חלום בשרון: בית שכולנו היינו רוצים

ללא טרנדים וקישוטים מיותרים, בלי רהיטים מגונדרים או מותגים מפוצצים ובכל זאת, הבית הזה ששוכן בשרון הוא חלום שכולנו היינו רוצים להגשים

שרה ברוך
נראה מרחוק כמו בית קטן בערבה (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש-דביר)

עדין, כריזמטי וחף מטרנדים: אלו שלושה תיאורים שמתמצתים את ביתה החדש של מעצבת הפנים אירה שריג בו אנחנו מבקרים. הבית ממוקם בחלקו הפנימי של משק באחד ממושבי השרון הדרומי, כשהירוק השופע סביב מיקומו הנבחר של הבית הכתיב לאדריכל איתי שחר את הקונספט של המבנה, שמנסה עד כמה שאפשר להיות פתוח אל החוץ.

עוד בוואלה! NEWS

גילינו איך לקנות את המייק-אפ המושלם - ואפילו באונליין

לכתבה המלאה
פינת אוכל מרווחת ובר ישיבה מאפשרים צורות שונות של התכנסות המשפחה (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש-דביר)
בר נוח לעבודה במטבח (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש-דביר)

להבדיל מקירות הזכוכית שנהוגים היום בבנייה המודרנית, שחר לא המשיך את החלונות בבית עד התקרה. לדבריו, "יש לכך שתי סיבות. האחת, קביעת קורה עליונה מעל פתח היציאה החוצה מאפשרת לוותר על עמודי תמיכה מסביב לחלל. השנייה, גובה כזה של חלון שתחום במסגרת מקרין חמימות גדולה בהרבה לעומת קיר זכוכית בגובה שלושה מטרים". שריג הוסיפה סיבה שלישית, פרקטית: כך יש גישה נוחה יותר אל החלון וקל יותר לשמור על תחזוקה וניקיון.

פינת האוכל מורכבת כיסאות וספסל עץ, צופה החוצה (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש-דביר)
הכניסה לבית מאובזרת בפריטים אותנטיים מקוריים (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש-דביר)

באמצעות סגנון אקלקטי עם קריצה מרוככת לכיוון הרטרו והווינטג' ושמירה קפדנית על מינונים נכונים הצליחה שריג להקנות לביתה תחושה של אווריריות. במרחבים הנטולים רהיטים ופריטים מיותרים מורגשת נינוחות והרמוניה, בעיצוב הפנים מודגשת התפיסה שלא חייבים להעמיס יותר מדי ועדיין - כל הדברים בו קשורים ביניהם בצורה מדויקת כך נראה שכל דבר נמצא במקומו ואין צורך להוסיף או לגרוע. האסתטיקה כאן מעודנת ואקלקטית במידה, הקו המאחד בבחירת הפריטים לבית מוסיף לאווירה, הבחירות כוללות פריטים דעשויים מחומרים טבעיים שלהם מראה אותנטי ואף מיושן והאחידות והגוונים החמים מוסיפים לחלל הבית תחושה של חמימות והרגשה כאילו גרים בבית הזה מדורי דורות.


לאינדקס חדרי ילדים; לאינדקס שולחנות
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

גרם מדרגות שיש מוביל לקומות העליונות (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש-דביר)
הסלון מאורגן כפינת משפחה שמשתנה בשעת הצורך בהתאם לצפייה בטלוויזיה (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש-דביר)
חדר הרחצה מפתיע עם רצפה מעוטרת וחפצי דקורציה (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש-דביר)
קירות שחופו בטפט מעוטר על הקיר בחדר הרחצה (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש-דביר)
מבט מהכניסה לחללים הציבוריים של הבית (צילום: בנין ודיור, גלית דויטש-דביר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully