אורחים לרגע: הצצה לדירה בקומה ה-15 בהרצליה

מבית מרווח ברמת השרון, עברו הדיירים לדירה בקומה ה-15 של בניין חדש בהרצליה - חלום רטוב של אוהבי המינימליזם והלבן

  • עיצוב פנים
מרב שדה
(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)

המקום: הרצליה
השטח: 186 מ"ר כולל מרפסות
עיצוב: הפטל-ורזגר אדריכלים

פחות זה יותר" - המשפט המפורסם של האדריכל לודוויג מיס ואן דר רוהה, שמתייחס לסגנון המינימליסטי, מיושם היטב בדירת הפנטהאוז בה אנחנו מבקרים הפעם, בקומה ה-15 של בניין חדש בהרצליה. האדריכליות טניה הפטל וויויאן ורזגר עבדו כאן צמוד לבעלי הדירה, שעזבו לטובתה בית מרווח ברמת השרון, ויצרו יחד את התוצאה המרשימה הזו.

משטח קוריאן לבן ענק שממוקם במטבח הוא הדבר הראשון שרואים כשנכנסים לדירה הזו ובצדו האחד מותקנים הכיריים והכיור ובצדו השני, שפונה לסלון, דלפק אוכל. עם ארונות הקיר שמאחוריו, המכילים שני תנורי אפייה ומקרר עם חזית זכוכית, המשטח מהווה את המטבח המרווח והפתוח לסלון וכשעומדים בו מתגלה אותו סלון ובהמשך גם המרפסת הגדולה, בת 70 המ"ר, שבה פינת ישיבה ופינת אוכל גדולה ובהמשך נוף שלא נגמר של שדות שמשנים את צבעיהם בהתאם לעונה.

המינימליזם, ששואף לבטל את הקישוטיות ומאפשר להגיע לעיצוב אסתטי, מתאפיין בצורות בסיסיות וגיאומטריות ומיעוט של פרטים כשהאור הוא אחד הגורמים החשובים בתכנון המינימליסטי, ובאמת ניצלו הפטל וורזגר את האור השופע בדירה וההחלטות על החומרים והצבעים הושפעו מכך. לריצוף הוחלט על שיש פיטרה סרנה באריחי מטר על מטר בגוון אפור כהה, שהכתיב את שאר הצבעים בדירה: גווני לבן ואפור. בפינת האוכל, הפתוחה גם היא, ניצב שולחן גדול ולבן וסביבו כיסאות מרופדים בעור לבן. מעל השולחן תלוי גוף התאורה היחיד בדירה, כששאר גופי התאורה כאן נחבאים בצנעה בקירות, ברצפה ובמטבל פסי לד בתקרה. תמונה אחת בלבד תלויה בחלל הגדול, והצבעים ששולטים בה הם לבן וכסף.

בסלון מוקמה מערכת ישיבה חמה ומזמינה ולידה קמין גז שמשלים את האווירה הביתית והחמה, שלא קל להשיג בחלל מינימליסטי בהיר. בין החלל הגדול והפתוח לאזור חדרי השינה ממוקם פטיו עם דלתות זכוכית שמחדיר אור נוסף לדירה ובחדר השינה הראשי, מאחורי גב המיטה, קיר לבני סיליקט בהירות. מול המיטה יחידת גבס שבנויה כמרחפת, ומאחוריה תאורה המבליטה את הריחוף ובתוכה שקוע מסך טלוויזיה. כל חדרי השינה בדירה רוצפו בפרקט אלון תלת שכבתי מולבן כשבחדר השינה השני, שמיועד לאירוח הנכדים, טפט לבן עם דוגמה לבנה שמשתלב היטב עם שאר החדר ועם ארון הקיר הגדול הלבן שמעליו פזורים ספוטים. גם פה ניצב חלון גדול שמשקיף עד אורות תל אביב שיוצרים מסגרת מרשימה במיוחד לחוויה הכוללת של הדירה.

מעצבי פנים
נגריות מטבחים

העתיד כבר כאן

הבדיקה החכמה שמאתרת סיכון מוגבר ללקות בשבץ מוחי

בשיתוף שחל
לכתבה המלאה
(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)
(צילום: בנין ודיור, אלעד שריג)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully