ביתם ומבצרם: אחוזתם הפרטית של זוג אדריכלים

הם הפכו לרגע ללקוחות של עצמם ותכננו להם בית חלומות בקיסריה עם כל הפסיליטי'ז שאפשר למצוא באחוזות - מבריכה עצומה עם ג'קוזי, מרתף יינות וחדר ביליארד מושקע

אורית נטע
11/12/2012
חזית האחוזה נראית כמו פריים מסרט אמריקאי(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

מול נוף פסטורלי של מגרשי הגולף בקיסריה ניצב בית שבולט בנוכחותו: בעלייה של כמה מדרגות ממפלס הרחוב המקביל למגרשי הגולף מתגלה דלת הכניסה, שבעה מטרים גובהה, שעוצבה בהשפעת דלתות אירופאיות עתיקות ומעלייה קשת מונומנטלית הבנויה מאבני פירוק שיובאו מבלגיה. הדלת נפתחת וחושפת את ביתם של צמד האדריכלים ורד ומוטי מלכה, שתכננו ועיצבו אותו.

טוב לדעת (מקודם)

הלחצן שיכול להציל את חייך במקרה חירום רפואי

מוגש מטעם שחל
הכניסה במדרגות נותנת תחושה של כניסה למקום מכובד אליו יש לעלות במדרגות(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית בקיסריה של זוג האדריכלים ורד ומוטי מלכה. שי אפשטיין, בנין ודיור
דלתות עץ מגולפות מובילות לחדרים הפרטיים(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

כבר במבואת הכניסה אפשר להרגיש את משחקי הניגודים בין פנים לחוץ, שחור ולבן, חללים גדולים ופינות אינטימיות. מימין למבואת הכניסה נכנסים לחלל המרכזי של הבית - חלל כפול בגובהו שנותן הרגשה של אופן ספייס רחב ידיים, פתוח ומזמין. השנדלייר המונומנטלי שכאן משמש כמוקד המרכזי בחלל הבית, ומסביבו ספוטים שמשתלבים כגומחות בתקרה המונמכת ומספקים תאורה בלי לגנוב את ההצגה מהשחקן הראשי. ויטרינות ענקיות בחלל האירוח, שמכוסות בווילונות כפולים, נותנות אפקט מלביש אבל חושף, שמחזק את הקשר בין הפנים והחוץ.

מבט כללי על הסלון המשלב קירות לבנים, ריהוט עור שחור וגרם מדרגות ש"חותך" את החלל(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

ממש כמו באירופה, בחורף מדליקים בני הבית את האח שנמצא בסלון ובימים חמים הם נהנים לארח משפחה וחברים בחצר המפנקת, שבה בריכה צמודה לג'קוזי עגול ומפלי מים זורמים שמשלימים את האווירה הפסטורלית בגינה הפורחת. חלל האירוח מחולק לשלושה מוקדים עיקריים: פינת טלוויזיה, פינת אירוח גדולה ומרווחת, ולצדה מטבח פתוח שמאפשר קשר עין עם אזור הבישול הנמצא על האי במטבח. את פינת האוכל בחרו להפריד מחלל האירוח, בניגוד לטרנד המקובל בשנים האחרונות מתוך מחשבה ורצון לעצב חדר שישמש בעיקר לארוחות חג ולכן עוצב באופן מהודר יותר. ביום יום מעדיפים בני הבית לאכול במטבח, סביב האי המרווח, כשהם ישובים על כיסאות הבר המעוטרים בסגנון פרובנס. כאשר מזג האוויר מאפשר זאת, הם נהנים מפינת הישיבה החיצונית אשר ממוקמת בסמוך למטבח, בצדה הימני של חזית הבית, ומשקיפה אל האגם המלאכותי של מגרשי הגולף.

גובה התקרה בסלון, שנדלייר הזכוכית, אח בוער וקירות לבנים מעניקים לחלל דרמה ועוצמה(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

בקומה השנייה נמצאים חדרי השינה שבנויים כסוויטות פרטיות ופונים לחלל המרכזי של הבית. בולטת בגודלה יחידת ההורים שמשקיפה מצדה האחד לבריכה ומצדה השני למגרשי הגולף. ריהוט מהודר ומלכותי בצבעי שחור, לבן וזהב משרה תחושה הרמונית ומפנקת כאן ולאחסון המגזינים הרבים שלה מצאה בעלת הבית פתרון דקורטיבי ויצירתי בדמות סולם אפור שעליו הם מונחים. שני כיורים מעוגלים ומראות מוזהבות, שלצדם אמבטיה עגולה ומרווחת, נותנים לכל אחד מבני הזוג פינה פרטית משלו.

פינת האוכל צופה על הבריכה שבחוץ ועושה חשק לאכול(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

במרתף מתחבא עולם של פינוקים ותענוגות; בחדר הקולנוע הביתי נהנים בני הבית לצפות בסרטים, מכונת פופקורן מקצועית שהובאה מארצות הברית משלימה את החוויה הקולנועית. החדר מופרד בדלתות הזזה האטומות לרעש, מה שמאפשר להשתמש בו בזמן בחלל שלצדו, המוקדש למשחקים. באותה קומה מוקם גם מרתף יין מקצועי עשוי מקירות של זכוכית מבודדת ובו אוסף יינות מרשים ותאורה ייחודית, פמוטים עם נרות ורצפה עשויה מלבני פירוק נותנים הרגשה של טירה עתיקה. דרך קיר הזכוכית של חדר היין אפשר להשקיף על המשרד של בני הזוג, שאליו אפשר להיכנס דרך המרתף, או מבחוץ בכניסה נפרדת.

לאינדקס קולנוע ביתי; לאינדקס תכנון בית חכם
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

במטבח אי המשמש גם בפינת אוכל אינטימית(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
למשרד האדריכלים כניסה נפרדת מהבית(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בקומת המרתף חדר ביליארד מעוצב ומאובזר(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
ויש גם מרתף יינות עם אוסף בקבוקים מרשים של בעלי הבית(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
תמונת ענק של צמחיה בגב המיטה בחדר ההורים מעניקה תחושה של מרחב ופתיחות(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
חדר השינה של הילד עוצב בצביון דומה לחדר ההורים הסמוך(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
כמו שילדות אוהבות - החדר של הילדה הקטנה משקיף על הבריכה(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
לא משעמם פה לרגע - הבריכה שמקיפה את חלקו האחורי של הבית(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
  • אדריכלות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully