החלונות הגבוהים: בית מחודד עם 52 חלונות

לישון בתוך מגירה, לסעוד על גוש סלע ולקרוא ספר בגלריה צרה במיוחד, הן פעולות שבשגרה עבור זוג אמנים שבחרו בסביבת מגורים ייחודית, בעיר העתיקה גלנהאוזן שבגרמניה

אפרת בראשי
03/12/2012
לב הבית מתרכז בסלון על גוש בטון(צילום: בנין ודיור, Juergen Holzenleuchter, Quirin Leppert, Arwed Messmer)

בלב העיירה הגרמנית העתיקה גלנהאוזן ניצב בית מגורים פרטי שאי אפשר לפספס ותוכנן עם אמירה על זמנית על ידי משרד האדריכלים Seifert Stoeckmann, השייך לגבריאלה סייפרט וגואטס סטוקמן, בוגרי פרנקפורט.

אדריכלות ימי הביניים שבגלנהאוזן מתאפיינת בבנייה מסיבית וצפופה ובניית החלונות בתקופה שבה העיירה נבנתה הייתה מוגבלת למדי ובעצם רק מאז המאה ה- 15 הופיעו חלונות הזכוכית בבתי המגורים כשעד אז היו חלונות רק במבני ציבור ובארמונות. המבנה החדש שקם מנסה גם לשמור על צביון ישן וגם להתייחס לאלמנט החלונות ולתכנן מבנה עם מראה ייחודי.

עוד בוואלה!

תחרות המסעדות הגדולה של ישראל יוצאת לדרך, וגם אתם יכולים לזכות!

בשיתוף ZAP REST
מבט מהגלריה לסלון - החלונות הרבים נוצלו לפרטי דקורציה ועציצים(צילום: בנין ודיור, Juergen Holzenleuchter, Quirin Leppert, Arwed Messmer)

המתכננים הקפידו לשמור על הגיאומטריה ועל הצורניות החיצונית של המבנים העתיקים בעיר, אבל מעבר לכך, הכול בו שונה לחלוטין. כלפי חוץ האלמנט הבולט ביותר הוא ריבוי של חלונות, 52 במספר, אלו מקיפים את הבית בקצב אחיד מהקרקע ועד הגג המחודד. "רצינו ליצור בית שמתקשר עם הסביבה ומעורר תגובה", מציינים האדריכלים, "עוברי האורח יכולים להציץ פנימה בעד החלונות, ולבחון את הבית מבפנים ומבחוץ".

הגלריה העליונה שבים קומת הקרקע והקומה העליונה משמשת לספריה צרה(צילום: בנין ודיור, Juergen Holzenleuchter, Quirin Leppert, Arwed Messmer)

פנים הבית מחולק לשלושה מפלסים כשכל אחד מהם מאופיין באלמנט דומיננטי אחר. בקומת הכניסה נמצאים החללים הציבוריים, ובמרכז ניצבת אבן עצומה כבמה המשמשת כסלון וכפינת אוכל. סביב הסלון הגבוה מונחות אבנים בגדלים שונים שמעניקות תחושה שהבית נמצא בעיצומם של שלבי הבנייה. שביל צר של בטון מוחלק מוביל את הנכנסים פנימה, לעבר הסלע המרכזי, שאליו עולים במדרגות שסותתו במיוחד.

הקומה העליונה נהנת משפע של תאורה טבעית(צילום: בנין ודיור, Juergen Holzenleuchter, Quirin Leppert, Arwed Messmer)

הקירות הצדדיים של הבית נמתחים מהקרקע ועד הקומה השלישית ומעניקים תחושה של חלל גדול יותר ומאוורר. בגלריה שמעל הסלון הסלעי ספרייה שמעוצבת כמרפסת צרה והספרים נמצאים על הקיר האחורי שמעל הספה המוארכת. בקומה השנייה ממוקם חדר השינה, המעוצב כמו מגירה בתוך קופסה שנפתחת החוצה ופורצת את גבולות הבית באמצעות טכנולוגיה מתקדמת, שהופכת את החדר למרפסת שבה אפשר לישון בחוץ וליהנות מהאוויר. הקומה השלישית והעליונה משמשת כאזור מרגוע עבור הדיירים, שנהנים משפע של אור, שקט ותצפית טובה על העיר העתיקה.

לאינדקס חלונות לבית; לאינדקס מדרגות
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

בית בגלנהאוזן שבגרמניה, שתוכנן על ידי משרד האדריכלים Seifert Stoeckmann ובו 52 חלונות(צילום: בנין ודיור, Juergen Holzenleuchter, Quirin Leppert, Arwed Messmer)
מבט מהלון לעבר הגלריה(צילום: בנין ודיור, Juergen Holzenleuchter, Quirin Leppert, Arwed Messmer)
חדר השינה של בני הזוג נפתח כמגירה ופורץ מהמבנה החוצה באמצעות מערכת טכנולוגית(צילום: בנין ודיור, Juergen Holzenleuchter, Quirin Leppert, Arwed Messmer)
בית  בגלנהאוזן שבגרמניה, שתוכנן על ידי משרד האדריכלים Seifert Stoeckmann ובו 52 חלונות. Juergen Holzenleuchter, Quirin Leppert, Arwed Messmer, בנין ודיור
הבית ששוכן בעיר מימי הביניים שמר על צורה עתיקה בהתאם לבית העתיקים שבסביבה(צילום: בנין ודיור, Juergen Holzenleuchter, Quirin Leppert, Arwed Messmer)
כמו קופסה שמפיצה אור מהחלונות בשעות החשכה(צילום: בנין ודיור, Juergen Holzenleuchter, Quirin Leppert, Arwed Messmer)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully