יום יום חג: המשרדים החדשים של גוגל בחיפה

עיצובה הייחודי של החברה המובילה בעולם מגיע גם לישראל ומיוצג בארבעה חללים שונים ופונקציונאליים שתוכננו כחוף הים, רחוב עירוני, טבע פתוח ונמל

  • עיצוב פנים
  • גוגל
חדווה אלמוז
זה נראה לכם כמו מקום עבודה? (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

התכנון של משרדי גוגל בחיפה החל מתוך הבנה שסביבת עבודה חווייתית לא רק מנעימה את הזמן של העובדים במקום, אלא גם מעניקה השראה, מגבירה מוטיבציה ומקשרת בין העובדים. כך, לכל אחד ממשרדי החברה בעולם יש סיפור משלו ואת המשרדים המקומיים כאן תכננו אדריכל מיכי סתר ושירלי זמיר. השניים ביקרו בכמה משרדים של "גוגל" ברחבי העולם וגילו שמה שמקשר בין כל המשרדים הוא יצירת חוויה שממש לא מזכירה משרד, וכך החליטו לעשות גם כאן.

טוב לדעת (מקודם)

הטכנלוגיה בנעליים שתציל אתכם מכאבי הגב והברכיים

לכתבה המלאה
אזור הירגעות, מכון כושר ועיסויים מעוצב כנמל שמתכתב עם נמל העיר (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
מכולות אותנטיות משומשות שיוצרות מרחב תעשייתי ובתוכן העובדים מחדשים מצברים (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

בתכנון נבחרו ארבעה אזורי חוויה שונים זה מזה לכאורה, אבל שבכל זאת יש ביניהם קשר. הראשון הוא שפת הים, מקום שישראלים אוהבים מאוד לבלות בו ומצד אחד משרה שלווה ומצד שני מתקיימת בו פעילות פיזית אתגרית. האזור השני הוא הרחוב שמהווה מקום ציבורי, מלא תנועה, עם קירות מכוסים בגרפיטי, חוץ ופנים של בתים קטנים. השלישי הוא אזור של טבע שמתקשר אוטומטית עם הכרמל שמקיף את חיפה והאזור הרביעי, שמורכב מפונקציות ציבוריות של המשרד, נבחר להיות מיוצג על ידי הנמל העירוני של חיפה.

הישראלים אוהבים את חוף הים גם בשעות העבודה - שטיח דמוי חול וגלשנים (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

כל אחד מהאיזורים האלו הותאם לפונקציונאליות אחרת. המחשבה על עבודה כיפית באיזור חווייתי הופנתה לאיזור של חוף הים ובו תוכננו חדרי ישיבות שממוקמים בתוך חושות מכוסות בקש ולצדם מקומות מפגש פורמליים פחות, שמסומנים על ידי גלשנים תקועים בתוך שטיח דמוי חול שנפגש עם שטיח דמוי גלי ים. באזור הרחוב יש חדרי ישיבות סגורים שנמצאים בתוך בתים קטנים, והמפגשים המזדמנים נערכים בתחנת האוטובוס כשהמדרכה עוצבה כשטיח בתצורת מרצפות רחוב. באזור הטבע מודגש הקשר עם הצמחייה, וחדר הישיבות שבו תחום על ידי במבוקים גבוהים ולאזור הנמל הובאו מכולות אמיתיות משומשות, שפורקו והורכבו מחדש ולכאן מגיעים העובדים לחלץ עצמות בחדר הכושר, לשטוף את המוח בחדר המשחקים ולהירגע בחדר העיסוי.

שטיח דמוי חול ושטיח דמוי ים נועדו להשרות אווירה רגועה על העובדים (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

אמנם יש גם בגוגל היררכיית תפקידים ברורה, אבל המיוחד בעיצוב הוא שממש לא היה צורך להדגיש את הנקודה הזו וכך נוצר משרד בלי ביטוי פיזי להיררכיה. ככה זה כנראה במקום עבודה שבו אנשים יודעים את מקומם ומעריכים אותו. בדיוק כמו בים, ברחוב או בטבע - כולם חיים עם כולם.


לאינדקס אדריכלים; לאינדקס מעצבי פנים
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

חדרי הישיבות שממוקמים בתוך חושות מכוסות בקש (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
כאן אין ביטוי עיצובי וויזואלי להיררכיה של עובדי המקום (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
חדר משחקים (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
על קו התפר שבין המתחם העירוני למתחם הנמל במשרד (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
מטבח שנראה כמו בית קפה שכונתי מעניק לעובדים תחושה נינוחה ומאפשר בגודלו גיבוש ושיתוף (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
גופי תאורה כדוריים ואותנטיים שיוצרים קונטרסט עם המראה התעשייתי של הקורות והמכולות (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully