פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מחושך לאור: חודש וחצי של מייקאובר לדירה חיפאית

      דימויה הנמוך של השכונה בחיפה לא הרתיעו את הזוג הצעיר שבחר להשתכן בדירה חשוכה, לשפץ אותה מהיסוד בחודש וחצי בלבד ולהפוך אותה לחלקת אלוהים קסומה ומוארת

      דירת 70 מ"ר בשכונת בת-גלים בחיפה עברה שינוי משמעותי כדי להגיע בעמדת יתרון לשינויים הצפויים בשכונה. הדיירים בני זוג צעירים בשנות העשרים לחייהם, היא סטודנטית לרפואה והוא מעצב גרפי שחלמו להפוך את הדירה מחלל סטנדרטי ומיושן למקום שקט ומרגיע. כזה שיהווה מצד אחד ניגוד לשגרת יומה העמוס של בת הזוג ומצד שני ישלב בין עולמו העשיר, היצירתי ופורץ הדרך של בן הזוג שעובד כמעצב. בני הזוג פנו למעצבת הפנים הצעירה, מור דגן, כדי שתגשים את החלום, ותהפוך את הדירה הפשוטה לבית חמים ונוח, בעיצוב חכם ועדכני. הזמן הקצר (חודש וחצי) ותקציב של 120 אלף שקלים הפכו את המשימה לאתגר.

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      70 מ"ר שקיבלו חיים חדשים (צילומים: קובי פלשמן ודנה מינס)

      שכונת בת-גלים בה שוכנת הדירה בחיפה נודעת בשל קרבתה לפקולטה לרפואה של הטכניון, בית החולים וקרבתה לים, אך סובלת שנים רבות מדימוי נמוך והזנחה. למרות אלו יש בה מאות דירות להשכרה ומסתמן כי נדידת צעירים מהמרכז ועידוד קביעת משכנם בפריפריה מביאה לפיתוחן של שכונות שהוזנחו שנים כדוגמת בת גלים שהופכת בשנים האחרונות אטרקטיבית עבור רוכשים צעירים. אף נראה כי בשנים האחרונות בעקבות תוכניות פיתוח עירוניות וכניסת סטודנטים רבים לשכונה היא בבירור בסימן מהפך. השיפוץ שתיכננה המעצבת מור דגן עבור בני הזוג, כלל חלוקה מחדש של החדרים במטרה לנצל את שטח הדירה באופן מרבי. בנוסף, אבזור נכון ומדוייק של החללים השונים, לצד טיפול ומיקום במרחב של פריטים ואוספים בהתאם לצרכיהם השונים של בני הזוג.

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      מבואת הדירה המחברת בין המטבח, פינת האוכל וחלל המגורים

      בתחילה הייתה הדירה חשוכה ומוזנחת, ומחולקת לחללים קטנים ובלתי מושכים. ארבעת כיווני האוויר שזורמים בדירה היוו נקודת מפתח לחלוקת החלל מחדש על ידי מור שיצרה למעשה חלל אורגני ומואר היטב שמשתלב עם הסביבה הירוקה בה היא נמצאת ומשל השתקפויות בין הפנים לחוץ. מבואת הדירה שהייתה בעבר מסדרון צר וחשוך נחשפה על ידי שבירת הקיר שבכניסה ובכך איפשרה מור כניסת אור טבעי ויצרה חלל גדול ופתוח המתמזג עם המטבח, פינת האוכל וחלל המגורים.

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      מטבח נוח לזוג חובבי בישול ואירוח
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      פריטי איחסון דקורטיבים ופונקציונאלים במטבח

      לטובת בני הזוג שאוהבים לבשל ולארח, הוחלף המטבח המיושן והכהה למטבח בהיר, מואר וגדול יותר שמשתלב היטב עם פינת האוכל וחלל המגורים. פריטי איחסון מגוונים שולבו במטבח הפתוח, שקיפותם וצבעוניות אביזרי המטבח, משתלבים בחלל ומעניקים טוויסט מרענן לפינת האוכל וחלל המגורים.

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      קיר תמונות האינסטגרם של הצלם קובי פלשמן

      את חלל המגורים תיכננה מור באווירת לופט בדגש על כניסת תאורה טבעית. החלל מזמין ופתוח ומאפשר קשר עין עם שאר פינות הבית, בעיקר עם המטבח. כחלק מעידוד קניית תוצרת מקומית בת השגה ורצון להתחשב בסביבה מצד הדיירים, וכאג'נדת המעצבת, הרהיטים והאביזרים שבדירה נקנו ברובם בחיפה ובסביבתה. חלקם נאספו מהרחוב ושופצו, חלק נרכשו בחנויות ובשווקי יד שנייה. בדירה שפע של פריטי עיצוב ואמנות של מעצבים ואמנים ישראליים, כשהבולט בהם הוא קיר תמונות אינסטגרם של הצלם הצעיר קובי פלשמן, שנתלו במבואת הכניסה על גבי פלטת עץ ממוחזרת ונראה מכל איזור בבית.

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      בסלון אוסף תקליטים ומגזינים בארגזי עץ ששופצו מחדש
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      פינה נוספת בסלון מכילה אוסף של פריטים אקלקטיים

      בחלל המגורים בדומה למטבח, צירפה המעצבת פריטים רבים, מגוונים ומפתיעים המשתלבים אחד עם השני באלגנטיות, כדוגמת מזוודות עתיקות שנקנו בשוק הפשפשים והוסבו לשולחנות קפה סלוניים; קופסאות אחסון מעץ שנמצאו ברחוב עברו שיפוץ קליל ומכילים אוסף תקליטים ומגזינים; פסלי רובוטים מעץ מפורק שחלקיהם נמצאו באתר בנייה. האוסף האקלקטי של הפריטים וסידורם בצורה נבונה במרחב מייצר עניין ועומק רב לדירה.

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      פינת העבודה נהנית מתאורה חיצונית, צמחייה ירוקה שזולגת פנימה וציוץ ציפורים
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      שימוש בבלוקים על שולחן העבודה כפריט שימושי ודקורטיבי

      פינת עבודה נוצרה על ידי פתיחת חלק מהמרפסת, בנישה של הקיר הנותר. מימין לפינת העבודה, ממוקם חלון גדול הפונה לגינת הבניין, ומולו הוצבה מראה גדולה המייצרת תחושה של מקום רחב ומואר יותר. מהחלון נשקף צבעם הירוק של העצים ורוב היום נשמע באזור זה ציוץ ציפורים, במוסיפים מימד היולי של השראה לעבודותיו של הדייר בפרט, וככלל משרים רוגע ושלווה בדירה.

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      הגדרה חכמה לצד שלו ולצד שלה בחדר השינה
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      אירגון הפריטים בחלל הוא שעושה את כל ההבדל בחדר השינה

      חדר השינה הוא המקום שמדגים היטב, שניתן לעשות הרבה באמצעות מעט מאוד. לבקשת הדיירים החלל נותר מינימלסטי ופונקציונאלי. המעצבת הקפידה לאפיין באמצעות פריטים בודדים את "הצד שלו" ו"הצד שלה" בעזרת תאורה מתאימה עם גוון רומנטי ובחירת צבעים חמה ייצרה מור חלל שמשרה מרגוע לעיניים בסוף יום עמוס.

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      חדר החרצה נעשה באווירת ספא אינטימי ונעים
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      נישות והפרדות למרות שמדובר בחלל קטן

      במהלך השיפוץ נעשה שימוש במגוון מוצרים חדישים. בחדר הרחצה השתמשה המעצבת בחומרי גלם עמידים במים, בעלי מראה חולי ושילבה בתחכום הרגשת חוץ באווירת ספא. הקירות חופו בצבע ומרקם של חול על שפת הים על ידי שליכט מינרלי ידידותי לסביבה, המעניק תחושה של חדר גדול, מואר ונקי. הכנסת האור הטבעי ותחושת המרחב לדירה הם חלק בלתי נפרד מהקו העיצובי של הבית וכך הפך גם חדר הרחצה למקום נעים ומואר.

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      השלמת המראה של חדר הרחצה בצנצנות וסבונים ריחניים
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      ייצוג נבחר מתוך אוסף הרובוטים של הדיירים
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      תשומת לב לפרטים גם בפינת השירותים
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      פריטים אותנטיים בסלון
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      פעם הוא היה כהה ומדכא