מזה משנה: הדייר ששינה מקצוע ובהתאמה את הבית

ממציא פטנטים מאס במקצועו והחליט לעסוק באמנות, לא חלף זמן רב והוא החל לעצב ולטפח את סביבת מגוריו שבנס ציונה שהפכה ליצירת האמנות הפרטית שלו

ספיר סתיו
14/12/2012
צבעי הרהיטים והדקורציה הותאמו ליצירות המאנות(צילום: בנין ודיור, יולה זובריטסקי)

בעל הבית הזה לא רק מתגורר בו אלא גם מי שאחראי על העיצוב שלו. צביקה חורש, שעוסק היום באמנות ועיצוב והיה בעברו בעל חברת פטנטים, מאמין ביצירת מפתחים לא שגרתיים, בחיבורים בין חדרים שאינם תמיד מובנים מאליהם וחלוקה קצת שונה של החללים בבית ואת כל אלו ועוד הוא יישם גם בדירת הפנטהאוז שלו בנס ציונה.

עוד בוואלה!

כמו מבצע צבאי: מה עושים הטכנאים של בזק בכל חלקי הארץ?

בשיתוף בזק
וטרינת זכוכית גדולה מפרדה בין הסלון לפינת האירוח שבמרפסת(צילום: בנין ודיור, יולה זובריטסקי)

מיד עם הכניסה לבית נתקלים בממ"ד מחופה הלבנים שממוקם במרכז הדירה וכל הבית סובב סביבו. החלל הציבורי מתפרס על שטח יחסית גדול והוא דומיננטי מאוד בהוויה המשפחתית. האינטראקציה המשפחתית כאן מודגשת בעיצוב הבית על ידי אלמנטים לא שגרתיים ובאחת מפינות הסלון, על רקע של קיר מעוגל, ממוקמת כורסה קשתית גדולה שמיועדת לרביצה של כל בני המשפחה יחד - סוג של "כור היתוך משפחתי". קמין מובנה בתוך הקיר מוסיף לאווירה החמימה ואותו הווי משפחתי ממשיך גם באזור הציבורי, סביב שולחן אוכל גדול הממוקם בין הסלון למטבח, המשמש לארוחות המשפחתיות גם ביום יום.

במסדרון המויל לחדרי השינה תמונה גדולה בסגנון פופ ארט(צילום: בנין ודיור, יולה זובריטסקי)

בית חייב להיות כזה שטוב ונעים לשהות בו כמעט בלי מגבלה של זמן", מסכם חורש: "בכל פעם שמגיעים אליו חיים אותו מחדש למרות שהוא ממש לא דינמי". מתוך התפיסה הזו ומתוך הבנה שאין סיבה שבית לא ישתנה מדי כמה שנים באמצעות פריטים שונים - גם הבית שלו עצמו מלא באמנות מעשה ידיו ובלא מעט אלמנטים כמו ספרייה גדולה ופסנתר, שולחן אליפטי בסלון, כריות נוי, שולחן פינת אוכל ושטיחים בגדלים מיוחדים ביחידת ההורים. ככה זה כשאתה מעצב לעצמך את הבית - אתה יודע בדיוק מה כל חלל צריך.

לאינדקס אמנות לבית; לאינדקס ריהוט גן
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

מבט על הכניסה שמובילה את הנכנסים למרכז הפנטהאוס ללא מבואה(צילום: בנין ודיור, יולה זובריטסקי)
במטבח אי עבודה ובו מקרר יינות נוח ופרקטי(צילום: בנין ודיור, יולה זובריטסקי)
ביחידת ההורים הקטנה אורגן מקלחון לנוחות מרבית(צילום: בנין ודיור, יולה זובריטסקי)
חדר הילדים עוצב בצביום צבעוני דומה לשאר הפנטהאוס(צילום: בנין ודיור, יולה זובריטסקי)
המרפסת הגדולה רוהטה בקפידה ברהיטי חוץ לבנים(צילום: בנין ודיור, יולה זובריטסקי)
בניין ודיור. יולה זובריטסקי, בנין ודיור
כמו בפנים גם בחוץ - צבעוני ועליז(צילום: בנין ודיור, יולה זובריטסקי)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully