התנועה הקיבוצית: בית חריג בנוף הקיבוץ

תשכחו מכל מה שידעתם על צורת המגורים הפשוטה בקיבוץ. לינה משותפת ובתים צנועים אאוט, לטובת וילות מרשימות עם חדר לכל ילד. הצצה לבית לבנים שונה שנבנה בקיבוץ בצפון

נעם גלינקביץ
17/12/2012
עשוי לבנים כהות שמבדלות אותו משאר הבתים בסביבה ומוקף גינה אקולוגית(צילום: בנין ודיור, עמית גושר)

בבית שנבנה בשטח של קיבוץ בצפון אין אפילו דבר אחד בנאלי והוא מיוחד במינו וחריג בנוף הקיבוצי. זהו בית קובייה מינימליסטי, מחופה לבנים אפורות, שבזכות הגינה האקולוגית שלו, עם חיפוי קליפות עץ ופינת בולי עץ, מצליח להתחבר לשטח. בבית כזה אפשר להניח שגם תהליך התכנון לא היה רגיל. שרון נוימן, אדריכלית ומעצבת פנים, נשכרה על ידי הדייר, גרוש עם ילד, לעצב את בית חלומותיו ומעבר לכמה הנחיות כלליות זכתה ליד חופשית בתכנון.

עוד בוואלה!

מסעדת המעשנה - נותנים לבשר לדבר

בשיתוף zap rest
שביל דק מוביל אל דלת הכניסה הראשית(צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
פרשנות עדכנית למשרבייה(צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
מרחב פתוח ואוורירי - קומת הכניסה(צילום: בנין ודיור, עמית גושר)

כדי למתן את המראה הכבד ולהקל מעט על חזית הבית הכבדה והקודרת, הוחלט להוסיף חלון אנכי שמתחיל מהסלון ועולה לחדר השינה. תוספת של משרבייה מעץ בדיוק כאן אפשרה פרטיות, כמובן, אבל גם יצרה משחקים מעניינים של צורות גיאומטריות באמצעות שילוב חומרי גלם מיוחדים. ההחלטה הייתה על חלוקה קלאסית לקומות: קומה ציבורית למטה וחדרים פרטיים למעלה תוך ניסיון להשיג כמה שיותר שטחים כפולים וכמה שפחות חציצות בין חללים, ועם כל זה - גם לשמור על פרטיות כשצריך. את האיזון שהושג בין הזרימה והאווריריות לבין פרטיות אפשר לראות בצורה הטובה ביותר בקומה השנייה של הבית, בארונות, או בחדר השינה הראשי בעל קירות "פרי סטנדינג" (עצמאיים).

כך המשרבייה נראית מחדר השינה שבקומה העליונה(צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
קונטרה צבעונית לחזות הקודרת באה לידי ביטוי במטבח ירוק זרחני(צילום: בנין ודיור, עמית גושר)

כדי לחבר בין הפנים לחוץ הוחלט על חיפוי של אחד מהקירות הפנימיים בבריקים וכדי לנסות למתן את האווירה הקודרת שהם יוצרים נבחרה פלטת צבעים "שמחה", כמו שמגדירה אותה המעצבת, שתיתן קונטרה לחזית הכבדה. בדיוק כך, מצליח הבית הקובייתי לאזן בין כמה ניגודים: בין פרטיות לאווריריות ובין אווירה קיבוצית חמימה לאווירה אורבנית. התוצאה היא בית מינימליסטי עם קריצה, כזה ששומר ואוהב את הטבע, כיאה לקיבוץ, אבל גם לא נעלם בתוך ההמון.

לאינדקס מדרגות לבית; לאינדקס חיפוי קירות
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

גרם המדרגות שמוביל לקומה השנייה נעשה בעיצוב קליל ואוורירי באמצעות מעקה זכוכית שקוף(צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
המסדרון בקומה העליונה שמוביל לחדרי השינה(צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
שילוב של חומרים וצבעים המזכיר את הקומפוזיציה המפורסמת של הצייר ההולנדי מונדריאן(צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
חדר הרחצה שסמוך לחדר השינה של הדייר(צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
חדר השינה של הילד עוצב בקווים נקיים שאינם מלאים את העין(צילום: בנין ודיור, עמית גושר)
בית בקיבוץ בצפון, עיצוב פנים: שרון נוימן. עמית גושר, בנין ודיור
וכך הבית נראה מבחוץ - לא קשה לפספס אותו באזור(צילום: בנין ודיור, עמית גושר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully