיור, סטודיו אודוס אדריכלים)
אחת הכניסות לבית בדלת הזזה מסכוכית (צילום: בנין ודיור, סטודיו אודוס אדריכלים)

התוספת שתוכננה, בהעזה גדולה, נראית כפורצת מתוך מבנה האבן המסורתי, שוברת כל מוסכמות של הבנייה הישנה באזור ונראית כקריאת תיגר על האחוזה המיושנת, הן בצורתה המלבנית הן בקירות הזכוכית השקופים, הבטון והעץ מהם היא עשויה. התוספת השלימה את ייעודו הכפול של המקום, מגורים של בעלי האחוזה וחדרי אירוח. תשעה חדרי שינה מוקמו במבנה הישן, ולצידם שירותים ושני מטבחים לשימוש האורחים.

אתם קובעים: וילה בסטייל משובח או סתם תקציב מנופח?

מטבח אדום ומפתיע ניצב במרכז הבית (צילום: בנין ודיור, סטודיו אודוס אדריכלים)
פינת האוכל מתפתת על כל החצר של החווה העתיקה (צילום: בנין ודיור, סטודיו אודוס אדריכלים)

התוספת המודרנית מכונה "גולד האוס", כמחווה לסופר והרופא האירי אוליבר גולדסמית' שנולד במאה ה-17 קילומטרים ספורים מהאחוזה. "גולד האוס" נישא מעל הקרקע באמצעות פודיום מוצנע מבטון, המעניק לו מראה מרחף. החללים שמאורגנים בו בזה אחר זה בצורה מלבנית, מדגישים את הצורה המוארכת, משופעים בקירות זכוכית, אשר דרכם ניתן להשקיף על הנעשה בחוץ.

המלון הכי שווה בהולנד לשנת 2013

כמעט כמו לשבת בחוץ - סלון (צילום: בנין ודיור, סטודיו אודוס אדריכלים)
חדר השינה מוצנע מהחצר הרחבה וכן בעל חזית זכוכית אחת (צילום: בנין ודיור, סטודיו אודוס אדריכלים)

לבית שלוש דלתות כניסה, לנוחות מקסימלית של הדיירים וכן דלת שמחברת את המבנה המודרני למבנה העתיק. הבחירה בפרטי הריהוט והצבעים באה להשלים ולחזק את האדריכלות המיוחדת של המקום. האדריכלים מעידים כי מטרתם העיקרית בעיצובו של "גולד האוס", אינה רק סיפוק הצרכים הפונקציונליים של הלקוחות, כי אם יצירת עניין, משחק, סקרנות והפתעה.

עוד רעיונות, פתרונות והשראות לעיצוב פנים

לאינדקס בנייה בעץ; לאינדקס ריהוט גן
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

מבנה קסום שטובל ביער מרוחק (צילום: בנין ודיור, סטודיו אודוס אדריכלים)
וכך הבית נראה כשהחשכה יורדת מטבח (צילום: בנין ודיור, סטודיו אודוס אדריכלים)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully