ישו מתהפך: כנסייה שהפכה ללופט מגורים

בית תפילה ישן בכפר בגרמניה הפך באופן תמוהה לבית מגורים. הוא קיבל תפנית עיצוב משמעותית של לופט, עם מדרגות אדומות, חללים פתוחים ונדנדה שתלויה מהתקרה באמצע הסלון

אתר בניין ודיור
24/12/2012
האדריכלות המקורית נשמרה מבחוץ כשהיתה בכנייסה הישנה(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)

מסתבר שישנם לא מעט מבני כנסיות ישנים באירופה שעוברים שינוי ומתחילים לאכלס דיירים רגילים בתוכם. המבנה בו אנחנו מבקרים הפעם, בלב גרמניה, שימש בעבר הלא ממש רחוק ככנסייה אוונגליסטית שבעזרת התכנון של משרד LKSVDD, הפך ללופט ייחודי ומעוצב.

טוב לדעת (מקודם)

הפתרון לכאב הברכיים קרוב מתמיד - בזכות טכנולוגיה בנעל

מוגש מטעם אפוסתרפיה
כמעט שאין מחיצות בין החללים השונים שכל אחד מהם קיבל עיצוב שונה(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)

המראה של צריח גבוה עם שעון בקצה, גג העץ ודלתות העץ הישנות והחלונות הקשתיים עם זכוכית הפסיפס קסמו למתכננים שהחליטו לשמר את כל מה שכבר היה כאן בלי לשנות יותר מדי. ההחלטה הייתה ליצור כמה שיותר חדרים בחלל, אבל גם לא לשנות דבר במבנה, למעט קומת ביניים שנבנתה וגרם המדרגות האדום שבמרכז החלל.

פינת העבודה ופינת משפחה ממוקמות על במת עץ ומעל נתלתה נדנדה(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)

לצד קונספט עיצובי נקי ופשוט הוחלט לעשות שימוש בחומרים בסיסיים כמו בטון, עץ ,פלדה וזכוכית וכך ליצור מקום שגם מכבד את העבר המשמעותי שלו אבל גם מצליח, בעזרת עיצוב נכון, להציג תשוקה, קריצה, הומור ויצירתיות. אחד החלקים היפים יותר בפרויקט בא לידי ביטוי באופן מפתיע דווקא בחוץ. את הגינה הישנה והבסיסית של הכנסייה שדרגו המתכננים ויצרו בה ערוגות תבלינים, ירקות ופרחים, סידרו ועיצבו פינות ישיבה במחסן הישן ואפילו שתלו על הגג שלו גינה קטנה וירוקה.

לאינדקס מדרגות לבית; לאינדקס חדרי שינה
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

הסלון נתחם באמצעות מחיצת עץ שקוקטה בתמונות והוא משקיף לקינה הירוקה והמטופחת בחוץ(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)
פינת האוכל נהנית מהתקרה הגבוהה ביותר בבית(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)
סוויטת השינה כולל חדר רחצה פתוח(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)
כנסייה גרמנית שהפכה לבית מעוצב בתכנון משרד האדריכלים LKSVDD. Vincent van den Hoven, בנין ודיור
מהמטבח גרם מדרגות בצבע אדום דומיננטי מוביל לחדר השינה שבקומה העליונה(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)
הבמה שעליה נמצאות פינת העבודה ופינת המשפחה נוצלה כאזור אחסון קטן ויצירתי לספרים(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)
חדר הרחצה הנוסף בבית פתוח אל השמיים בחלון סקיי לייט(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)
מכולת המחסן הישן של הכנייסה שופץ ועתה, הוא משרת את הדיירים לאירוח ועבודה(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)
גינת תבלינים וירקות מקיפים את כנסיית המגורים(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)
אפילו גג המכולה נוצל כגינת ירק מטופחת וירוקה(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)
וכך זה נראה כשהחשכה יורדת על הכפר(צילום: בנין ודיור, Vincent van den Hoven)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully