לראות ולהראות: בית מוקף בזכוכית

הוא חוסך בתאורה, מזגן ואפילו בתמונות בשל קירות הזכוכית שמקיפות אותו - בית פרטי במרכז הארץ שקשר עין בין חוץ לפנים מתאפשר בו מכל פינה

דקל גודוביץ
30/11/2012
כבר מבחוץ ניתן להבחין שהכל גלוי(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

לפעמים מספיקה דלת אחת בבית פרטי אחד במרכז הארץ כדי לפתח סיפור שלם ונסתר על האדריכלות הישראלית העכשווית. "מדהים מה הקהל הישראלי דורש מחלון אחד", מסכמת מעצבת הבית, עדי עיני חמיצר ממשרד "לוי חמיצר" אדריכלים שאמונים על הפרויקט, כשהיא מצביעה על אחד הפתחים בבית שאין בו אף חלון אלא רק דלתות שבנויות מחמש שכבות: תריס עץ על ציר כדי ליצור רומנטיקה כפרית, תריס גלילה מאלומיניום למניעת פריצות, רשת יתושים נגללת, זכוכית שקופה בפרופיל ברזל ווילונות לבנים חצי שקופים לאינטימיות כשהתריסים פתוחים. ממש כמו ארוחת בוקר ישראלית עשירה, כמו נופש הכול כלול, כמו טיול לשמונה מדינות בשלושה ימים, גם בחלונות ובדלתות שלו הישראלי רוצה הכול מהכול - ישן וחדש, פתוח וסגור, קליל וכבד.

טוב לדעת (מקודם)

הלחצן הזה יכול להציל את חייך במקרה חירום רפואי

מוגש מטעם שחל
מהסלון ניתן להביט החוצה לבריכה(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

בבית הזה כל הריהוט, השטיחים, החלונות, הדלתות, גג רעפי השינגלס מזפת, המטבח, העציצים, המגבות, מסגרות המראות - אפילו הכלים במטבח ובחדר הרחצה - כולם לבנים, אפורים-כסופים או שחורים. אפילו חיפוי חדרי הרחצה לא צבעוני וללא קרמיקה כלל, אלא שיש בהיר לילדים או טדלק (חומר מריחה אטום דמוי בטון) שחור אצל ההורים. אבל אל תטעו, בתוך השקט המאופק הזה, הצבע נכנס פה ושם, גם אם לא ממש מתפרץ. בסלון ובגלריה מתגנבות שתי כורסאות, האחת בצבעי כחול והשנייה אדמונית, בחדר של אחד הילדים יש מיטה אחת צהובה, בחוץ יש פריחה נהדרת ובריכה כחולה לתפארת, בפנים אגרטל פרחים סגולים, והספרים והחפצים בספריות השחורות שבסלון ובגלריה - כולם מכניסים נקודות של צבע לחייהם של הבעלים - זוג עם ארבעה ילדים.

ומהצד השני על הגינה הירוקה(צילום: בנין ודיור, בניין ודיור)
בית במרכז הארץ, מוקף בזכוכית בתכנון לוי חמיצר אדריכלים. שי אפשטיין, בנין ודיור
שפע של תאורה ואוויר מכל כיוון אפשרי(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

מדובר בבית ענק ואחד האתגרים בתכנון היה שלא לגרום לו להרגיש גדול מדי ולאפשר חמימות משפחתית ולכן חולרו החללים בו לחדרים מגובשים. חדר המשפחה והמטבח הם לב הבית, ולכן מוקמה ליד המטבח פינת מחשב, כדי להשאיר את כל המשפחה באותו חלל. בעל הבית הוא ספורטאי וחדר העבודה שלו צופה אל הבריכה ואל פינת המשפחה, בדיוק בגלל אותו רצון של כולם להרגיש יחד.

עיצוב המאפשר קשר עין עם כל הנוכחים בבית(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

הבית ביקשו לעצמם סוג של כפר נופש לגור בו, ולכן תוכנן הבית כך שהחצר הפנימית עם הבריכה והגינה הגדולה נשקפת מכל החדרים בבית, שסובבים סביבה - ההורים בקומת הקרקע והילדים בקומה השנייה. כדי לאפשר מבטים מלאים על הנוף, הפכו הפתחים מחלונות לדלתות מהרצפה עד התקרה, אפילו בחדרי הרחצה האינטימיים יותר, שבהם נהוג להסתפק בחלון. התוצאה היא בית ללא חלונות.

לאינדקס דלתות זכוכית; לאינדקס בריכות לבית
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

המטבח עוצב בסגנון תעשייתי וגם ממנו ניתן להציץ החוצה(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
פינת העבודה בקומה התחתונה(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
מסדרון הקומה העליונה שמוביל לחדרי השינה(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
גם המעקה בתוך הבית נעשה בהתאמה מזכוכית המאפשר חלל פתוח וגלוי(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
חדר השינה כמו בריזורט מרוחק באי(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
חדר הרחצה שצמוד ליחידת ההורים(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
לחדר השינה יציאה ישירות לבריכה(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
וככה כל הסיפור הפנטסטי הזה נראה בשעות החשכה(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully