מחושך לאור: מייק אובר בתקציב שפוי

21 אלף שקלים בלבד והדירה המוזנחת הפכה לפינת חמד מוארת, פתוחה, אוורירית ובעיקר נעימה לדיירים

עופרי גונן
28/12/2012
חלוקה מחודשת לדירה הישנה ופתיחת החללים לאור יום(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)

במקרים בהם רוכשים דירה שדורשת שיפוץ נרחב, קשה לדמיין במעמד הקנייה את הפוטנציאל שמחכה לו בחלל וזה בדיוק מה שקרה גם בדירה הקטנה בה אנו מבקרים הפעם, אותה רכש זוג צעיר שפנה לאדריכלית רחל צירין כדי שתעזור להם לחשוף את הפוטנציאל. בעזרת תכנון מוקפד ושיתוף פעולה מלא בין האדריכלית לבין הזוג, הפכה דירת שני חדרים, קטנה וחשוכה לדירת שלושה חדרים, מוארת ונעימה.

טוב לדעת (מקודם)

הבדיקה החכמה שמאתרת סיכון מוגבר ללקות בשבץ מוחי

מוגש מטעם שחל
חצי קיר מפריד בין המטבח לסלון ומשאיר את האזור אוורירי ונגיש(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)

בתכנון הראשוני הוגדרו שתי מטרות עיקריות; האחת הייתה שינוי החלל הפנימי בדירה וחלוקה שלה מחדש, כך שייווצרו שלושה חדרים במקום השניים הקיימים, והשנייה הייתה הכנסה של כמה שיותר אור טבעי לדירה תוך חשיפתה לנוף הירוק שסביבה. בתכנון החדש החליפו חדר השינה והסלון מקומות, במטרה להרחיק את חדר השינה מהחזית שחשופה לרעש חיצוני מרחוב סואן קרוב. במצבה המקורי כללה הדירה מבואה ומרפסת שירות שסופחו לחלל המרכזי כדי להרחיב אותו והגדלת המרחב ושינוי מיקום הפונקציות יצרו הגיון ארגוני בדירה ותחושת גודל, דבר הכרחי בדירות קטנות כמו זו.

למרות מידותיומ הקטנות המטבח נהנה מתאורת אור יום ושני משטחי עבודה נוחים(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)

השיפוץ ארך פחות מחודש וחצי בתקציב נמוך יחסית של כ- 21 אלף שקלים, מה שהשפיע לא מעט על ההחלטות החומריות בחלל והתוצאה נקייה, אסתטית ושלמה. פריטי ריהוט רבים בדירה מחופים בפורמייקה לבנה, ונעשה שימוש בפריטי עץ מלא ובפרקט שנרכשו בהנחה מפירוק של חלל תצוגה. הדגש היה על חומרים קלאסיים בצבעי אפור ולבן כדי שלא ישתלטו על החלל ויהוו רקע לחפצים הצבעוניים ולריהוט העץ של הדיירים. בנוסף, הוחלט על צבעוניות אחידה בדירה כולה, מה שיוצר המשכיות בין החללים ותורם ליצירת תחושת גודל בבית.

דירה תל אביבית חשוכה שהפכה לפינת חמד בתכנון האדריכלית רחל צירין. גידי בועז, בנין ודיור
משקוף הדלת של חדר השינה נצבע בגוון עליז(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
קירות חדר השינה נבצעו באפור והותאמו לגוון הרצפה הדומה(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)

החלל המרכזי כולל את הסלון והמטבח, כאשר הסלון מכוון אל המטבח וביניהם מפריד קיר נמוך, שהוא פתרון מצוין בחללים קטנים כמו זה. הקיר הנמוך מחופה לוח עשוי משבבי עץ שיוצר טקסטורה מעניינת ומוקד משיכה בחלל, ומסתיר את הבלגן במטבח ממי שיושב בסלון. המטבח כולו עשוי פורמייקה לבנה ועוזר לשמירת תחושת הסדר והנקיון, שחשובה כל כך בחלל קטן. את נגיעות הצבע והקריצות ההומוריסטיות בחלל מספקים הרהיטים ופריטי הדקורציה השונים, ביניהם גוף התאורה במטבח, אותו עיצב בעל הדירה.

פריטי וינטג' בסלון תורמים לתפאורה האינטימית בדירה(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
על העמוד הפונקציונאלי נתלה אוסף צעצועים ישן(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
אוסף פריטים קטנים וצבעונים מצא את מקומו במתקן דואר ישן מעץ(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)

חדר השינה של הזוג ממשיך את הקו העיצובי בבית עם קירות בגווני אפור ולבן ופרקט עץ טבעי. הדגש בחלל הוא חלונות גדולים שצופים לנוף הירוק, אותו מרגישים מכל פינה בדירה. את החלל הזוגי משלים חדר רחצה מאובזר שמתאים בדיוק לצרכי הדיירים - בצד אחד של החלל ממוקמת אמבטיה גדולה עם שני ראשי מקלחת, שתואמים כל אחד את העדפת בן או בת הזוג ומצידו השני של החלל ממוקמים כיור על משטח עץ אלון ואסלה סמויה.

שרפרפים קטנים רופדו מחדש(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)

בעיצוב חללים קטנים כמו זה, כל פרט הוא משמעותי וכל מ"ר הוא חשוב. בדירה הזו אין ספק שהחלל נוצל באופן הטוב ביותר, תוך שמירה על אווריריות וקלילות, מה שיצר בית אסתטי, פונקציונאלי ונוח, שמגשים את כל רצונותיהם של הדיירים למרות מגבלות המרחב.

לאינדקס תאורה למטבח; לאינדקס צבע לבית
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

חדר הרחצה עוצב בצביון דומה לסלון ולחדר השינה(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
דגמים מוקטנים לכיסאות האיקונים של צמד המעצבים האמריקאים - צ'ארלס וריי אימס(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
במבואה לדירה נוספו רהיטי עץ ישנים שהופחו בהם חיים חדשים(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
מבט על הסלון המואר ועל הקיר המקורי שחוצץ בינו למטבח(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
מחדר השינה אפשר לראות את הצמחייה מחוץ למרפסת בסלון(צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
  • עיצוב פנים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully