לשפץ בקטנה ולהרגיש שעברתם דירה

הוא מושלם לילדים שיכולים לצייר על קירות חדר השינה ולהסתתר בבית העץ שבחצר, ומאורגן בדיוק לפי צרכי המבוגרים עם אזורי אירוח ומנוחה - שיפוץ אישי של בית באור יהודה

שרה ברוך
רק חלקים מהבית שופצו והעניקו לבית מראה חדש לגמרי (צילום: בנין ודיור, רז רוגובסקי)

לא מעט בעלי בתים נתקלים בשלב זה או אחר בהתלבטות בין שיפוץ למעבר לבית חדש. לדיירת בבית הנוכחי הייתה נטייה חזקה לבחור בשיפוץ. היא גלשה בין אתרי אינטרנט שונים ועיינה במגזינים ובמקורות מידע נוספים ולאחר שמצאה את המעצבת ענבל ברקוביץ הבינה כיצד, עם שיפוץ נכון, אפשר לשנות את הבית ולהתאים אותו לצרכים עכשוויים.

עוד בוואלה! NEWS

הטיפול בכאב הברכיים שמחזיר לתפקוד מלא - ללא כאב

לכתבה המלאה
קיר לבנים מצד ימין נותן קונטרה חיונית לחלון השקוף שממול (צילום: בנין ודיור, רז רוגובסקי)

מבחינה אדריכלית, הבית בצורתו המקורית היה מורכב מאוד, עם קירות עגולים ואלכסוניים, קשתות ותקרה כפולה. אך יותר מכול, היה פגם במבנה גרם מדרגות שמוקם במרכז קומת הכניסה. היה בבית אי סדר, לכן, הוחלט ליצור איזשהו סדר עם היגיון שיצרו יחד אחידות והרמוניה בחלל. כך, עיקר השיפוץ נעשה בקומת הקרקע, אזור האירוח והבילוי המשפחתי ובקומת חדרי השינה וחלל המשחקים, שאפשר לכנותו חדר משפחה, לא נשברו קירות, אלא רק נוספו כמה אלמנטים. בעיקר נעשתה בקומה זו עבודת סטיילינג לנוחיות המשתמשים וליצירת תחושה טובה של התחדשות.

גרם המדרגות שהיה מועד לפורענות קיבל תשומת לב משמעותית בשיפוץ (צילום: בנין ודיור, רז רוגובסקי)

שני דברים עיקריים שנעשו בקומת הכניסה גרמו לשינוי המשמעותי בבית: האחד, הגדלת שטח המטבח ופינת האוכל שהופרדה מהסלון, והשני, הצמדת גרם המדרגות לקיר הבית. עמודי היסוד שנחשפו עם הריסת הקירות שימשו כבסיס לארון אחסון שחופה בלבנים והוחלט שלא לדבוק בצבע הלבן המסורתי אלא לעשות מטבח בגוונים של אפור המשולבים באלון מעושן.בקומה העליונה עיקר השיפוץ כלל צביעה של החדרים ובמסגרת הסטיילינג נוספה ספרייה בחלקו הפנימי של המעקה הממשיך את גרם המדרגות, מה שהשלים את המראה החדש של הבית באופן מושלם וסופי.


לאינדקס הום סטיילינג; לאינדקס חדרי ילדים
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

המעבר לחדרים הפרטיים נעשה נעים יותר (צילום: בנין ודיור, רז רוגובסקי)
המטבח שצופה החוצה בעל קווי מתאר מעוגלים (צילום: בנין ודיור, רז רוגובסקי)
פינת האוכל המשפחתית (צילום: בנין ודיור, רז רוגובסקי)
חדר ילדים שכוסה בטפט ססגוני התואם לריהוט (צילום: בנין ודיור, רז רוגובסקי)
חדר ילדים נוסף שמאפשר לילדים להשתולל על הקירות (צילום: בנין ודיור, רז רוגובסקי)
בשירותי האורחים מראה מיוחדת המעוצבת כמו חלון של צוללת (צילום: בנין ודיור, רז רוגובסקי)
חדר הרחצה עוצב בסגנון נקי (צילום: בנין ודיור, רז רוגובסקי)
החצר מהווה בין היתר לונה פארק אמיתי לילדים (צילום: בנין ודיור, רז רוגובסקי)
כמו בסרטים - בית עץ לילדים (צילום: בנין ודיור, רז רוגובסקי)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully